BonAir
بن ایر

این ساختمان بلند را چه چیزی تهدید می كند؟

این ساختمان بلند را چه چیزی تهدید می كند؟

بن ایر: «طرح صدمه شناسی و بازرسی ترموگرافی مادون قرمز كاخ شمس العماره كه كارشناسان را با خطرات تهدیدكننده مجموعه كاخ گلستان آشنا می كند، توسط پژوهشگران پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی پژوهشكده میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.»



به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، منیژه هادیان عضو هیئت علمی پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی، با بیان این خبر اظهار داشت: طرح صدمه شناسی و بازرسی ترموگرافی مادون قرمز كاخ شمس العماره از طرح های پژوهشی امانی-پیمانی پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاریخی– فرهنگی با همكاری مجموعه جهانی كاخ گلستان پس از یك سال به آخر رسید.

او از اهدافِ اجرایِ این طرح را علاوه بر ارزیابی قابلیت های مختلف این روش در مطالعه آثار تاریخی، تشخیص عوامل صدمه هایی مانند نم و رطوبت، درزها و شكاف ها، فرسودگی سطوح، فرسودگی تاسیسات برقی و مشكلات سیستم سرمایش و گرمایش دانست و اضافه كرد: بنابراین این پروژه در ۳۶ نوبت و در فصول مختلف گرما و بارش تصویربرداری حرارتی از قسمت های مختلف كاخ شامل ساختمان، تجهیزات الكتریكی و مكانیكی صورت گرفت.

وی با بیان این كه نتایج این طرح در زمینه نقشه خطرات تهدید كننده مجموعه كاخ گلستان بسیار پرارزش است، اضافه كرد: ترموگرافی یا تصویربرداری حرارتی مادون قرمز یك روش غیرتخریبی و منظم برای جمع آوری، ذخیره سازی و تحلیل انرژی تابشی مادون قرمز است.

به گفته این پژوهشگر، سیستم های تصویربرداری مادون قرمز بوده و سیستم تصویربرداری یا دوربین ترموگرافی وسیله ای است كه توانایی اندازه گیری و نمایش محدوده خاصی از امواج مادون قرمز در محدوده ۱۵-۸ (یا۱۴-۷) میكرومتر را دارد.

او توضیح داد: اجسامی كه دمای بالاتر از صفر مطلق دارند این امواج را از خود ساطع می كنند و شدت ساطع شدن این امواج متناسب با دمای جسم است ازاین رو یك ترموگرام یا تصویرحرارتی، تصویری است كه نقشه توزیع سطوح مختلف انرژی تابشی مادون قرمز را از سطحی از جسم كه قابل مشاهده می باشد، نشان داده است.

ناصرالدین شاه، پیش از سفر به اروپا و با دیدن تصاویر بناهای فرنگستان یا مانند عمارت عالی قاپو در اصفهان، تمایل پیدا كرد بنایی مرتفع مانند آنها در پایتختِ خود بسازد تا بتواند از بالای آن منظره شهر و دورنمای اطراف را تماشا كند.

ساخت این ساختمان در سال ۱۲۴۴ شمسی به دستور ناصرالدین شاه آغاز و بعد از دو سال با همكاری دوستعلی خان نظام الدوله به پایان رسید. این ساختمان برای تماشای شهر تهران و اطراف آن توسط شاه و میهمانان او استفاده می شد. طرح و نقشه آن ظاهراً از معیرالممالك و معمار آن استاد علی محمد كاشی بود. سبك این بنا تركیبی از معماری سنتی ایرانی و معماری غربی است.

امروز شمس العماره را از شاخص ترین بناهای كاخ گلستان و برجسته ترین ساختمان ضلع شرقی این مجموعه ی جهانی می دانند كه كار ساخت آن از سال ۱۲۴۴ تا ۱۲۴۶ به طول كشید.

دلیل برجسته بودن این سازه، بلندی، تزیینات و طراحی آن است. شمس العماره در پنج طبقه و ۳۵ متر ارتفاع ساخته شد كه در زمان ساخت، بلندترین ساختمان آن دوره در تهران بوده است و نخستین ساختمانی بود كه از فلز در سازه ی آن استفاده كردند. همه ی ستون های طبقات بالا و حفاظ های آن چدنی هستند. شمس العماره را تا پیش از ساختِ سردرباغ ملی، بعنوان نماد شهر تهران می شناختند.




1396/12/08
22:22:33
5.0 / 5
4717
تگهای خبر: تاریخی , ساختمان , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱