BonAir
بن ایر

یك هفته با میراث فرهنگی و گردشگری؛

دلهره سفر به خارج با تب ارزی، توقف راه آهن در ایستگاه یونسكو

دلهره سفر به خارج با تب ارزی، توقف راه آهن در ایستگاه یونسكو

بن ایر: جاماندن راه آهن ایران از ثبت جهانی، تأثیر نوسانات ارزی بر سفر، ابلاغ عوارض خروج و تحویل لوح سنگی كشف شده به سفیر ایران در رم همچون خبرهای گردشگری و میراث در این هفته بود.



به گزارش بن ایر به نقل از مهر، این هفته نوسانات بازار ارز به حدی بود كه قیمت یورو تا ۷ هزار تومان و دلار تا ۶ هزار تومان بالا رفت. حاشیه های این نوسانات نرخ ارز دامن خیلی از مسافرانی كه قصد سفر به خارج از كشور را داشتند گرفت بعضی از افراد می بایست در همین بحبوحه ارز می خریدند و یا به سفر می رفتند بنابراین مجبور بودند تا به صرافی ها رجوع كنند اما صرافی ها همین ارز گران را هم عرضه نمی كردند مگر با واسطه و پارتی بازی.
از سوی دیگر ابهامات زیادی درباره ارزهای مسافرتی وجود داشت كه در آخرین اخبار بانك مركزی اعلام نمود: ارز مسافرتی برای یك بار سفر در سال به میزان ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می گردد البته با داشتن مدارك سفر.
از طرف دیگر در همین بلوای نرخ ارز، عوارض خروج از كشور هم به بانك ها ابلاغ گردید طبق این ابلاغیه مسافران برای سفرهای خارجی و هوایی باید برای بار اول ۲۲۰ هزار تومان برای بار دوم ۳۳۰ هزار تومان و بار سوم ۴۴۰ هزار تومان پرداخت كنند پیش از این رئیس سازمان میراث فرهنگی نامه نوشته بود كه این مبلغ از ۷۵ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان برسد اما گویا نامه نگاری های مونسان به معاون اول رئیس جمهور نتیجه ای نداشت. با این حساب پروازهای خارجی هم گران شدند و حداقل به هزینه آنها ۵۰۰ هزار تومان افزوده شد.
جاماندن راه آهن از سال ۲۰۱۹
اما در این هفته خبرگزاری مهر اطلاع داد كه پرونده راه آهن كه قرار بود در سال ۲۰۱۹ ثبت جهانی شود، به سال ۲۰۲۰ موكول شد ازاین رو در سال ۲۰۱۹ ایران پرونده ثبت اثر تاریخی نخواهد داشت اما پرونده جنگل های هیركانی بعنوان اثر طبیعی ثبت می گردد.
پرونده راه اهن به همراه ۹ پرونده دیگر سال ۲۰۱۷ به فهرست میراث موقت ایران در یونسكو اضافه شده بود. در این فهرست دانشگاه تهران، دیوار بزرگ گرگان، خانه های ایرانی در فلات مركزی ایران، خطوط راه آهن ایران، كاروانسراهای ایرانی، گنبدهای نمكی ایران، آسبادهای ایران(آسیاب های آبی)، حرم مطهر امام رضا(ع)، مجموعه میراث تاریخی و طبیعی غار كرفتو و میراث صنعتی نساجی در فلات مركزی ایران اضافه شده اند.
تخفیف ۳۰ درصدی كیف و كفش در قالب عیدانه تبریز ۲۰۱۸
آخرین نشست شورای سیاست گذاری تبریز ۲۰۱۸ این هفته در حالی برگزار شد، كه این جلسه توأم با خبرهایی درباره تخفیف ۵۰ درصدی هتل ها، ۳۰ درصدی كیف و كفش، ۲۵ درصدی فرش و... بود.، در این نشست كه مدیرانی از استان آذربایجان شرقی و مسئولانی از بخش های مختلف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند، مهمترین برنامه های اجرایی رویداد تبریز ۲۰۱۸۸ و افتتاحیه این مراسم كه با حضور دكتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود، مورد برنامه ریزی و بررسی قرار گرفت.
تخفیف ۵۰ درصدی هتل های تبریز، تخفیف ۳۰ درصدی كیف و كفش، تخفیف ۲۵ درصدی فرش تبریز از ۱ الی ۲۵ اردیبهشت در قالب طرح عیدانه های تبریز ۲۰۱۸ و بازدید مجانی از موزه ها و اماكن فرهنگی تاریخی آذربایجان شرقی به مدت سه روز و در ایام چهارم، پنجم و ششم اردیبهشت مهم ترین مصوبات آخرین نشست شورای سیاست گذاری تبریز ۲۰۱۸ بود. ضمن این كه در این جلسه مقرر شد، تخفیف بلیت قطارها و هواپیماها، تخفیف شیرینی و شكلات های تبریز و... هم پیگیری شود.
یك لوح سنگی قرن هفدهم به سفیر ایران در رم تحویل داده شد
محمدرضا كارگر مدیركل امور موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: در ماه اوت ۲۰۱۵ سنگ قبری دو طرفه با نوشته هایی به زبان فارسی (یك رو دارای نوشته های افقی و روی دیگر عمودی) در حاشیه قبرستانی در منطقه فرنتینو به دست مأموران كارابینیری ایتالیا كشف و به سفارت ایران در رم و بعد از آن سازمان میراث فرهنگی اطلاع رسانی شد.
او اضافه كرد: این سنگ قبر به دست كارشناسان اداره كل موزه ها مورد كارشناسی قرار گرفت و قدمت آن را مربوط به حدود ۱۵۰ سال قبل تشخیص دادند و با اینكه گزارشی در مورد سرقت اثر و خروج آن از كشور موجود نبود لیكن تعلق سنگ قبر به فردی ایرانی مورد تأیید قرار گرفت و به وزارت امور خارجه اطلاع داده شد. حالا باید منتظر ماند تا این شی به ایران برسد.

1397/01/24
14:53:53
5.0 / 5
4593
تگهای خبر: تاریخی , سفر , فرهنگ , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴