BonAir
بن ایر

لیلا اژدری خبر داد؛

كارگاه نهایی كردن فاكتور های انتخاب روستاهای گردشگری

كارگاه نهایی كردن فاكتور های انتخاب روستاهای گردشگری

مدیركل دفتر همكاری و توافق های ملی گردشگری از برگزاری كارگاهی تعاملی برای نهایی شدن فاكتورهای انتخاب روستاهای هدف گردشگری بعد از هفته گردشگری آگاهی داد.



به گزارش بن ایر به نقل از مهر، لیلا اژدری مدیرکل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری با اشاره به طرح روستاهای هدف گردشگری اظهار داشت: در طرح روستاهای هدف گردشگری ۵۰۰ روستا انتخاب شده بود، اما باتوجه به اصلاحات کشوری که انجام شد تعداد زیادی از آنها از حالت روستا خارج شده اند.
وی با اشاره به بازشناسی فاکتورهای جدید در انتخاب روستاهای هدف اضافه کرد: این شاخص ها با حضور ۴۰۰ کارشناس و نماینده از دستگاه های مربوطه (سازمان دهیاری ها، بنیاد مسکن، معاونت توسعه روستایی وزارت کشور و…) انتخاب شده است که در مرحله نهایی شدن است. تعیین این شاخص ها به مدلول تهیه نقشه راه و برنامه ریزی کلان در حوزه توسعه گردشگری روستایی است.
اژدری درباره فاکتورهای منتخب به مباحث مدیریتی، ایمنی، بهداشتی، گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی اشاره نمود و اظهار داشت: کارگاه تعاملی برای نهایی سازی ارزیابی فاکتورهای انتخاب روستاهای هدف گردشگری پس از هفته گردشگری برگزار و شاخص ها، نهایی می شود.
هیچ روستایی از فهرست خارج نمی شود
مدیرکل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری، تربیت و آموزش ارزیابان روستایی را گام بعدی در این راستا عنوان نمود و اظهار داشت: بعد از تعیین شاخص ها، ارزیابان آموزش دیده جهت بررسی و درجه بندی روستاها به محل اعزام می شوند. نکته حائز اهمیت این است که هیچکدام از روستاها از فهرست روستاهای هدف گردشگری خارج نمی شوند بلکه ارتقا پیدا می کنند و در تقسیم بندی هایی که اعلام خواهیم کرد، طبقه بندی می شوند.
وی، ارتقای کمی و کیفی مراکز بوم گردی، صنایع دستی و میراث فرهنگی را همچون نکاتی عنوان نمود که در طرح روستاهای هدف گردشگری مورد توجه است و افزود: آنچه برای ما اهمیت دارد آماده کردن پکیجی کامل برای توسعه گردشگری روستاها، شامل توسعه فیزیکی و کالبدی روستا، زیرساخت ها، امکانات رفاهی، احیای سنت ها، آئین ها و آثار تاریخی است که این مهم با همکاری سایر معاونت های وزارتخانه و دستگاه های مربوطه در حال پیگری است.
نبود هماهنگی بین دستگاه ها علت ضعف وضعیت کنونی گردشگری روستایی
اژدری وضعیت فعلی توسعه گردشگری روستاها را نسبت به چشم انداز آتی که برای آنها در نظر گرفته شده است متوسط رو به ضعیف ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این سال ها به غیر از ارتقا کمی اقامتگاه های بوم گردی، اتفاق خاصی دراین زمینه صورت نگرفته است که علت اصلی آن نبود هماهنگی بین دستگاه ها بوده است. هر کدام از دستگاه های مربوطه بودجه ای که در اختیار دارند را بدون در نظر گرفتن اهداف گردشگری و برمبنای برنامه های سازمانی خود برای توسعه روستایی صرف می کنند. هر ساله برای توانمندسازی جوامع محلی از طرف معاونت گردشگری مدرس هایی به روستاها اعزام می شوند اما دراین زمینه باید کارهای بیشتر و وسیع تری از طرف دیگر ارگان ها نیز صورت گیرد.
مدیرکل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری، در ادامه به دستور کار قرار گرفتن تدوین سند توسعه گردشگری روستایی و عشایری اشاره نمود که در مرحله تعیین بودجه است و اظهار داشت: به زودی فراخوان آن توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر و این سند استراتژیک توسط حوزه دانشگاهی تدوین خواهد شد.
تهیه برنامه سالانه استانی با محوریت توسعه گردشگری روستایی
وی همین طور با اشاره به برنامه سالانه استانها با محوریت توسعه گردشگری روستایی، اظهار داشت: جدولی را در اختیار استانها قرار داده ایم که تا اختتام هفته گردشگری برنامه سالانه خودرا برای توسعه گردشگری روستایی شامل برگزاری کارگاه ها، سمینارهای علمی، آموزشی، ایونت ها و بازدیدها، عرضه کنند و در کل سال، موضوع روستا مهم و مورد توجه باشد. امیدوارم روز جهانی گردشگری سال آینده، شاخص ها و سند توسعه گردشگری نهایی شده همین طور با اجماع، همکاری و هماهنگی های لازم، بودجه ها به یک سمت و در یک راستا گسیل شوند.
اژدری در آخر از امضای سه تفاهم نامه با وزرات ورزش و جوانان، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی، رونمایی از صدور مجوزهای گردشگری کشاورزی در استانها توسط مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و برگزاری دو کارگاه آموزشی آنلاین برای کارشناسان طبیعت گردی و روستایی برای ۳۱ کارشناس از ۳۱ استان کشور و همکاری مشترک با تشکل حرفه ای مؤسسات آموزشی گردشگری برای برگزاری کارگاه آموزشی درباره مسائل روستایی بعنوان برنامه های دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری برای هفته گردشگری آگاهی داد.

1399/07/07
23:44:38
5.0 / 5
1299
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , تاریخی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴