BonAir
بن ایر

تهیه باسلق در روستای هدف گردشگری مانیزان

تهیه باسلق در روستای هدف گردشگری مانیزان

بن ایر: همدان - باسلق همچون سوغاتی های شهرستان ملایر است كه در نهمین مراسم آیینی و ملی شیره پزی روستای هدف گردشگری مانیزان نحوه تهیه آن برای گردشگران به نمایش درآمد.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، استان همدان دارای آیین ها و سنت هایی است كه ریشه در قدمت ۳ هزار ساله آن دارد، در این میان شیره پزی و تهیه باسلق در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملایر و روستای مانیزان صورت می گیرد. قدمت پخت شیره انگور به كاشت آن رسیده و داشتن زمین مساعد و محصول كشاورزی، از خصوصیت های خاص منطقه مانیزان شهرستان ملایر است. وجود انواع انگور و سنت پیشین گذشتگان در خصوص وجود مراسم شیره پزی از شاخص های این منطقه است به صورتی كه شیره پزی در روستای مانیزان پس از برداشت انگور و معمولا در انتها شهریور و تا نیمه های مهرماه انجام می گردد. پخت شیره انگور در این روستا قدمتی ۷۰۰ ساله دارد و طی سال های اخیر اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان برای پاسداشت این آئین سنتی نسبت به برگزاری جشنواره شیره پزی اقدام می كند. در این مراسم كه همه ساله تا اواخر مهرماه برگزار می گردد و انگور فرآوری شده به طرق مختلف مانند شیره انگور، باسلوق، كشمش و شربت انگور فراوری و به فروش می رسد.

1397/07/16
22:03:35
5.0 / 5
16
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳