BonAir
بن ایر

خوشبختی صابر ابر

خوشبختی صابر ابر

به گزارش بن ایر، از جای خالی یک معلم در تئاتر نوشتیم، برادران لیلا را از نگاه طوفان بررسی کردیم، صابر ابر از خوشبختی اش نوشت، قوانین آکادمی اسکار تغییر نمود، یک دیرینه شناس و خواننده کانادایی درگذشتند، از حاشیه های سنگ قبر ناصرالدین شاه هم نوشتیم و موز ۱۲۰ هزار دلاری را باردیگر خوردند.


روز سه شنبه دوازدهم اردیبهشت که مصادف بود با روز معلم؛ از جای خالی علیرضا نادری در تئاتر نوشتیم. حقیقتش اینست که جای خالی امثال او این روزها که شرایط دشوارتر از گذشته شده، بیشتر هم به چشم می آید و بطور قطع اگر امثال او امروز در کنار جوانان تئاتری بودند، حال این جوانان و طبیعتا حال تئاتر ما خوش تر از این بود. اما ما در ایسنا، وظیفه خود می دانیم تا حضور پیشین و غیبت فعلی این چهرهای اثرگذار را به بهانه های مختلف یادآوری نماییم و روز معلم فرصت نیکویی است برای یادآوری معلمی مانند علیرضا نادری.

خوشبختی صابر ابر
صابر ابر هم در صفحه شخصی خود به مناسبت زادروز آتیلا پسیانی، متنی منتشر نمود که در بخشی از آن نوشته است: من یک خوشبختی دارم، من با آتیلا معاشرت می کنم. نعمت داشتن کسی که «بازی» را بلد است.»

برادران لیلا از نگاه طوفان
«ما تمام شدیم؛ قبول. ولی بپذیرید که سینمای امروز هم دیگر خیلی بی در و پیکر شده است.» این بخشی از صحبت های یکی از بازیگران قدیمی ایران است که روز سه شنبه در ایسنا منتشر گردید. «رضا طوفان» بدمن معروف سینما در دهه های ۶۰ و ۷۰ خورشیدی همین چند روز قبل ۷۴ ساله شد و در شرایطی که بیماری مشکلاتی را برایش به وجود آورده ولی باز هم سینما برایش دغدغه است؛ دغدغه ای که حسرت هم با خودش دارد چون به ایسنا می گوید: حق یک بازیگر حرفه ای که عمرش را صرف بازیگری کرده، این نیست که نگران باشد و ببیند آینده اش چه می شود.
او گفته است که توان جسمی لازم را برای سینما رفتن ندارد ولی «برادران لیلا» را که نسخه قاچاق آن پخش شده، دیده است. «فیلم خیلی خوبی بود، البته بدآموزی هم داشت. سعید پورصمیمی خیلی خوب بود، جزو اساتیدی است که تکرار نمی شود و انگار پس از ۶۰ سال تازه آمده. بدی سینما اینست که ناگهان فِید می شوی و بعد با یک نقش باردیگر برمی گردی. آن وقت همه با مشابه همان نقش سراغت می آیند.»
همینطور نشست هم اندیشی و هم افزایی مدیران بنیاد فرهنگی روایت فتح با مدیران ارشد سازمان سینمایی برگزار شد که محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی با تقدیر و تشکر از حمایت های بنیاد روایت فتح در چالش ها و بحران های امروز سینما اظهار داشت: بنیاد روایت فتح در دورانی که بنده در سازمان سینمایی قرار گرفتم همواره حامی و همراه ما مخصوصاً در چالش های مکرر و فشارهای مختلف اتفاقات سال قبل بوده است. صادقانه عرض می کنم که روایت فتح جزو محدود مجموعه هایی بود که در بحران از ما حمایت کرد و در کنارمان قرار داشت. در حالیکه خیلی از بحران ها و چالش های یکساله اخیر ارتباط مستقیمی با سازمان سینمایی نداشته و کل جریان فرهنگی انقلاب را هدف گرفته بود.

«فوق لیسانه ها» در تلویزیون
از سویی مقرر است، تلویزیون پس از پخش دو فصل «لیسانسه ها»، فصل سوم این مجموعه ـ «فوق لیسانسه ها» ـ را از چهارشنبه (۱۳ اردیبهشت ماه) روی آنتن می برد.

مرضیه دباغ، طاهره صفارزاده و ایران درودی در یک مجله
همینطور مجله «فکرآورد» که اخیرا وارد فضای نشریات شده است، در دومین شماره انتشار خود، در پرونده ویژه ای به وضعیت زنان در ایران معاصر پرداخته است.

تغییر قوانین آکادمی به دنبال حواشی اسکار ۲۰۲۳
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار بعد از نامزدی جنجالی «آندره آ ریسبرو» برای بهترین بازیگر زن جوایز اسکار ۲۰۲۳، مهم ترین تغییر قوانین خویش را در مورد کمپین های تبلیغاتی اسکار اعلام نمود.
این در شرایطی است که «الیور استون» فیلمساز آمریکایی حمایت سرسختانه خویش را از انرژی هسته ای در رویارویی با بحران فزاینده آب و هوا ابراز کرده و از «ولادیمیر پوتین» بعنوان یک رهبر بزرگ نام برد.

فراخوان دَهمین دوره ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران
از سویی کانون نمایش نامه نویسان و مترجمان تئاتر ایران اطلاع داد که دَهمین دوره ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران را با هدف شناسایی، معرفی و تقدیر از نمایش نامه نویسان و مترجمان برتر ادبیات نمایشی در دیماه ۱۴۰۲ برگزار می نماید.

عضویت یک ایرانی در قسمت «سواد و خواندن» ایفلا
افزون بر این ها، با بیان نتایج انتخابات ایفلا ۲۰۲۳، سکینه قاسم پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای عضویت در قسمت سواد و خواندن ایفلا انتخاب گردید. بدین سان او برای یک دوره چهارساله از آگوست ۲۰۲۳ تا آگوست ۲۰۲۷، از جمهوری اسلامی ایران عضو بخش سواد و خواندن ایفلا خواهد بود.

دولت درصدد است آنچه در توان دارد به صحنه بیاورد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در جریان رونمایی از پوستر سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اعلام نمود که با عنایت به شرایط کشور که در اوج دوره توسعه فرهنگی قرار دارد، این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می تواند بعنوان یک نقطه عطف مطرح شود. دولت هم درصدد است آنچه در توان دارد به صحنه بیاورد.

انجمن نویسندگان آمریکا اعتصاب کرد
همینطور انجمن نویسندگان آمریکا (WGA) با بیان اختلافات گسترده با استودیوهای فیلمسازی از آغاز اولین اعتصاب سراسری در ۱۵ سال گذشته اطلاع داد.

درگذشت یک باستان شناس
فاطمه کریمی، عضو شورایعالی علمی دایره المعارف بزرگ اسلامی و عضو هیأت های دیرینه شناسی سازمان میراث فرهنگی ایران دارفانی را وداع گفت. مقدمه ای بر هنر کاشیگری ایران، هنر سفالگری دوره اسلامی ایران، گلستان خیال، مقدمه ای بر شناخت رباط در ایران، کاوش کنگاور و کارنامه علمی دیرینه شناسی ایران همچون تألیفات و مقالات فاطمه کریمی است.
همینطور مقرر است، پیکر او ساعت ۱۰ بامداد پنج شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه از مقابل موزه ملی ایران تشییع شود.

بازگشت «علی رهبری» به صحنه روسیه
در حوزه موسیقی نیز، علی رهبری جدید ترین برنامه های خویش را در اپرای «مارینسکی» اعلام نمود.
علی رهبری رهبر و آهنگساز بین المللی ایرانی، پیشتر هم در ارکسترهای فیلارمونیک رادیو تلویزیون بلژیک، فیلارمونیک چک و فیلارمونیک بلگراد سمت رهبر دائم میهمان را به عهده داشته و مدیریت هنری ارکسترهای سمفونیک شهرهای بروکسل، مالاگا و زاگرب را عهده دار بوده است.

خواننده مورد علاقه باب دیلن درگذشت
«گوردون لایتفوت» خواننده و ترانه نویس کانادایی «گوردون لایتفوت» که بیشتر برای ترانه های فولک -پاپی همچون «اگر می توانستی ذهنم را بخوانی» شناخته می شود، در سن ۸۴سالگی دارفانی را وداع گفت.

«بازتابی از اسپانیا» در خانه هنرمندان ایران
در ادامه، خبر رسید که نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «بازتابی از اسپانیا» در گالری های بهار و تابستان خانه هنرمندان ایران از روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت برگزار می گردد.

تازه هایی از مجسمه سعدی
یازدهم اردیبهشت ماه از مجسمه سعدی که بعنوان بزرگترین مجسمه برنزی پایتخت نام برده می شود، رونمایی گردید. حالا خالق این اثر توضیحاتی را در رابطه با خصوصیت های این مجسمه و قواعدی که باید برای جانمایی یک اثر شهری رعایت شود، عرضه کرده است.
به قول او، اندازه این مجسمه سه متر و ۲۰ سانتی متر است و چهار متر هم پایه برای آن در نظر گرفته شده است.

تا زلزله نیامده، مجسمه ها را نجات دهید
همینطور گزارشی از از مراسم یادبود محمد هژبرابراهیمی، هنرمند مجسمه ساز که روز دوشنبه در خانه هنرمندان برگزار شده بود، داشتیم. محمد هژبرابراهیمی، هنرمند پیشکسوت مجسمه ساز که ۲۷ فروردین ماه در کرمان درگذشت، آثار بیشماری خلق کرد و البته هنوز هم کارهای ناتمام بسیار داشت. ولی آثار این هنرمند در منزل وی در کرمان نگه داری می شوند؛ جایی که امکان دارد هر آن به دلیل زلزله خیز بودن این استان از بین بروند، باوجود این که مسئولین کرمان بارها وعده جمع آوری و نگهداری این آثار را داده بودند.

حاشیه جدید ناصرالدین شاه در پایتخت!
در ادامه خبرهای روز، از حاشیه های سنگ قبر ناصرالدین شاه هم نوشتیم، منابع و پژوهش های تاریخی آورده اند که ناصرالدین شاه یک روز قبل از سالروز به تخت نشستنش برای زیارت و حضور بر مزار همسر محبوبش به حرم عبدالعظیم (ع) در ری رفته بود که به قتل رسید و چون تا آن زمان آرامگاهی برای ناصرالدین شاه درنظر گرفته نشده بود، تا مدت ها (در برخی منابع اشاره شده تا یک سال) جنازه اش در تکیه دولت نگهداری شد. سپس ناصرالدین شاه را در اتاقکی که مقبره جیران (همسر محبوب شاه) قرار داشت و به سبب آرامگاه شاه بزرگتر شده بود، دفن کردند. بر قبرش، سنگ نفیس حجاری شده نصب کردند که او را تمام قد نقش کرده است. این سنگ تا فروردین ماه سال ۱۳۵۸ برقرار بود تا اینکه در جریان تخریب قبر رضاشاه پهلوی در حرم عبدالعظیم، از این محل جابه جا شد. نام آرامگاه هم که به سبب دفن آیت الله کاشانی به مقبره آیت الله کاشانی تغییر داده و آثار ناصری هم محو و معدوم شد. از سنگ قبر ناصرالدین شاه تا دهه ۷۰ خبری نبود تا با گشایش کاخ گلستان به روی مردم، این سنگ بعد از ۱۷ سال (طبق مستندات کاخ) به معرض نمایش گذاشته شد که الان در خلوت کریمخانی کاخ گلستان قابل بازدید است.

جشن تولد ۵۶ سالگی «پیکان» در تهران
همینطور اعلام گردید که پیکان سواران همزمان با ۵۶ سالگی ساخت «پیکان» در ایران، روز جمعه گردهم می آیند. این گردهم آیی، جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور بیشتر از ۶۰۰ دستگاه انواع خودرو پیکان کلاسیک و کلکسیونی تولیدشده از مدلهای جوانان، کار، تاکسی، دولوکس، اتوماتیک و پیکان وانت در محوطه برج میلاد تهران صورت می گیرد.

معطلی ۲۰ اثر تاریخی در آذربایجان غربی
افزون بر این ها، معاون میراث فرهنگی آذربایجان غربی اطلاع داد که بیشتر از ۲۰ پرونده تعیین حریم در این استان داریم که معطل تشکیل جلسه شورای حریم وزارت خانه است و منتظریم این شورا تشکیل گردد تا از آنها دفاع نماییم.

موز ۱۲۰ هزار دلاری را باردیگر خوردند!
ویدئویی هم از یک دانشجو انتشار یافته است که او را حین جدا کردن موزی که با چسب نواری به دیوار موزه هنر «لیوم » در سئول چسبانده شده نشان داده است. این دانشجو بعد از جدا کردن موز از دیوار پوست آنرا جدا می کند و در مقابل چشمان حیرت زده بازدیدکنندگان می خورد. او سپس پوست موز را با همان چسب به دیوار می چسباند و محل را ترک می کند. این موز که بخشی از اثر هنری چیدمان مشهور «مائوریتسیو کاتلان» (Maurizio Cattelan)، هنرمند ایتالیایی است، ۱۲۰، ۰۰۰دلاری ارزش داشت.
و در نهایت اینکه یک گروه خنثی سازی بمب به صورت اتفاقی دو قیچی تاریخی سالم را در آلمان کشف کرد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
مردی که صد سال عمر کمش بود
زهرمار خان «گیلدخت»: تلاش کردم ترسناک باشم!
تماشای دوبله فارسی «هری پاتر» با کمترین سانسور



1402/02/13
10:20:32
5.0 / 5
313
تگهای خبر: تاریخی , تولید , دستگاه , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱