مدیركل موزه ها تشریح كرد؛
بازسازی موزه ملی بعد از ۸۰ سال، كوشش برای تحقق هر ۵ روز یك موزه
بن ایر: مدیركل موزه های كشور اظهار داشت: موزه ملی ایران بعد از ۸۰ سال كاملا با استانداردهای جهانی بازسازی می گردد.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، محمدرضا كارگر مدیركل امور موزه های كشور به مناسبت هفته میراث جهانی و روز جهانی موزه ها در نشست خبری كه ظهر روز ۲۳ اردیبهشت ماه در ساختمان ارگ آزادی برگزار شد، اظهار داشت: تا چند سال پیش موزه های وضعیت خوبی نداشتند و ما طرح اورژانسی برای آن ها داشتیم. الان احساس می نماییم موزه ها در وضعیت بهتری قرار دارند. موزه دوران اسلامی بالاخره افتتاح شد و توانستیم در این وضعیت سه نمایشگاه از كشورهای ارمنستان، كره جنوبی و فرانسه در ایران برگزار نماییم. این اتفاق خیلی از باورها را تغییر داد و در جهان پیام های زیادی برای ما داشت.
وی اظهار داشت: درباره نمایشگاه موزه لوور هم تمام مراحل اجرای نمایشگاه، طراحی، ساخت و نورپردازی مورد تأیید فرانسوی ها بود. حتی اعلام نمودند كاری كه ما انجام دادیم از آن ها هم بهتر بوده است و این اتفاق سبب شد كه حضور اشیاء موزه لوور در ایران تمدید شود و در استان خراسان رضوی نیز، این نمایشگاه به مدت دو ماه برپا شود. این پیامد زمینه را برای همكاری در عرصه های بین المللی دیگر هم فراهم نمود.
وی اضافه كرد: ما در نظر داریم هر ۵ روز یك موزه داشته باشیم. بازسازی موزه ایران باستان یكی از پروژه های بزرگ ما است. بعد از ۸۰ سال این موزه كاملاً با استانداردهای روز جهان، بازسازی خواهد شد. این آرزوی بزرگ موزه داران است.
كارگر درباره تعداد موزه های خصوصی فعال ایران توضیح داد: ۶۴ موزه خصوصی داریم و در سال پیش رو انتظار داریم كه به ۱۰۰ موزه برسد. نسبت رشد موزه های خصوصی به موزه های دولتی، دو برابر است.
وی اضافه كرد: به انجمن مجموعه داران این اطمینان را داده ایم كه نگران موزه های خود نباشند. آنها نگران بودند كه پس از آنها یك پارچگی موزه از بین برود. ما به آنها اعلام كردیم كه بنای موزه را به صورت استیجاری و یا خریداری شده داشته باشند تا تعرفه های آب و برق آنها را فرهنگی اعلام نماییم. حتی آنها می توانند داخل موزه خود كافی شاپ، فروشگاه و رستوران داشته باشند و بلیت بفروشند.
وی در مورد اینكه چرا بعضی از موزه ها در كشور می توانند بهترین ویترین ها و نورپردازی ها را داشته باشند اما موزه های میراث فرهنگی در شرایط بدی قرار دارند، اظهار داشت: در كشور ما ۵ شركت هستند كه ویترین درست می كنند. ما متأسفانه نور موزه ها را هم وارد می نماییم. در صورتی كه خرید آن طبق قانون قدغن است. بعضی از موزه ها با حمایت ما استاندارد شده اند. موزه های سكه و بانك ملی هم با حمایت های ما شكل گرفته است. باید موزه بانك سپه یك سال پیش را می دیدید. تقاضای ما این بود كه این مكان بازسازی شود.
وی اظهار داشت: ما میخواستیم ۷ طبقه ساختمان میدان امام خمینی كه در اختیار بانك ملی است به موزه تبدیل گردد اما فعلا یك طبقه از آن را به موزه تبدیل كردند. موزه هلال احمر هم محلی برای حضور معتادان بود. با فشار ما این موزه مجددا وارد چرخه شد. موزه ملك هم موقوفاتی دارد كه از آنجا تأمین می گردد.
وی در باره اینكه اشیای بعضی از تالارهای كاخ گلستان خالی شده اند به این بهانه كه آنها را به موزه خراسان منتقل كنند و یا گفته شده سلیقه مدیر تالار این طور بوده است هم توضیح داد: اگر ۵ هزار شی از مخازن كاخ گلستان را هم به موزه دیگری انتقال دهند باز هم ویترین های آن خالی از اشیاء نخواهد شد. اینكه بعضی از تالارهای آن خالی از شی شده به مدیریت كاخ بر می گردد.
كارگر در پاسخ به این مورد كه از سال ۹۴ هر بار اعلام شده هر دو هفته یا هر ماه یا هر ۵ روز یك موزه تولید می گردد و اگر این اتفاق می افتاد باید سازمان میراث فرهنگی آماری بیش از ۶۰۰ موزه را می داد هم اظهار داشت: یك وقت ۲۵۰ موزه فعال داشتیم اما الان ۶۶۶ موزه فعال می باشند. هیچ موزه ای بدون مجوز رسمی دایر نمی گردد و تمام اطلاعات آنها در سایت اداره كل موجود است. ما امسال بیش از هفته ای یك موزه برای افتتاح داشتیم اما آمارش را اعلام نكردیم. اگر هر ۵ روز، هر استان دو موزه افتتاح كند شعار هر ۵ روز یك موزه محقق می گردد. اكنون در خراسان ۷ موزه در دست تولید است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب