BonAir
بن ایر

مشاور رئیس جمهور:

بروكراسی های میراث خفه كننده است

بروكراسی های میراث خفه كننده است

بن ایر: مشاور رئیس جمهور در امور هماهنگی نوسازی بافت های فرسوده و ناپایدار شهری با بیان این كه «بروكراسی های میراث فرهنگی خفه كننده است»، اظهار داشت: روش های كار در سازمان میراث فرهنگی كشور بسیار قدیمی است و روش اداره بناهای تاریخی باید تغییر كند.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، «اكبر تركان» امروز در حاشیه بازدید از پروژه های نوسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی و در جمع خبرنگاران، با اشاره به سرنوشت بافت های تاریخی اطراف حرم امام رضا(ع)، اظهار نمود: 39 اثر مهم معماری در اطراف حرم وجود دارد كه ثبت میراث فرهنگی شده است و بازسازی و نگهداری خواهند شد. بازسازی این بناها هزینه های زیادی دارد، اما به علت اینكه ارزش های معماری و تاریخی دارند و به شكلی هویت ما هستند، باید حفظ شوند.
وی ادامه داد: بعضی از این بناها هم فاقد ارزش تاریخی و میراثی هستند كه در طرح بازرگانی از میان رفته اند، اما بناهایی كه در بافت تاریخی بوده و ارزش میراثی دارند حفظ شده اند.
تركان با اشاره به اینكه «برخی از این بناهای تاریخی بازسازی شده اند، اما برخی از آن ها در آستانه تخریب هستند»، خاطرنشان كرد: دلیل این اتفاق این است كه اغلب این خانه ها ملك شخصی افراد بوده كه سازمان میراث فرهنگی آن ها را تاریخی شناسایی و ثبت كرده است و مالك این بناها نمی تواند ملك خویش را بفروشد. این مالك نه پول دارد، نه بنیه مالی دارد و نه می تواند خانه خویش را بفروشد، بنابراین این بنا به حال خود رها می ماند و روزی می بینیم كه تخریب شده است.
وی تصریح كرد: بر این اساس ما باید كمك كرده و هنگامی كه بر یك بنا نام تاریخی و میراثی گذاشتیم با عنایت به این كه با این كار بر مالك آن ضرر مالی وارد می شود، او را یاری نماییم تا بنا را نگه داشته و از آن خلق درآمد كند.
مشاور رئیس جمهور در امور هماهنگی نوسازی بافت های فرسوده و ناپایدار شهری با تاكید بر این كه «بروكراسی های میراث فرهنگی خفه كننده است»، تصریح كرد: روش های كار در سازمان میراث فرهنگی كشور بسیار قدیمی است و دست وپای آنان را بسته است. سازمان میراث فرهنگی باید خویش را از این قیدوبندها آزاد كند و روش اداره بناهای تاریخی را تغییر داده به صورت شركت های گردشگری در آورد تا این آثار كه خودشان توانایی خلق درآمد دارند، نگهداری و ماندگار شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی، عنوان كرد: حاشیه نشینی شهرها محوری ترین بخش مبحث بافت های فرسوده است و در آن مناطق در شرایط زیستی مردم ناهنجاری داریم، اما علاوه بر آن در بافت های فرسوده، بافت های تاریخی هم وجود دارد كه پیرامون حرم حضرت امام رضا(ع) و خیلی از بخش های دیگر بافت های تاریخی وجود دارد.
تركان اضافه كرد: كاری كه در منطقه اطراف حرم و حرم حضرت امام رضا(ع) انجام شده یكی از فاخرترین كارهای معماری بعد از انقلاب اسلامی است. نمی خواهم بگویم كار بی نقصی است، اما كار بی نظیری است.
وی با بیان این كه «آنچه انجام شده با عنایت به این رقبت بسیار گسترده ای است كه مردم به حضور در مشهد و زیارت حرم امام رضا(ع) دارند»، خاطرنشان كرد: بر مبنای آمارها در سال قبل حدود 31 میلیون زائر به مشهد سفر كردند این مورد به مفهوم این است كه سرعت اقبال مردم به گونه ای است كه نباید از آن جا بمانیم.
مشاور رئیس جمهور در امور هماهنگی نوسازی بافت های فرسوده و ناپایدار شهری با اشاره به اینكه «امیدوارم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با كمك همه دستگاه ها بخش زیادی از پروژه به سازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی انجام شود»، تصریح كرد: برای تكمیل این پروژه بیش از 3000 میلیارد تومان دیگر نیاز است كه حدود 1500 میلیارد تومان آن از درون بافت تأمین می شود، اما باید یاری صورت بگیرد.
وی افزود: ما تمام تلاش خویش را می نماییم در صورت امكان از نظر تسهیلات به آن ها كمك نماییم، چراكه از نظر بودجه عمومی كاری نمی توان كرد.
تركان با اشاره به اینكه «بودجه امسال در نظر گرفته شده برای به سازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی 30 میلیارد تومان است»، عنوان كرد: 30 میلیارد تومان با مقیاس كارهایی كه در این پروژه انجام می شود، عددی نیست و برای این پروژه باید بیش از 1000 میلیارد تومان پول فراهم گردد و این با استفاده از تسهیلات ممكن است.
همینطور سیدمصطفی نعمتی، شهردار منطقه ثامن شهرداری مشهد در این بازدید، با اشاره به رایزنی های انجام شده برای تأمین بودجه مورد نیاز برای تكمیل پروژه به سازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی، اظهار داشت: در این خصوص جلسه كارگروه كمیسیون عمران مجلس را داشتیم كه خواهش كردیم مجلس هم به تامین مالی پروژه بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا(ع) كمك نماید و امیدواریم در این راه از حمایت های دولت، تسهیلات با نرخ های مناسب و امكان استفاده از شیوه های نوین تامین مالی مانند اوراق صكوك و اوراق وقف هم بهره مند شویم كه هماهنگی های آن در حال انجام می باشد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن ما باید بیش تر تسهیل گری كرده و افراد درون بافت را به مشاركت فراخوانیم و تلاش نماییم از ظرفیت های درون بافت و بخش خصوص استفاده نماییم.






1397/02/07
13:19:21
5.0 / 5
4502
تگهای خبر: تاریخی , فرهنگ , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳