BonAir
بن ایر

پس از تایید مجمع عمومی

دو نهاد ایرانی عضو سازمان جهانی UNWTO می شوند

دو نهاد ایرانی عضو سازمان جهانی UNWTO می شوند

بن ایر: معاون گردشگری كشور اظهار داشت: دو نهاد ایرانی سازمان منطقه آزاد انزلی و مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد بعد از تایید مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به عضویت این سازمان در می آیند.



ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اجلاس UNWTO كه چند روز پیش در شهر باكو آذربایجان برگزار شد، اظهار داشت: این اجلاس سه سطح تصمیم گیری دارد؛ یكی كمیسیون های منطقه ای است كه ایران در كمیسیون جنوب آسیا عضو شده است. بالاتر از آن، شورای اجرایی قرار دارد كه در اصل از میان ۱۵۴ كشور عضو سازمان جهانی، ۳۴ كشور عضو این شورا هستند كه یكی از آنها نیز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشد. بالاتر از شورای اجرایی و تصمیمات آن، مجمع عمومی قرار دارد.
وی اظهار داشت: چندی قبل اجلاس كمیسیون منطقه ای گردشگری در بوتان برگزار شده بود كه به علت هزینه ها و دوری مسافت، امكان حضور در آنرا نداشتیم. از آنجائیكه حضورمان در یكی از این اجلاس ها بعنوان عضو سازمان جهانی گردشگری، لازم است باید بالاخره در یكی از این برنامه ها شركت می كردیم. بدین سبب وقتی صد و دهمین نشست اجلاس شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری در باكو انجام شد و ما هم عضو آن بودیم و مسافت نیز نزدیك بود، در آن حضور پیدا كردیم عضویت ما در این شورا تا سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت. شركت در این اجلاس، فرصت خوبی بود تا بعضی از موضوعات را دنبال نماییم.
تیموری اضافه كرد: معمولاً در این جلسه ها، اقدامات انجام گرفته در دو سال قبل مورد بررسی قرار می گیرد و باید گزارشی درباره آن ارائه شود حتی مسئله بودجه و برنامه ریزی. بخش دیگری از موضوعات مطرح شده، گزارش اقداماتی است كه برای دو سال آینده صورت خواهد گرفت. هر دوی این برنامه ها و اقدامات باید تائید و در نهایت به مجمع عمومی ارسال شود كشورها نیز نظر می دهند و برنامه ها را غنی تر می كنند. تاكید كلی این بود كه رویكردهای مهم دو سال قبل UNWTO در دو سال آینده نیز ادامه پیدا كند.
وی اشاره كرد: گردشگری و توسعه پایدار، گردشگری و مشاركت جوامع محلی، آموزش و لزوم آموزش ذی نفعان همچون نیروی انسانی شاغل و جوامع محل، همچون محورهای اصلی دو سال آینده است. همین طور تاكید زیادی روی قاره آفریقا شد. بحث مطرح شده درباره توزیع متوازن توسعه پایدار در كشورها بود. از این جهت كه باید به آفریقا كمك بیشتری كرد تا توسعه پیدا كند. بدین سبب سازمان جهانی گردشگری می بایست در قاره آفریقا بیشتر فعالیت كند. سوژه دیگر مطرح شده در شورای اجرایی باكو درباب میزبان نشست های مهم سال آینده بود. برای سال ۲۰۱۹ شعار «آموزش، مهارت و اشتغال» مشخص شده است. این شعار تائید شورای اجرایی را گرفت. میزبان آن نیز منطقه ما شده است كه البته باید مجمع عمومی هم آنرا تائید كند. هندوستان نیز برای سال ۲۰۲۰ كاندید شد. برای سال ۲۰۲۰ همین طور شعار «توسعه گردشگری روستایی» پیشنهاد شده بود كه مورد تائید قرار گرفت. ما در این سال میزبان نشست مهمی در ارتباط با همین سوژه با همراهی سازمان UNWTO در كرمانشاه هستیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: سوژه دیگر مطرح شده درباره پیوستن اعضای جدید بود. از ایران دو عضو جدید سازمان منطقه آزاد انزلی و مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد در تهران به عضویت این شورا پیوستند. در مرحله اول، این عضویت باید مورد تائید مجمع عمومی نیز قرار گیرد.
وی بیان كرد: روسیه میزبانی خودرا برای برگزاری مجمع عمومی كه در شهریور ماه برگزار می شود، اعلام نمود و قرارداد آن با دبیركل به امضا رسید. ما نیز در این جلسه با دبیركل معاونان سازمان جهانی گردشگری، جلساتی را برگزار كردیم و درباره آخرین اقدامات انجام شده، گزارش دادیم. چند پروژه با این سازمان از نیمه دوم سال پیگیری شده بود همچون برنامه ملی توسعه گردشگری كشور كه برای ۱۵ سال آینده تدوین شده است. این سازمان چارچوبی را برای آن مشخص كرده بود تا ما طبق آن جلو برویم. برای آن نیز شورای راهبردی تشكیل دادیم و برخی اصلاحات روی آن انجام گرفت. ما گزارش را در نهایت به آنها ارائه كردیم. قرار شد نماینده ای به ایران بفرستند و گزارش نهایی و تلفیقی بین ما و آنها تائید شود تا بتوانیم وارد مرحله اجرایی شویم
تیموری اضافه كرد: حساب های اقماری، كار مشتركی است كه با این سازمان جهانی انجام خواهیم داد. شرح خدمات آن با مركز آمار ایران به صورت قرارداد بسته شده است. بنا شد گزارش رسمی آنرا نیز به UNWTO بفرستیم. از آنها خواستیم كه مشاورانشان را به ما معرفی كنند تا با سازمان هایی كه در ایران در این خصوص با ما همكاری دارند، نشستی را برگزار نماییم.
تیموری اظهار داشت: كاری را در چارچوب تصویرسازی مثبت از ایران با همكاری UNWTO در شهر همدان به توافق رسیده بودیم ولی هنوز اقدامی درباره آن انجام نشده بود. ما به این سازمان اعلام كردیم در این زمینه نیز چارچوب كلی را به ما ارائه كند تا بتوانیم به تولید محتوا برسیم.
معاون گردشگری كشور بیان كرد: در كنار این برنامه ها، با رئیس كمیته دولتی گردشگری آذربایجان كه در كابینه نیز عضو است، نشستی را برگزار كردیم و به لطمه شناسی همكاری بین دو كشور پرداختیم. آنها درباره افت گردشگران ورودی از ایران نگران بودند و اعلام می كردند تعداد توریستهایی كه در ۶ ماه گذشته به آذربایجان آمده اند، بسیار كاهش پیدا كرده است. می خواستند بدانند آیا مسئله سیاسی یا سوژه دیگری در بین است یا خیر؟ البته گفتند در یكی، دو ماه گذشته روند بهتر شده است و علاقه مندند كه ایرانیان به آذربایجان بیایند. ما به آنها گفتیم كه هیچ مشكل سیاسی یا منطقه ای وجود ندارد و ما به دنبال این هستیم كه از هر دو طرف، توریست داشته باشیم. اعلام آمادگی كردیم كه با تائید سفارت، تور آشناسازی برای دو طرف اجرا شود. همین طور از جانب رئیس سازمان میراث فرهنگی از آنها دعوت كردم كه به ایران بیایند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تصریح كرد: در كنار برنامه های نشست شورای اجرایی UNWTO، مذاكراتی نیز با كشورهای كره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، چین و فرانسه داشتیم. مهمترین چالش ها و مسائل مطرح شده درباره اتفاقات منطقه بود و اینكه كشورهای دیگر چه تصویری از ایران دارند. عمدتاً اعلام می كردند كه ایران كشوری قدیمی است ولی مردم كشور آنها، نگاه درستی از ایران ندارند. آنها از ما دعوت می كردند كه در نمایشگاه ها شركت كرده و اطلاع رسانی درباره ایران را انجام دهیم.


منبع:

1398/04/05
01:17:27
5.0 / 5
5109
تگهای خبر: آموزش , توریست , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳