BonAir
بن ایر

پیشنهادی برای كسانی كه از زندگی ماشینی خسته شده‎اند

پیشنهادی برای كسانی كه از زندگی ماشینی خسته شده‎اند

بن ایر: گاهی اوقات برای فراغت نیاز به مكانی دور از هیاهو و شلوغی شهر داریم، جایی كه در آن آرامش وجود دارد و زندگی رنگ و بوی گذشته را می دهد؛ امروز كلبه های بوم گردی در روستاها این امكان را برای ما فراهم می آورد و علاوه بر آن بوم گردی رفته رفته می تواند چرخ اقتصاد روستاها را به گردش درآورد.


این خانه های دنج را كه به دور از دغدغه های زندگی شهری است، به اسم بوم گردی می شناسیم. بوم گردی هایی كه تبدیل گشته به سكوهای پرتاب روستاها در جهت آبادی و ارتقای سطح معیشت روستاییان و الان باعث شده پیشرفت مناطق روستایی شتابی بیشتر از گذشته بگیرند.
خانه هایی محلی كه در طبیعتی دیدنی فرهنگ، آداب و رسوم محلی را ارائه می دهند

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كاشمر در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: اقامتگاه های بوم گردی اغلب خانه هایی محلی هستند كه در طبیعتی دیدنی فرهنگ، آداب و رسوم محلی را ارائه می دهند.

رضا یوسفی بیان كرد: حالا هفت اقامتگاه بوم‎گردی در بخش مركزی و كوهسرخ خیلی از میهمانان داخلی و خارجی را پذیرایی می كنند و به مكانی مناسب برای كسانی كه از زندگی ماشینی خسته شده‎اند تبدیل گشته است.

وی، راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی را در امتداد توسعه گردشگری روستایی، طبیعت گردی، ایجاد اشتغال، كسب درآمد و پشتیبانی از توسعه پایدار روستایی بسیار حائز اهمیت ذكر كرد و اضافه كرد: تلاش ما بر احیا پی بافت های تاریخی در روستاها با پشتیبانی از جامعه بومی است، با عنایت به اینكه با رشد شهرنشینی شاهد فضاهای آماده و آلودگی شهرها هستیم نیاز انسان به فضاهایی كه در آن آرامش بیشتری احساس كند، بیشتر می شود.

وی اظهار نمود: به رغم اینكه تنها حدود یك سال از طریق اندازی اقامتگاه های بوم گردی در شهرستان كاشمر می گذرد اما استقبال خوبی صورت گرفته بطوریكه در این مدت شاهد حضور خیلی از توریستهای داخلی و بیشتر از ۳۰ توریست خارجی در بخش مركزی و كوهسرخ بوده ایم كه این منطقه را مستقیم بعنوان مقصد انتخاب نموده بودند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كاشمر سهم بوم گردی های بخش كوهسرخ را در جذب توریست به سبب طبیعت بكر و بافت روستایی خاصی كه دارد بیشتر ذكر كرد و اظهار داشت: برای بهتر شدن كیفیت خدمات بوم گردی ها برگزاری دوره های آموزشی همچون مهم ترین اهدافی است كه به دنبال آن هستیم.

وی در همین خصوص اضافه كرد: به رغم اینكه در سال ۹۷ هفت اقامتگاه بوم گردی در روستاهای ایور، طرق، كریز و نامق و شهر ریوش از بخش كوهسرخ و فروتقه و قوژد از بخش مركزی به بهره برداری رسیده اما فراگیری آموزش برای این اقامتگاه ها و آن هایی كه در آینده بخواهند راه اندازی شوند از مهم ترین اقدامات خواهد بود.

وی بیان كرد: بجای اینكه به فكر افزایش كمیت اقامتگاه های بوم گردی باشیم بیشتر در كوشش برای ارتقای كیفیت آموزشی، خدماتی و نرم افزاری و همین طور تربیت نیروی انسانی برای این مكان ها هستیم.

یوسفی، تأثیر این اقامتگاه ها را در مهاجرت معكوس روستاییان بسیار حائز اهمیت دانست بطوریكه طی این یك سال زمینه های مهاجرت معكوس بعضی از افراد به روستاهایی كه در آن اقامتگاه های بوم گردی راه اندازی شده فراهم گردیده است.

در ادامه مسئول اقامتگاه بوم‎گردی رمضان بیگ در كاشمر اظهار داشت: اقامتگاه های بوم‎گردی نقش بسیار حائز اهمیتی در توسعه صنعت گردشگری روستاها دارند.

رضا نخعی اضافه كرد: كاهش مهاجرت به شهرها و درآمدزایی و اشتغال برای روستاییان همچون اهداف راه‎اندازی اقامتگاه های بوم گردی‎است. از زمان راه‎اندازی این اقامتگاه نه تنها شاهد حضور توریستهای داخلی و حتی خارجی هستیم بلكه برای خیلی از اهالی روستا ایجاد اشتغال شده است.

وجود نیروهای آموزش دیده در اقامتگاه های بوم گردی ضروری است

یك فعال حوزه گردشگری در كاشمر اظهار داشت: باید اهتمام كرد تا نگاه همه اقشار به سمت صنعت گردشگری روستایی مثبت شود.

لیلا قرایی اضافه كرد: وجود نیروهای متخصص و آموزش دیده در اقامتگاه های بوم گردی لازم است در اقامتگاه های بوم گردی باید بیشتر برای پذیرش میهمان كوشش كرد چون اگر زیاد به فكر مسائل اقتصادی باشیم لطمه خواهیم دید.

وی، همین طور مخاطب شناسی توسط بوم گردی ها را ضروری ذكر كرد و اضافه كرد: هرچند در شهری مثل كاشمر تابحال هفت اقامتگاه بوم گردی كه نیاز هم بوده راه اندازی گردیده اما حالا باید بیشتر به فكر آموزش این افراد بود.

این فعال حوزه گردشگری اشاره كرد: باید ذهنیت ها را نسبت به اقامتگاه های بوم گردی تغییر داد، به رغم اینكه خود بافت قدیمی روستا و غذاهای محلی می تواند بعنوان یك عنصر پول ساز مطرح باشد اما هنوز بسیاری نسبت به این مسئله بی تفاوت هستند و تنها راه كسب درآمد را همان كشاورزی می دانند.

وی عنوان كرد: مناطق تاریخی ظرفیت بالایی دارند و می توان با استفاده از این ظرفیت ها در جذب مسافران خارجی و داخلی كوشش كرد و اقدامات خوبی در زمینه توسعه گردشگری و خصوصاً توسعه اقتصادی منطقه انجام داد.

قرایی اظهار داشت: شهرستان كاشمر به سبب داشتن منطقه بسیار زیبا و كوهستانی كوهسرخ و همین طور داشتن بخش كویری پتانسیل خوبی را برای توسعه گردشگری و توریستی دارد و در این راستا باید مسئولان دستگاه های اجرایی همكاریهای لازم را برای حضور بخش خصوصی در این عرصه انجام دهند.

گزارش از جواد افتخاری، خبرنگار ایسنای منطقه خراسان





منبع:

1398/04/25
15:08:37
5.0 / 5
5340
تگهای خبر: آلودگی , آموزش , تاریخی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳