BonAir
بن ایر

كارت خوان های ایرانی در استانبول

كارت خوان های ایرانی در استانبول

به گزارش بن ایر در حالیكه گفته می شود بخش عمده ای از كارت خوان های ایرانی خارج از كشور مسدود شده و تراكنش ها از این دستگاه ها معدود است، در بعضی شهرهای خارجی، كارت خوان های ایرانی به وفور یافت شده و فعال است.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، عرضه دستگاه های كارت خوان به مشاغل مختلف در سال های گذشته با رونق بسیاری همراه بود و همین سبب شد هر فرد در فروشگاه خود چندین دستگاه پوز داشته باشد، این در شرایطی است كه بعد از مدتی این دستگاه ها گاها به خارج از كشور انتقال یافت و در آن كشورها هم مورد استفاده قرار گرفت.
استفاده از كارت خوان های ایرانی خارج از كشور مشكلات زیادی را بخصوص در شرایط حساس ارزی برای نظام مالی و پرداخت كشور ایجاد كرد و در همین راستا بانك مركزی بر آن شد تا جلوی فعالیت این كارت خوان ها گرفته شود.
این تصمیم بانك مركزی در جهت محدودسازی فعالیت دلالان بازار ارز بود؛ بگونه ای كه این دلالان از هر امكانی برای خرید و فروش ارز بهره بردند و یكی از این ابزارها كه نقل و انتقال پول را برای آنها ساده می كند، دستگاه های پوز یا كارت خوان است كه مبلغ خرید یا فروش ارز را با آن انتقال می دهند.
اما سفته بازان ارزی به این اكتفا نكردند و با انتقال برخی از دستگاه های كارت خوان به خارج از كشور، معاملات ارزی خویش را در همان محل انجام می دهند.
بر اساس قانون بانك مركزی، استفاده از كارت خوان های ایرانی به هر شكلی در خارج از كشور ممنوع می باشد و در همین راستا دسترسی این كارت خوان ها به نظام بانكی ایران از راه مخابرات هم مسدود شده است.
در این میان دو راه دیگر برای ارتباط این دستگاه ها با ایران وجود دارد كه یكی سیمكارت ها و دیگری استفاده از اینترنت با وی پی ان است.
بانك مركزی در اولین اقدام خود برای محدودسازی حجم استفاده از این كارت خوان ها، سقف تراكنش های مالی از راه دستگاه های پوز را محدود ساخت كه این كار تا حد زیادی جلوی این نقل و انتقالات را گرفت.
در ادامه، با دستور بانك مركزی شركت های عرضه دهندگان خدمات كارتی (پی اس پی) موظف به شناسایی و مسدودسازی دستگاه های كارت خوان فعال در خارج از كشور شدند.
محمد مهدی طوبایی، معاون توسعه و نظارت شركت شبكه الكترونیكی پرداخت های كارتی (شاپرك) در پاسخ به این پرسش كه دستگاه های كارت خوان بیشتر به كدام كشورها منتقل شده است؟ اظهار داشت: به صورت دقیق نمی توان نام كشورها را اعلام نمود اما به صورت عمده دستگاه های كارتخوان برای معاملات ارز به كشورهای همسایه مانند عراق و تركیه منتقل شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: البته امكان به كارگیری دستگاه های كارتخوان ایرانی در تمام كشورهای دنیا وجود دارد، چون كه در هر نقطه دنیا كه بتوان از راه اینترنت به شبكه شاپرك متصل شد، این امكان وجود دارد.
طوبایی همینطور با اشاره به اینكه بعضی از دلالان به جهت اینكه كار شناسایی دستگاه های كارت خوان در خارج از كشور را مشكل كنند از وی پی ان یا فیلترشكن استفاده می نمایند، اظهار نمود: استفاده از وی پی ان در خارج از كشور دقیقاً عكس آن چیزی است كه در داخل اتفاق می افتد؛ به این معنا كه وقتی از خارج از فیلترشكن استفاده می نمایند ای پی سرورهای داخلی نمایش داده می شود و كار شناسایی را دشوار می كند.
بر اساس آخرین آماری كه شاپرك از مسدودسازی كارت خوان های ایرانی خارج از كشور اعلام نموده، در نخستین سری از این اقدامات ۹۳۰ پایانه طی دی تا نیمه بهمن سال ۹۷ در كشورهای خارجی شناسایی و مسدود شد و با ادامه این اقدامات حدود ۳۷۰ پایانه دیگر شناسایی و مسدود شدند تا بدین سان طی سال قبل در مجموع ۱۳۰۴ پایانه فعال در خارج از كشور غیرفعال شود كه از این تعداد پایانه ۱۲۰۷ مورد توسط شركت های پی اس پی و ۹۷ پایانه هم توسط شركت شاپرك شناسایی و مسدود شده اند.
پیگیری های ایسنا از آن حكایت می كند كه شناسایی كارت خوان هایی كه از وی پی ان استفاده می نمایند، احتیاج به هماهنگی بانك مركزی، شركت های پی اس پی و وزارت ارتباطات دارد كه این هماهنگی صورت گرفته و اقدامات آن در حال انجام می باشد.
از سوی دیگر مسؤلان در این پیگیری ها مدعی شده اند كه میزان استفاده از كارت خوان های ایرانی در خارج از كشور كاهش چشم گیری یافته و به صورت معدود انجام می شود.
این در حالی است كه مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا از شهر استانبول از این مورد حكایت دارد كه كارت خوان های ایرانی به وفور در صرافی ها، سیمكارت فروشی ها و گاها رستوران های این شهر فعال است و مشكلی هم جهت استفاده از آنها وجود ندارد.



به نظر می رسد یكی از علل راحت بودن این كار برای افراد متخلف این است كه صاحبان كارت خوان هایی كه دستگاه شان به خارج از كشور منتقل می شود، هیچ جریمه و برخوردی برای شان وجود ندارد.



1398/08/29
10:01:10
5.0 / 5
4463
تگهای خبر: الكترونیكی , خدمات , خرید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵