BonAir
بن ایر

تمایل كاوش چینی ها و اتریشی ها در پس كرانه های ایران

تمایل كاوش چینی ها و اتریشی ها در پس كرانه های ایران

بن ایر: سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینكه امروزه پرداختن به دیرینه شناسی در پس كرانه ها مورد پیگیری است از تمایل باستان شناسان چینی و اتریشی برای همكاری در این مناطق آگاهی داد.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، بهروز عمرانی با تشریح وظایف این مركز در چارچوب هشت پژوهشكده و ۸۲ عضو هیأت علمی، پژوهش در حوزه آب، ایران فرهنگی و اطلس ها را از اولویت های كلی تعیین شده برمبنای سند استراتژیك پژوهشگاه اعلام نمود و اظهار داشت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از پایان نامه هایی با این موضوعات حمایت می كند.


تجهیز كارگاه های هنری سنتی برای حفظ هنرهای ملی


وی با اشاره به پژوهش های صورت گرفته در حوزه آب، فرهنگ ایرانی، اقوام و تنوع فرهنگی در پژوهشكده مردم شناسی این موضوعات را از اولویت های این پژوهشكده عنوان نمود و اضافه كرد: در بخش هنرهای سنتی باز فعالیت های گسترده ای در جهت حفظ و احیای هنرهای در حال فراموشی در چارچوب آموزش و تجهیز كارگاه های هنری سنتی در حال انجام می باشد.
عمرانی در ادامه سوژه اطلس زبان شناسی را از اولویت های پژوهشكده زبان شناسی، كتیبه ها و متون پژوهشگاه عنوان نمود و اضافه كرد: این پروژه با جمع آوری ۱۷ هزار نمونه و آوانویسی آنها در حال پیگیری است.

او در بحث اولویت های دیرینه شناسی به تكمیل اطلس باستان شناسی، پژوهش های حوزه آب، تنوع فرهنگی - قوم دیرینه شناسی و كابردی سازی اشاره نمود و اظهار داشت: امروزه پرداختن به دیرینه شناسی در پس كرانه ها مورد پیگیری است و باستان شناسان اتریشی و چینی تمایل به همكاری در این زمینه دارند كه می توانیم از پتانسیل آنها استفاده نمائیم.

بوم گردی با نسخه های متفاوت در مناطق ایران نمایش شود
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در تشریح اولویت های حوزه گردشگری كه مورد تاكید سازمان میراث فرهنگی است، بحث بوم گردی را بیان كرد و اظهار داشت: بوم گردی هم اكنون در كشور در نسخه های عمومی اجرا می شود، این در شرایطی است كه با عنایت به مخاطرات حضور توریست و برهم خوردن تعادل منابع باید برای هر منطقه ای ایران نسخه خاصی نمایش داد.

عمرانی با اشاره به لطمه های وارد شده به مركز اسناد و كتابخانه پژوهشگاه سپس بازگشت از شیراز اضافه كرد: با اقدامات صورت گرفته برای بروز رسانی این مركز، مركز اسناد پژوهشگاه با بیشتر از ۸۰ هزار ركورد شامل كتاب های فارسی، لاتین، مقالات، گزارش ها، مواد دیداری شنیداری و دیگر انواع منابع، بهترین و كامل ترین مرجع در حوزه میراث فرهنگی است.

او در حوزه حفاظت و مرمت آثار فرهنگی - تاریخی، فعالیت های صورت گرفته در حوزه حفاظت پیشگیرانه در محوطه های تاریخی و موزه ها را بیان كرد و اضافه كرد: در كنار كارهای حفاظتی كه اولویت پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاریخی – فرهنگی است پروژه موزه سبز باز بطور جدی پیگیری می شود.

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه از چاپ و انتشار ۱۶ مجله در این مركز آگاهی داد و اضافه كرد: اهتمام داریم مجوز علمی پژوهشی را برای تمامی این مجلات بگیریم.


حمایت از پایان نامه های مقطع دكتری در حوزه آینده پژوهی میراث فرهنگی

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری علیرضا قلی نژاد معاون فناوری و كاربردی سازی پژوهشگاه باز با اشاره به تشكیل این معاونت در سال ۹۶ اظهار نمود: معاونت فناوری و كاربردی سازی در سه حوزه، توسعه فناوری در حوزه میراث فرهنگی، كارآفرینی (كاربردی سازی دستاورد پژوهش ها) و آینده پژوهشی فعالیت می كند.

وی با اشاره به حمایت این معاونت از پایان نامه های مقطع دكتری در حوزه آینده پژوهی میراث فرهنگی اظهار داشت: مشاوره و نمایش خدمات تخصصی از دیگر مسئولیت های معاونت فناوری و كاربردی سازی پژوهشگاه است و این مركز بعنوان تنها نهاد حاكمیتی می تواند در حوزه میراث فرهنگی به خارج خدمات منسجم عرضه نماید.
او با اشاره به تعدد، عمق و كمیت آثار تاریخی در ایران بیان كرد: مشكلات گسترده در این حوزه با عنایت به حجم بالای میراث فرهنگی تنها با كمك و همفكری نهادهای مرتبط قابل حل است.



1397/11/12
13:17:37
5.0 / 5
4857
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , تخصصی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱