BonAir
بن ایر

در نشست خبری روز جهانی موزه ها مطرح شد؛

اختصاص كاخ شهربانی به موزه ملی

اختصاص كاخ شهربانی به موزه ملی

اعتراض وزارت میراث فرهنگی به ابلاغ مصوبه لنج ها، منتفی شدن واگذاری حمام شیخ بهایی به بخش خصوصی و رایزنی برای اختصاص کاخ شهربانی به موزه ملی از موضوعات مطرح شده در نشست روز جهانی موزه ها بود.



به گزارش بن ایر به نقل از مهر، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در نشست خبری هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه ها که ظهر روز سه شنبه در محوطه باز مجموعه کاخ گلستان برگزار شد درباره مصوبه امحای لنج های سنتی و ثبت جهانی دانش دریانوردی در سازمان میراث به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما نسبت به ابلاغیه این مصوبه که اخیرا انجام شده است اعتراض کردیم و گفته ایم که شما باید تعریف نماییم تعریفتان از لنج سنتی چیست؟ چون اگر منظورشان از لنج سنتی، لنج های فرسوده و غیرایمن باشد یک بحث است و بحث دیگر درباره حفظ دانش دریانوردی و حفاظت از لنج های قدیمی است. قرار شده که در اینباره جلساتی برگزار نماییم. چون این پرونده در لیست جهانی به ثبت رسیده است و این مورد خطری برای آن به حساب می آید.
واگذاری عمارت نفیس دیوانخانه پیگیری می شود
وی همینطور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره این که چرا حمام شیخ بهایی و عمارت دیوانخانه شیراز با وجود آنکه بعنوان آثار نفیس اعلام شده اند اما در حال واگذاری به بخش خصوصی هستند، اظهار داشت: مبحث واگذاری حمام شیخ بهایی منتفی شده است. ما آنرا مرمت خواهیم کرد اما به بخش خصوصی واگذار نمی گردد. درباره عمارت دیوانخانه هم این مورد در حال پیگیری است و نامه ای پیرامون آن به صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی نوشته ایم و خواسته ایم که مستندات را در اینباره تکمیل کنند.
در ادامه این نشست خبری، طالبیان درباره همکاری ایران با عراق در حوزه مرمت طاق کسری اظهار داشت: ما باید مناسبات رسمی را رعایت نماییم. مکاتبات زیادی در اینباره شده و وزارت خارجه به ما اعلام نموده که اول تفاهمنامه مدیریتی بنویسیم. منتظر اجازه رسمی دولت بودیم که هم اکنون این دعوتنامه انجام شده است و حالا باید تفاهمنامه ای نوشته شود. در این قضیه اصلاً مبحث هزینه مطرح نیست. ما قصد کمک و انتقال دانش مرمتی را داریم.
مرگ حفاران غیرمجاز در هنگام حفاری
در ادامه این نشست مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی اظهار داشت: ۵ جلد کتاب میراث فرهنگی و طبیعی ثبت شده انتشار یافته است و رونمایی گردید.
هادی احمدی روئینی هم در ادامه اظهار داشت: در چند سال قبل تخریب عمدی میراث فرهنگی کاهش پیدا کرده چون هزینه تخریب زیاد شده است. از آن طرف با افزایش پدیده مرگ حفاران غیر مجاز در این حفاری داشته ایم. رسانه ها باید کمک کنند تا توهم حفاری از جامعه جمع شود. چون ۹۹ درصد آنها چیزی در این حفاری پیدا نمی کنند. بزرگترین مشکل اما اعتبارات و نیروی انسانی است چون افراد بعد از بازنشستگی و یا فوت، جایگزین نمی شوند و جذب نیرو نداریم. ما در یک سال قبل برای پیدا کردن درآمدهای پایدار فعالیتهایی را شروع کرده ایم همچون پیگیری برای لایحه ای که در دولت وجود داشت و می تواند یکی دو درآمد پایدار را برای میراث فرهنگی به ارمغان بیاورد اما نمی دانم چرا هر جا مقرر است برای میراث فرهنگی اتفاقی رقم بخورد خیلی ها مخالفت می کنند. بعنوان مثال اعلام شده بود که اگر کسی به میراث فرهنگی کمک نماید و در محاسبات مالیاتی او تاثیر خواهد داشت اما این اتفاق نمی افتد. درخواست دیگر ما این است که کاندیداهای شورای شهر یا ریاست جمهوری شفاف موضع شأن را در حوزه میراث فرهنگی اعلام کنند.
محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه های کشور هم در این جلسه اظهار داشت: در سال ۹۸ موزه های کشورحدود ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته اند. ما پیشبینی می کردیم که این میزان در سال ۹۹ بیشتر از ۲۰۰ میلیارد تومان باشد و در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۴۰۰ میلیارد تومان برسد. ما به بعضی از موزه های بخش خصوصی کمک بلاعوض کردیم. برخی ۲۵ میلیون و برخی هم ۸۰ میلیون گرفتند.
کارگر در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که گفته بود برخی از موزه ها این کمک ها را دریافت نکرده اند، توضیح داد: بعضی از موزه داران خودشان نمی خواستند در برابر کمکی که می گیرند فعالیتهایی هم انجام دهند و تفاهمنامه بین آن موزه و اداره کل استانی امضا نشود اما بعدها آنها هم پشیمان شدند و این کمک ها را دریافت نمودند.
وی اظهار داشت: هم اکنون هر ۵ روز شاهد افتتاح یک موزه خصوصی هستیم. قبلاً هر ۱۰ روز یک موزه افتتاح می شد. با همکاری وزارت ارتباطات امروزه این موزه ها به اینترنت با پهنای باند مناسب مجهز شدند و می توانند در بانک بزرگ اطلاعاتی، بارگذاری انجام دهند.
واگذاری بخشی از ساختمان کتابخانه ملی به موزه ایران باستان
جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران هم در این جلسه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ایجاد موزه دیپلماسی در محل ساختمان وزارت خارجه اظهار داشت: طرح توسعه موزه ملی ایران مصوبه هیئت دولت را داشته است. هفته پیش با نمایندگان دستگاههای دیگر و مدیرکل امور موزه ها به دفتر معاون اول رئیس جمهور رفتیم و امیدواریم کاخ شهربانی در میدان مشق به موزه ملی ایران واگذار شود تا آنرا به آثار هخامنشی تا ساسانی اختصاص دهیم. بخشی از ساختمان کتابخانه ملی هم به موزه واگذار می شود تا اسناد دیرینه شناسی به نمایش بگذاریم. به نظر می رسید که در این نشست همه موافق بودند.
وی اظهار داشت: امیدوارم در سال ۱۴۰۰، تهران در مکانی مناسب جدا از طرح توسعه موزه ملی زمین ۲۵ هکتاری را برای ساخت یک موزه مدرن اختصاص دهد. مانند موزه مدرن قطر یا موزه جدید لوور. چون در سال ۱۳۱۲ آندره گدار هم به اصغر حکمت نامه زده بود که چنین موزه ای نیاز ۱۰ ساله کشور را تأمین می کند. در واقع موزه ملی ایران تنها در رابطه با موزه دیرینه شناسی است و ما به موزه مدرن نیاز داریم.


منبع:

1400/02/30
22:44:26
5.0 / 5
953
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , دستگاه , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵