BonAir
بن ایر

سراهای ۲۰ گانه بازار اراك نیازمند مرمت اساسی

سراهای ۲۰ گانه بازار اراك نیازمند مرمت اساسی

به گزارش بن ایر مرکزی معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اظهار داشت: 20 سرای بازار تاریخی اراک نیازمند مرمت اساسی است.


محسن رحمتی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه بمنظور برنامه ریزی بهتر و ساماندهی و مرمت مجموعه بازار تاریخی اراک، طرح جامع ساماندهی و مرمت بازار تهیه شده و در مراحل تصویب نهایی است، اصلی ترین هدف از تصویب این طرح را، احیای بازار و تغییر کاربری در کاروانسراها بمنظور ایجاد رونق اقتصادی و حفظ این مجموعه تاریخی دانست.
وی اشاره کرد: هم اکنون بخش سرپوشیده تیمچه بازار در کنار سرای نبی زاده مرمت شده و در دو سال قبل نیز سرای آقایی، سرای کاشانی، سرای نوذری و سرای مسگرها مورد مرمت قرار گرفته است.
رحمتی با اعلان اینکه بطور کلی تمامی سراهای ۲۰ گانه مجموعه بازار تاریخی اراک نیازمند مرمت اساسی است که این امر مستلزم همکاری کسبه، مالکین، اداره اوقاف و شهرداری اراک است، اظهار داشت: مشاور طرح مرمت و ساماندهی بازار باید برآورد هر یک از بخش های بازار را جهت مرمت اساسی ارائه کند که تا حالا این طرح تکمیلی مصوب نشده است، اما با برآوردهای تقریبی صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ و برمبنای ارزش ریالی آن سال، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز بوده است که مجموعه بازار مرمت اساسی شود.
وی افزود: مرمت اساسی بازار مستلزم تقسیم وظایف و تعهدات بین تمامی نهادهای دخیل همچون اوقاف، شهرداری، میراث فرهنگی و کسبه است و ضرورت دارد بر طبق اولویت ها دراین زمینه اقدام گردد.
وی درباب وضعیت بناهای تاریخی در بافت تاریخی اراک اظهار نمود: حدود ۳۰ پلاک واجد ارزش و ثبت شده در این بافت قرار دارد و گاهی این پلاک ها در دست مالکین است که هنوز از آنها بهره برداری مسکونی می شود.
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی بهترین چاره برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی که امکان تغییر کاربری دارند، را واگذاری به بخش خصوصی دانست و اظهار داشت: بناهای تاریخی موجود در بافت تاریخی شهر در کل سالم هستند و مرمت های جزیی و بخشی مانند مرمت بام نیاز دارند و تغییر کاربری منازل تاریخی واقع در بافت تاریخی اصلی ترین راه حفظ آنهاست.
وی اشاره کرد: ما می توانیم از فضای این منازل در امتداد ایجاد سفره خانه سنتی، اقامتگاه سنتی، مراکز علمی، دانشکده های هنری و حتی دفاتر تعدادی از ادارات استفاده نمائیم تا ضمن بازسازی و حفظ آنها از فضای تاریخی این اماکن نیز بهره مند شویم.
رحمتی اضافه کرد: هر ساله بطور متوسط حدود ۴۰ بنای تاریخی استان نیازمند مرمت های اضطراری هستند و البته تمام بناهای تاریخی استان نیاز به بازدیدها و مرمت های دوره ای دارند که بسته به نوع و شرایط هر بنا متفاوت می باشد. در سال ۹۹ بیش از ۲۰ بنای تاریخی مرمت شد که بیشتر آنها شامل مرمت های اضطراری و رفع خطر بودند و رویکرد این اداره کل، حمایت مادی و معنوی از مالکین در امتداد احیا و باززنده سازی اینطور بناهاست.




منبع:

1399/11/05
00:53:45
0.0 / 5
994
تگهای خبر: تاریخی , سفر , سنتی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱