برسد به دست میراث فرهنگی اصفهان؛
سنگاب قدیمی حسن آباد شكست
بن ایر: كارِ پتك نبود، اما صدای شكسته شدن سنگاب صفوی دروازه حسن آباد در اصفهان به اندازه ای مهیب بود كه كسبه اطراف این محوطه تاریخی نخست فكر كردند یكی از مغازه ها آوار شده، تا بقایای سنگاب شكسته شده را به چشم خود دیدند.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، سنگاب قدیمی صدها سال قبل درست در میانه ی ورودی مقبره ی «بابا عبدالله» یكی از شاگردان بابا طاهر همدانی در محله ی حسن آباد اصفهان گذاشته شد، تا حدود ۸۰ سال قبل كه مردم سنگاب را روی سكوی ورودی مقبره قرار دادند.
اما حالا این سنگاب تاریخی كه اثری از ضربه های پتك بر آن وجود ندارد، شكسته و تكه های شكسته اش در اطراف آن روی زمین پراكنده اند.
امین ناطقی - پژوهشگر و فعال میراث فرهنگی اصفهان - در گفت و گو با ایسنا می گوید: هر روز از كنار این سنگاب قدیمی عبور می كردم، اما شب گذشته متوجه شكسته شدن آن شدم، از كسبه محله كه پرس وجو كردم آنها زمان این اتفاق را ساعت ۱۱ بامداد چهارشنبه ۹ مرداد بیان نمودند.
او به نقل از كسبه ی دروازه حسن آباد اظهار می كند: «وقتی داشتیم كار می كردیم صدای مهیبی آمد، طوری كه فكر كردیم سقف یكی از حجره ها پایین آمده است، اما این كه كسی را دیده باشیم یا متوجه شده باشیم كه شخص خاصی آنرا شكسته متوجه نشدیم. وضعیت این سنگاب پس از شكسته شدن به شكلی است كه مشخص است با پتك نشكسته است، چون خرد نشده و سنگاب به چند تكه بزرگ و كوچك تبدیل گشته است.»
وی با اشاره به این كه این سنگاب تا حدود ۸۰ سال قبل، جلوی ورودی مقبره بابا عبدالله قرار داشته و حتی تا مدت ها داخل آن زباله ریخته می شد، به چز چند ماه قبل كه اخیرا تمیز شده بود، می افزاید: همسایگان برای رفت وآمد بهتر این شیء سنگی را روی سكو در كنار مقبره گذاشتند تا صدمه ای نبیند، اما با شكسته شدن آن، تا كنون فقط نیروهای شهرداری آمدند سنگ را بررسی كردند و در نهایت گفتند بررسی وضعیت این اثر با عنایت به قدیمی بودن آن بر عهده میراث فرهنگی است و بدون انجام هیچ كاری رفتند.
این پژوهشگر با اشاره به این كه دروازه حسن آباد اصفهان یكی از مسیرهایی است كه از دوره صفویه به میدان نقش جهان مرتبط می شد، ادامه می دهد: دروازه حسن آباد در اصفهان كه امروز حدفاصل خیابان های نشاط و فرشادی قرار دارد و این دو خیابان را به میدان نقش جهان می رساند، یكی از قدیمی ترین كوچه ها و مسیرهای اصفهان كه مردم منطقه ان را «كوچه – موزه» می نامند، چون رخدادها و وقایع زیادی در آن رخ داده است.
این تصویر را ناطقی، ۱۲ مردادماه ثبت كرده است
منبع: بن ایر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب