گزارش مهر از جاذبه های یك شهر جنوبی
بوشهر جاذبه بكری كه آبروی گردشگری و مهمانوازی ایران است
بن ایر: شهر بوشهر را با همه جاذبه هایش تا پیش از انقلاب تبعیدگاه محكومان می نامیدند اما حالا یكی از جاذبه های بكر استان های جنوبی كشور به شمار می آید كه مهمانوازی مردمش آبروی كشور شده است.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، عسلویه، كنگان، گناوه، شهر بوشهر و دلوار با موزه رئیس علی دلواری اش همه متعلق به استان بوشهر هستند كه چون از سه طرف به دریا متصل است آنرا شبه جزیره هم می نامند. هر كسی كه به استان بوشهر سفر می كند تا می تواند ماهی و میگو را در وعده های غذایش می چپاند و تا آنجا كه می توانند از دیدن دریا لذت می برند دریایی كه خیلی از آنها از دیدنش سیر نمی شوند به خصوص زمانی كه مرغ های دریایی برای خوردن غذایی كه گردشگران می ریزند دسته جمعی به ساحل می آیند. استان بوشهر از لحاظ فرهنگ پخت و پز یكی از مناطق غنی ایران هست و دهها غذای بومی را می توان چشید كه همگی طعم و مزه ماهی و میگو را دارند بوشهری ها معمولاً از یك نوع میگو می توانند صدها غذای خوشمزه درست كنند مثل كتلت میگو، دمپخت میگو، میگو سوخاری، چلو و خورشت میگو و انواع دیگرش. با ماهی همین همچنین مثل قلیه ماهی كه از همه مشهورتر است. غذاهای فوری و گوشه خیابانی و یا كنار ساحلی هم كه پر است از یك قابلمه داغ از دال عدس و آش و سمبوسه با فلفل های تند قرمز. نخود هم یكی دیگر از غذاهای فوری و یا عصرانه است كه كنار ساحل همه گردشگران حتماً یك دفعه هم كه شده آنرا تست می كنند نخود پخته با آب و فلفل. قیمتشان هم از دو هزار و ۵۰۰ تومان بیشتر نمی گردد. اما ماهی سرخ شده را همه خوب درست نمی كنند باید به اهلش سپرد تا وقتی تازه از بازار ماهی خریداری شده آنرا سرخ و آماده طبخش كنند. خوراك در شهرهای بوشهر تنها منوط به عصرانه و غذا نمی گردد بوشهری ها با خرمایی كه نخل هایش شهرشان را زیباتر كرده خوراك ها درست می كنند از رنگینك گرفته تا حلوا خرمایی.
غیر از اینها نخلی كه برایشان قدر یك آدم ارزش دارد تنها تولید خرما نمی كند اهالی جنوب از برگ نخل هم برای درست كردن صنایع دستی حصیری استفاده می نمایند مثل سبد یا سفره و ظروف حصیری. اینها صنایع دستی مردم بوشهر است كه تا شمال هم كشانده می شود و حتی بعضی از آنها را به خارج از كشور هم صادر می كنند. وجود نخل های خرما و نخلستان ها در استان بوشهر به جذابیت بصری شهرها كمك كرده و مناطق طبیعی زیادی را به وجود آورده اما بعضی از سواحل بوشهر از همه دیدنی تر است مثل ساحل ریشهر كه در كنار آب نخل و دره هم می توان دید و همین ها زیباییش را چند برابر كرده و همه بوشهری ها سفارش می كنند غروب را در ریشهر ببینید. بناهای تاریخی بوشهر هم بااینكه بیشترشان در اختیار مراكز دولتی است اما بعضی از آنها برای ورود عموم مردم قابل بازدید هست مثل اداره میراث فرهنگی كه خانه كازرونی است و یا موزه پزشكی كه همان عمارت دهدشتی است. این بناهای تاریخی در بافت تاریخی شهر كم نیستند اما بعضی از آنها مرمت شده اند و برخی دیگر خرابه ای هستند كه مقرر است یا صاحب خانه آنرا مرمت كند و یا خرابش كند و خانه ای جدید بسازد. مثل عمارت ملك كه یكی از بزرگترین عمارت های شهر بوشهر است و به مزایده گذاشته شده تا یك سرمایه گذار آنرا مرمت و آنرا به اقامتگاه و مجتمع گردشگری تبدیل كند.
برخی دیگر از عمارت ها هم مانند خانه ای در نزدیكی عمارت رشیدی كه یكی از دفاتر بافت تاریخی بوشهر است مقرر است توسط مالكش فروخته شود و به جای آن خانه ای جدید بسازند چون نه میراث فرهنگی پول خریدش را دارد و نه مالك می تواند از آن نگهداری كند. در این میان آنها كه توانسته اند دستی به سر و روی خانه بكشند آنرا به كافه و یا مركز فرهنگی تبدیل نموده اند بازار هنر بوشهر یكی از این اقدامات است كه در آن چند خانه دیگر هم برای پذیرایی و اقامت مرمت شده است. انگار مردم بوشهر دیدگاهشان نسبت به بافت تاریخی عوض شده و حالا در هر كوچه و پس كوچه ای می توان كافه و یا مركز هنری مشاهده كرد كه به كافه سنتی و یا رستوران تبدیل گشته اند. اینها به جذابیت های بوشهر اضافه كرده و سبب شده تا بوشهر در كنار ساحل و غذا و مناطق طبیعی، بازدید از بناهای قدیمی اش هم مورد توجه قرار گیرد. یكی از میراث بوشهری ها در این شهر لنج های پهلو گرفته در اسكله ماهی است اسكله ای كه ناخداها را در حال بافتن تور می توان دید و قایق هایی را كه تازه ماهی هایشان را پس از یكی دو روز از ماهیگیری ناخدایش را تازه به ساحل رسانده و حالا وقت استراحتشان است. در كنار ناخداها می توان چند ماهی فروش را هم دید كه توضیح می دهد اسم محلی و ملی هر كدام از ماهی ها چیست و همان جا تازه تازه ماهی ها را به مشتری می فروشند. هر زمان به بوشهر سفر كردید ماهی و خرما و بافت تاریخی و عمارت های تاریخی را كه رو به دریا هستند فراموش نكنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب