BonAir
بن ایر

در مراسم كاخ سعدآباد مطرح شد؛

۴۸ خاطره از آیت الله طالقانی کتاب می شود

۴۸ خاطره از آیت الله طالقانی کتاب می شود

به گزارش بن ایر، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و از همشهریان و همرزمان آیت الله طالقانی اظهار داشت: ۴۸ خاطره خود از این مبارز انقلابی را مکتوب کرده و مقرر است بزودی چاپ شود.



به گزارش بن ایر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، آئین نکوداشت چهل و سومین سالگرد ارتحال آیت الله سیدمحمود طالقانی، در کاخ موزه ملت واقع در مجموعه سعدآباد برگزار گردید.
مهدی طالقانی، فرزند آیت الله طالقانی در این مراسم اظهار داشت: مسأله ای که پدرم این اواخر روی آن تاکید داشت، بحث شوراها بود که هنوز خوب جا نیفتاده است. شورایی که مدنظر ایشان بود، این بود که مسائل اجرایی کشور به صورت شورایی حل شود و حالت نمایشی نداشته باشد.
وی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم، به یک سخنرانی از آیت الله طالقانی اشاره نمود که در کاخ سعدآباد ایراد شده بود.
در ادامه، محمدرضا کائینی مجری مراسم بخش هایی از زندگینامه خود نوشت آیت الله طالقانی را قرائت کرد.
۴۸ خاطره از آیت الله طالقانی کتاب می شود
سپس، حجت الاسلام مفید (مهدی) کیایی نژاد، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و از اهالی طالقان به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مجاهدت های آیت الله طالقانی اظهار داشت: ارتباطات زیادی با ایشان قبل و پس از انقلاب داشتم و آمدنم در لباس روحانیت را مدیون تشویق های این روحانی بزرگوار هستم.
وی اضافه کرد: سال ۵۴ که از زندان اوین آزاد شدم و به طالقان رفتم، آن زمان برق نبود. دیدم یک روشنایی فانوس از پایین ده درحال نزدیک شدن است و این مرد بزرگ به دیدن بنده آمد و اظهار داشت: من البدو الی الختم ماجرای دستگیری از فیضیه و زندانی شدن را بگو. من که تازه از زندان آزاد شده بودم، ابتدا می ترسیدم اما ایشان به من جرأت ادامه مبارزه را داد.
کیایی نژاد ضمن اشاره به خاطراتش از آیت الله طالقانی اظهار داشت که کتابی شامل ۴۸ خاطره از این روحانی مبارز دارد که بزودی منتشر می شود.
این روحانی مبارز اظهار داشت: امام (ره) به مرحوم طالقانی ۳۲ مدال و عنوان دادند که کم نظیر است. رهبر انقلاب هم پیرامون آیت الله طالقانی فرمودند: اگر یاد او را بزرگ می دارم به خاطر دردمندی و دلسوزی و علاقه مندی به وحدت و یکپارچگی مردم مسلمان است… طالقانی درد دین داشت و با خودکامگی مبارزه می کرد.
وی اضافه کرد: بیشتر پیرامون بُعد سیاسی شخصیت آیت الله طالقانی صحبت می شود درحالی که ایشان دارای ابعاد مختلف بود؛ همچون بعد علمی آیت الله طالقانی که یک مجتهد مسلم بود و از ۲ مرجع عالیقدر اجازه اجتهاد داشت.
حجت الاسلام کیایی نژاد ضمن اشاره به پدر آیت الله طالقانی که به شغل ساعت سازی مشغول بود، اظهار داشت: امام در پیام خود گفتند رحمت خدا بر آقای طالقانی و پدر ایشان که در رأس پرهیزکاران بود.
وی به جاذبه و دافعه آیت الله طالقانی اشاره نمود و اظهار داشت: جاذبه این روحانی مبارز از دافعه او بیشتر بود. این مورد را در رویارویی با کمونیست ها هم می دیدیم و همین رفتار، آنها را متحول می کرد.
کیایی نژاد مدعی شد: آیت الله طالقانی مرد شماره ۲ انقلاب بود و وقتی امام در تبعید بودند، انقلاب را هدایت می کرد.
خاطره مواجهه با ابوذر زمان در تلویزیون
احمد جلالی، نماینده پیشین ایران در یونسکو دیگر سخنران این مراسم بود که در رابطه با آیت الله طالقانی و چگونگی آشنایی خود با او اظهار داشت: از بین شخصیت های انقلابی، دو نفر حق شخصی بر گردن من دارند، یکی شهید مطهری و دیگری آیت الله طالقانی. برنامه «با قرآن در صحنه» مرا یاد این دو بزرگوار می اندازد.
وی اضافه کرد: فردای انقلاب یعنی ۲۳ بهمن آقای مطهری به من گفتند برو رادیو. ایشان در رادیو بعنوان نماینده رهبری کشور با تکیه بر اسلامی بودن انقلاب صحبت کردند. سپس بنده را به رئیس جدید صداوسیما که از سوی امام تعیین شده بود، معرفی کردند و اوایل انقلاب مدیر طرح و برنامه صداوسیما شدم.
جلالی توضیح داد: بعد از آن رویکرد این بود که از صدا و سیما غذای فکری به جامعه بدهیم. ازاین رو آقای مطهری درس اخلاق را در رادیو شروع کردند. سپس خدمت آقای طالقانی رسیدم که درس تفسیر بگویند و اجرای آنرا هم خودم بر عهده داشتم و نام برنامه «با قرآن در صحنه» بود.
جلالی خاطرنشان کرد: هفته ای یک مرتبه این برنامه را ضبط می کردیم و جالب این که مواقعی که به علت مشغله زیاد گرفتار خستگی بود اما بمحض این که اندکی پیرامون قرآن صحبت می کرد، سرحال می شد و برنامه را ضبط می کردیم.

1401/06/21
23:21:47
5.0 / 5
201
تگهای خبر: تاریخی , فرهنگ , كشور , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳