BonAir
بن ایر

العربی الجدید نوشت

حقیقت مذاکرات عراقی-آمریکایی تغییر در نقش ائتلاف بین المللی یا خروج آن؟

حقیقت مذاکرات عراقی-آمریکایی تغییر در نقش ائتلاف بین المللی یا خروج آن؟

بن ایر: به گزارش بن ایر، به قول منابع آگاه در بغداد که با العربی الجدید گفتگو کردند، طرف های عراقی و آمریکایی مقرر است با محوریت آینده حضور نیروهای ائتلاف آمریکایی در نیمه دوم ماه مارس نشست جدیدی برگزار کنند و جلسات بعداً به واشنگتن منتقل شود.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، به قول این منابع، این نشست ها به سفر آتی محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به ایالات متحده بستگی دارند که هنوز تاریخ رسمی برای آن تعیین نشده است.
سه کمیته فرعی نظامی از عراق و ایالات متحده به آماده سازی یک ارزیابی جامع از وضعیت امنیتی عراق، همچون میزان تهدید داعش، تضمین بازنگشتن مجدد آن بعنوان منبع خطر برای امنیت عراق، آمادگی نیروهای عراقی برای مدیریت امنیت کشور همچون مرزهای بین المللی با سایر کشورهای همسایه و نیاز فعلی عراق به ائتلاف بین المللی در وظایفی مانند پوشش هوایی، داده های اطلاعاتی، مهمات، پشتیبانی و غیره ادامه می دهند.
یک مقام ارشد دولت عراق که خواست نامش فاش نشود، به العربی الجدید اظهار داشت که دوره های کنونی نشست ها که تعداد آن سه مورد بود، برخلاف گزارش های رسانه ها به ایده باقی ماندن یا خروج این نیروها نپرداخت، بلکه جلسات فنی نظامی و امنیتی بودند که در جریان آن علاوه بر نیازهای نیروهای عراقی به پشتیبانی هوایی، پشتیبانی از نیروهای زمینی، پوشش اطلاعاتی و تحلیل و بررسی اطلاعات، بخصوص در مورد سمت سوریه، جایی که داعش بعنوان گروههای پراکنده فعال است، وضعیت امنیتی کشور، آمادگی نیروهای عراقی و مکانهای خطر یا خلأها مطرح و بررسی شده اند.
طبق بیانیه های رسمی عراق، در فوریه گذشته، مذاکرات ۲ جانبه بین بغداد و واشنگتن در مورد خروج نیروهای ائتلاف بین المللی از عراق، با تاکید بر «کاهش بررسی شده و تدریجی» این نیروها از سر گرفته شد و به پایان مأموریت نیروهای ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا رسید.

یک مقام نظامی عراقی به العربی الجدید در اشاره روشن به مسؤولیت سیستم گروههای مسلح که در آستانه ۲۰۰ هزار نفر بین حدود ۸۰۰ گروه مسلح هستند، تصریح کرد که «ایالات متحده استقلال ارتش عراق و توانایی آنرا برای باقی ماندن بعنوان یک نهاد برای همه عراقی ها و نه تبدیل آن به یک نیروی دوم پیشنهاد کرد».
این مقام مسؤول مدعی شد: نشست های کنونی کمیته های عراق و آمریکا به خوبی پیش می رود، اما آنقدر که درحال تدارک یک مطالعه میدانی و نظامی و چشم انداز برای دولت های ۲ کشور توسط فرماندهان نظامی شرکت کننده در آن صورت می گیرد، مذاکراتی برای حفظ یا تمدید کار ائتلاف آمریکایی نیست.
انتقال به نقش جدید برای نیروهای ائتلاف بین المللی
این منبع تصریح کرد: فضای کلی این گفت وگوها به سمت انتقال جدید به نقش ائتلاف بین المللی در عراق، برای آموزش و تبادل اطلاعات و در پایگاه ها و اردوگاه های وابسته به دولت بغداد است و نه پایان دادن به آن. به قول همین مقام، این همان چیزی است که از محافل تصمیم گیری در دولت السودانی به بیرون درز کرده و این گذار در قالب دستور کاری خواهد بود که تا پایان ۲۰۲۶ تمدید خواهد یافت.
هفته گذشته، رویترز به نقل از یک منبع، که او را «مقام ارشد» در دولت عراق توصیف کرد، گزارش داد که «مذاکرات بین ایالات متحده و عراق در مورد خروج کامل نیروهای آمریکایی و بین المللی از عراق امکان دارد تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنج نوامبر ادامه یابد».

قبل از آن، ایان مک کاری، نماینده آمریکا در ائتلاف بین المللی، وجود طرحی در زمان کنونی برای خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین المللی از عراق را رد کرده بود. اظهارات مک کاری با اظهارنظرهای مختلف مقامات عراقی، بخصوص السودانی، همزمان شد که هدف آنرا تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی و پایان دادن به نقش ائتلاف بین المللی در عراق اعلام نموده بود.
السودانی در اوایل ماه جاری میلادی اظهار داشت که «خروج نیروهای آمریکایی از عراق یکی از تعهدات اساسی دولت پیش از حوادث اخیر در غزه است» و تصریح کرد که «مذاکرات با طرف آمریکایی به علت حوادث غزه به تعویق افتاد درحالیکه دولت عراق سه جلسه مهم با طرف آمریکایی برای حل مسئله خروج این نیروها از عراق در اسرع وقت برگزار کرد.
قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق هم سه شنبه گذشته در اظهاراتی تلویزیونی تصریح کرد که «باید به دولت فرصت داد تا در مورد مبحث پایان دادن به مأموریت ائتلاف بین المللی با آمریکا مذاکره کند». وی ادامه داد: نیازی به نیروهای خارجی در میدان وجود ندارد. نخست وزیر شخصا بر مدیریت پرونده برای پایان دادن به حضور ائتلاف بین المللی نظارت می کند.
کریم المحمداوی، رئیس کمیته امنیتی و دفاعی پارلمان عراق هم به العربی الجدید اظهار داشت که دولت السودانی در مورد پایان دادن به کار ائتلاف بین المللی و حضور آمریکا در عراق جدی است. گفتگو بین بغداد و واشنگتن برای حل این مورد همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد که «هیچ جدول زمانی مشخصی برای پایان دادن به نقش ائتلاف بین المللی وجود ندارد و تعیین جدول زمانی بستگی به پیشرفت مذاکرات دارد».

با این وجود، المحمداوی وجود آن چه را «ترس واقعی از تعلل و خرید وقت توسط آمریکا در گفت وگوها با هدف به تأخیر انداختن پایان مأموریت ائتلاف بین المللی» توصیف کرد، بدون این که چنین نیتی از طرف آمریکا در تعویق این پرونده به پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بعید بداند، گفت اما در مقابل فشار سیاسی و مردمی برای حل سریع این مورد وجود خواهد داشت.
تصمیمی در دوران رئیس جمهور بعدی آمریکا
احمد الشریفی کارشناس امنیتی عراق در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: «داده ها حاکی از جدیت نداشتن در مورد عقب نشینی آمریکا است و این مورد از راه اظهارات مقامات آمریکایی اعلام و روشن شده است. گفتگو بین بغداد و واشنگتن نتایج نامعلومی دارد و تضاد بزرگی بین مواضع ۲ طرف وجود دارد.»
الشریفی پیش بینی نمود که «مذاکرات بین ۲ طرف تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تاخیر بیفتد و دولت جدید واشنگتن تصمیم بگیرد که در مورد کار ائتلاف بین المللی در عراق چه باید کرد».
وی تصریح کرد: در آینده نزدیک شاهد حل مسئله حضور خارجی در عراق نیستیم و دولت السودانی هم از این مورد آگاه است و درحال مذاکره با واشنگتن برای آرام کردن اوضاع امنیتی بین گروههای عراقی و آمریکایی ها است.

حدود ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی به بهانه بخشی از ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد تروریسم به رهبری واشنگتن از سپتامبر ۲۰۱۴ در عراق حضور دارند. این سربازان در سه پایگاه اصلی در عراق یعنی پایگاه عین الاسد در الانبار، پایگاه حریر در اربیل و کمپ ویکتوریا در مجاورت فرودگاه بین المللی بغداد مستقر هستند. همه این نیروها آمریکایی نیستند، چونکه نیروهای فرانسوی، استرالیایی و بریتانیایی هم در داخل نیروهای ائتلاف و دیگری در مأموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در عراق حضور دارند.




منبع:

1402/12/26
13:00:12
5.0 / 5
186
تگهای خبر: آموزش , خرید , سفر , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴