BonAir
بن ایر

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری:

تپه الله قلی ملكان، ظرفیت ویژه تاریخی شمال غرب كشور است

تپه الله قلی ملكان، ظرفیت ویژه تاریخی شمال غرب كشور است

بن ایر: آذربایجان شرقی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری كشور تپه تاریخی الله قلی لیلان در شهرستان ملكان را ظرفیت ویژه شمال غرب كشور در امتداد توسعه گردشگری فرهنگی و تاریخی عنوان نمود.


بهروز عمرانی در نشستی با فرماندار شهرستان ملکان در امتداد بررسی ظرفیت های قلعه تاریخی بختک و تپه الله قلی لیلان، با اشاره به اینکه سایت موزه ها و محوطه های تاریخی مقصد اصلی گردشگران در دوران پسا کرونا خواهد بود، اظهار داشت: باید توجه داشت که سیاق گردشگری در دوران پسا کرونا با تحولات شگرفی همراه خواهد بود.

وی اضافه کرد: بطوریکه محوطه های تاریخی و سایت موزه ها در راس توجه گردشگران قرار خواهند گرفت، پس در این راستا تپه الله قلی و قلعه بختک لیلان همچون محوطه های تاریخی خواهد بود که بنابه قدمت و ارزش تاریخی آنها گردشگران بسیاری را به سمت شمال غرب کشور راهی خواهدنمود.

وی با اشاره به اینکه مراحل لایه نگاری و تعیین عرصه و حریم تپه تاریخی الله قلی شروع شده، افزود: مطالعات و جستجوهای اولیه در این محل شروع شده، همین طور در امتداد مطالعه جامع و دستیابی به شواهد تاریخی بیشتر در این تپه تاریخی همکاری با هیئت باستانشناسی کشور آلمان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

عمرانی اشاره کرد: با توجه به این که تپه الله قلی یکی از گنجینه های تاریخی و باارزش شمال غرب کشور است، پس حفاظت، صیانت و همین طور مطالعه دقیق بر یافته های حاصل از آن در امتداد معرفی در سطح ملی و بین المللی امری است که توسط اداره کل میراث فرهنگی استان و پژوشگاه میراث فرهنگی کشور بصورت جدی در حال پیگیری است.

نقی محمدی، فرماندار شهرستان ملکان نیز در این جلسه ضمن قدردانی از اقدامات موثر اداره کل میراث فرهنگی استان در امتداد صیانت از آثار و ابنیه تاریخی این شهرستان، اظهار داشت: امروز به دنبال اقدامات موثر اداره کل میراث فرهنگی استان شاهد فعالیت مجدد پایگاه ملی قلعه بختک لیلان و همین طور اجرای گمانه زنی های تپه تاریخی الله قلی در امتداد تعیین عرصه و حریم آن هستیم که بعنوان دو اثر شاخص و گواهی بر قدمت تاریخی شهرستان ملکان، شناخته شده اند.

وی اظهار نمود: خوشبختانه با اتمام مرمت پل های تاریخی ملکان، تکمیل بزرگترین مرکز اطلاع رسانی گردشگری استان در این شهرستان و استقرار غرفه های صنایع دستی هنرمندان آن در این محل، شاهد رونق بیش از پیش گردشگری فرهنگی و تاریخی در این شهرستان خواهیم بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز در این نشست اضافه کرد: در امتداد حفاظت و صیانت از آثار تاریخی شهرستان ملکان، دو پل تاریخی لیلان و قلی کندی بهصورت کامل مورد مرمت قرار گرفت.

احمد حمزه زاده اظهار داشت: از دیگر ظرفیت های تاریخی شهرستان ملکان مجموعه تاریخی قلعه بختک لیلان و تپه الله قلی است که خوشبختانه مجموعه تاریخی این قلعه به پایگاه ملی تبدیل و مراحل تعیین عرصه و حریم تپه الله قلی نیز شروع شده است.

به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، وی از تکمیل بزرگ ترین مرکز اطلاع رسانی استان در شهرستان ملکان آگاهی داد و اظهار داشت: شهرستان ملکان بعنوان دروازه ورودی آذربایجان شرقی اهمیت ویژه ای دارد، به همین دلیل بزرگ ترین مرکز اطلاع رسانی استان در این شهرستان در حال اجرا و با پیشرفت ۹۰ درصدی هم راه است.




منبع:

1399/09/13
12:26:25
5.0 / 5
1176
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳