BonAir
بن ایر

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

از آمارهای سرمایه گذاری در گردشگری تا افتتاح خانه موزه لرزاده

از آمارهای سرمایه گذاری در گردشگری تا افتتاح خانه موزه لرزاده

به گزارش بن ایر تراز مثبت گردشگران ورودی و خروجی از نگاه معاون گردشگری، جذب سرمایه های خارجی و افتتاح خانه موزه لرزاده همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، این هفته حسین اربابی معاون سرمایه گذاری وزارت میراث فرهنگی برای نخستین بار نشست خبری با كلی آمار و ارقام برگزار كرد و اظهار داشت كه یك میلیارد و هشتصد میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه گردشگری خارجی جذب شده است.
وی اظهار داشت: ۲۴۵۱پروژه سرمایه گذاری گردشگری با ارزش ۲۰۰هزار میلیارد تومان در حال ساخت است. ما دومین كشور در حوزه ورود توریست به كشور شده ایم و رشد ۴۹ درصدی را در این عرصه گزارش داده اند. همینطور واژه هایی مانند «هتل ـ بوتیك»، «بومگردی» و واژه های دیگر به وجود آمده اند كه اینها نشان از استقبال در حوزه سرمایه گذاری تأسیسات گردشگری دارد. اعلام نقاط سرمایه گذاری گردشگری به وزرا وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص تعیین تكلیف عرضه ۵۰۰ نقطه زمین مجانی به سرمایه گذاران بخش گردشگری اظهار داشت: این ۵۰۰ نقطه به ۱۴ دستگاه توسط رئیس جمهور دستور داده شده است تا زمین با میزان وام بلندمدت به سرمایه گذاران عرضه شود. كارگروه مشتركی هم در اینباره برگزار گردید در مرحله اول ۳۶۷ نقطه شناسایی شده است و ۳۰ نقطه به وزرای جهاد كشاورزی، راه و شهرسازی، برنامه و بودجه برای در اختیار قرار گذاشتن به سرمایه گذاران اعلام شده است تا در این مناطق هتل، تاسیسات گردشگری و پروژه های محرك گردشگری ساخته شوند. آمار گردشگران ورودی و خروجی یكسان شد
ولی تیموری معاون گردشگری كشور اضافه كرد: «عبور از شوك اقتصادی سال قبل و رونق نسبی اقتصادی در كشور باعث شد در شش ماه نخست امسال ۴میلیون و ۲۵۸هزار و ۹۴۴ نفر به خارج از كشور سفر كنند كه این رقم، رشد ۱۵.۹۵درصدی گردشگران خروجی را نشان داده است. در مدت مشابه سال گذشته، این آمار ۳میلیون و ۶۷۳هزار و ۹۲ نفر بود.»
او خاطرنشان كرد: «در شش ماه نخست امسال، ۴میلیون و ۹۹۸هزار و ۲۱۵ نفر به توریست خارجی ایران سفر كرده اند كه این آمار پارسال ۳میلیون و ۹۵۶هزار و۷۱ نفر بود و پیشبینی می شود با عنایت به تجربیات سال های گذشته این روند روبه رشد ادامه داشته باشد.»
لباس سنگسری ۵۰ میلیون تومان! این هفته علی گلشن مجموعه دار، پژوهشگر و مسئول موزه عروسك و لباس اقوام اظهار داشت: ما چون از لباس سنتی و اهمیت آن چیزی نمی دانیم این لباس ها را به تن نمی نماییم و یا وقتی افراد به تهران می آیند لباس سنتی شان را نمی پوشند. چون شبیه به لباس شهر نشین ها نیست پس برای ما عجیب است و به آن نگاه می نماییم. از طرفی چون ارتباط مان با نسل قدیم كم شده دیگر پیشینه خویش را نمی شناسیم یا نمی دانیم چرا لباس ها در هر منطقه متفاوت می باشد و یا چرا مثلا شلوار كردی گشاد طراحی شده است.
وی اضافه كرد: بعضی از لباس های سنتی بسیار گران هستند مانند لباس سنگسر كه حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد. چون پارچه اش دستبافت بوده و با نخ ابریشم دوخته می شود. تا چند سال پیش دو سه نفر بیشتر نبودند كه این نوع لباس را می دوختند كه آنها هم از دنا رفته اند. دوخت این لباس چند ماه طول می كشد. چون از بالا تا پایین آن سوزن دوزی است. زیورآلاتی كه به آن وصل می شود هم گران هستند. این لباس یك چادر به نام سرگیرا هم دارد كه آن هم چیزی حدود ۲۰ میلیون هزینه دارد. در واقع یك لباس كامل سنگسری كه محلی ها به آن «كژین شوی» می گویند را باید ۵۰ میلیون تومان خرید.
خانه لرزاده موزه شد این هفته خانه استاد لرزاده در خیابان شریعتی تهران كه در محاصره ساختمان های بلند مرتبه قرار دارد، به خانه موزه لرزاده تبدیل شد. حسین لرزاده معمار و هنرمند مشهور ایرانی همچون آخرین نسل استادكاران چیره دست و هنرمند بود كه ضمن آشنایی با فنون و اجزای گوناگون هنرهای سنتی معماری اسلامی و ایرانی به خلق آثاری ماندگار در دوران جدید ایران پرداخت. استاد لرزاده با حكم وزارت معارف و انجمن مفاخر و آثار ملی آرامگاه فردوسی را ساخت و از دیگر سو از بالاترین مرجع تامه شیعیان جهان در زمان خود دستور ساخت بنای مسجد اعظم قم را گرفت و به واسطه مراجع معظم عراق به افتخار طراحی نظارت بر ساخت اجزای حرم مطهر امامان معصوم و بزرگان دین در عتبات عالیات نائل شد. ۵ پیشنهاد معاونت صنایع دستی تصویب شد پنجمین كمیسیون تخصصی شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی، رضا معصومی راد رئیس دبیرخانه شورایعالی میراث فرهنگی و نمایندگانی از وزارت كشور، امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسكن و شهرسازی و آموزش و پرورش برگزار گردید.
در این كمیسیون پنج پیشنهاد معاونت صنایع دستی شامل اختصاص ردیف اعتبار مستقل برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منظور پوشش بیمه ای شاغلان جدید صنایع دستی، تأمین زیرساخت ها و امكانات لازم برای ایجاد پایگاه های شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی، اصلاح كد تعرفه عوارض صدور پروانه ساختمانی از تجاری به فرهنگی و عوارض كسب و پیشه، همكاری وزارت كشور در تأمین زمین و زیرساخت های مورد احتیاج به شكل قطعی به ادارات كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ایجاد بازارهای دائمی صنایع دستی و صدور مجوز تجارت الكترونیك در حوزه صنایع دستی از جانب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای طرح در شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پنجمین كمیسیون تخصصی این شورا با رأی تمامی اعضای كمیسیون تصویب گردید.

1398/07/28
13:01:02
5.0 / 5
4287
تگهای خبر: آموزش , تخصصی , توریست , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳