ثبت جهانی الموت افتخار بزرگی برای ایران است
به گزارش بن ایر، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: منظر و استحکامات الموت شامل هفت قلعه، با اجماع جهانی در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
علی دارابی در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری مهر در رابطه با ثبت جهانی منظر و استحکامات الموت اظهار نمود: پرونده «منظر و استحکامات الموت» یک پرونده زنجیره ای شامل هفت قلعه است که هر یک از این بناها خصوصیت ها و ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی منحصربه فردی دارند.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین خصوصیت های الموت، جایگاه آن به عنوان یکی از مراکز علم و دانش در دوره تاریخی خود بوده است. طبق گزارش های تاریخی، کتابخانه الموت حدود ۴۰۰ هزار جلد کتاب داشته که نشان دهنده اهمیت علمی و فرهنگی این منطقه در آن دوره است.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی افزود: الموت همینطور در دوره ای قلمرو حکومت حسن صباح و اسماعیلیان بوده و از این منطقه بر بخشهایی از ایران و سرزمین های شام و عراق حکومت می شده است.
دارابی ضمن اشاره به خصوصیت های دفاعی قلعه های الموت اظهار داشت: نفوذناپذیری و استحکامات دفاعی از دیگر خصوصیت های برجسته این مجموعه است. الموت علاوه بر این که یک دژ مستحکم بوده، از نظر معماری ایرانی هم اهمیت بسیار زیادی دارد و در ساخت و طراحی آن، خصوصیت های معماری متناسب با اقلیم و نیازهای منطقه، همچون سامانه های ذخیره آب، مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: الموت همینطور یکی از مراکز مهم تولید و فرآوری گیاهان دارویی بوده و قسمتی از این محصولات به خارج از ایران صادر می شده است.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی ضمن اشاره به ثبت جهانی این اثر خاطرنشان کرد: «منظر و استحکامات الموت» در اجلاس کمیته میراث جهانی که دو هفته پیش در کره جنوبی برگزار شد، با اجماع جهانی و بدون حتی یک رای مخالف به ثبت رسید.
دارابی این ثبت جهانی را افتخاری بزرگ برای ایران دانست و اظهار داشت: با ثبت جهانی منظر و استحکامات الموت، تعداد آثار ایران در عرصه میراث ملموس و طبیعی افزوده شد و این پرونده به عنوان یکی از موفقیتهای مهم کشور در حوزه میراث جهانی بشمار می رود.
وی تاکید کرد: ثبت جهانی الموت فرصت مهمی برای معرفی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، معماری و طبیعی این منطقه به جهانیان و همینطور توسعه گردشگری فرهنگی و تاریخی در منطقه خواهد بود.
علی دارابی در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری مهر در رابطه با ثبت جهانی منظر و استحکامات الموت اظهار نمود: پرونده منظر و استحکامات الموت یک پرونده زنجیره ای شامل هفت قلعه است که هر یک از این بناها خصوصیت ها و ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی منحصربه فردی دارند.وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین خصوصیت های الموت، جایگاه آن به عنوان یکی از مراکز علم و دانش در دوره تاریخی خود بوده است. طبق گزارش های تاریخی، کتابخانه الموت حدود ۴۰۰ هزار جلد کتاب داشته که نشان دهنده اهمیت علمی و فرهنگی این منطقه در آن دوره است.قائم مقام وزیر میراث فرهنگی افزود: الموت همینطور در دوره ای قلمرو حکومت حسن صباح و اسماعیلیان بوده و از این منطقه بر بخشهایی از ایران و سرزمین های شام و عراق حکومت می شده است.دارابی ضمن اشاره به خصوصیت های دفاعی قلعه های الموت اظهار داشت: نفوذناپذیری و استحکامات دفاعی از دیگر خصوصیت های برجسته این مجموعه است.
منبع: بن ایر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب