BonAir
بن ایر

تركیه آمار سفر ۲۰۲۲ را منتشر كرد

چند میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند؟

چند میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند؟

به گزارش بن ایر، ایرانیها در رتبه پنجم پرترددترین مسافران خارجی به کشور ترکیه قرار گرفته اند و سهم مهمی در افزایش درآمدهای گردشگری این کشور در سال قبل میلادی داشته اند.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، برمبنای آمار رسمی اعلام شده از طرف مقامات ترکیه، این کشور در سال قبل میلادی درآمدهای حاصل از گردشگری خودرا با افزایش ۵۳.۴ درصدی به ۴۶.۳ میلیارد دلار رسانده است و درحالی که هزینه سفرهای شخصی ۳۴.۵ میلیارد دلار از کل درآمد گردشگری ترکیه را تشکیل می دهد، ۱۱.۸ میلیارد دلار نیز از محل تورهای گردشگری به جیب ترکیه رفته است.
گردشگران در سال ۲۰۲۲ بیشتر برای سرگرمی، کارهای ورزشی و فرهنگی از ترکیه بازدید کردند که ۶۷.۱ درصد از بازدیدکنندگان این کشور را شامل شده است و تنها حدود ۴.۶ درصد از گردشگران با انگیزه های تجاری به ترکیه سفر کرده اند.
گردشگران آلمانی با ۵.۷ میلیون نفر، چشمگیرترین حضور را در ترکیه در سال ۲۰۲۲ داشتند و بعد از آن روس ها با ۵.۲ میلیون نفر، بریتانیایی ها با ۳.۳ میلیون نفر، بلغاری ها با ۲.۹ میلیون نفر و ایرانیها با ۲.۳ میلیون نفر قرار دارند.
با رفع محدودیت های کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۲، گردشگران روس تا حدودی به سبب محدودیت های پروازی اعمال شده توسط کشورهای غربی بدنبال جنگ روسیه در اوکراین، استقبال زیادی از ترکیه کردند؛ همین طور تخمین زده می شود صدها هزار روس در سال قبل به عنوان پناهگاهی برای سرمایه گذاری در املاک و سایر دارایی ها به ترکیه مهاجرت کرده اند.
استانبول، معروف ترین شهر ترکیه و بزرگ ترین شهر آن از نظر جمعیت، با میزبانی از بیش از ۱۶ میلیون گردشگر، بالاترین جاذبه برای بازدیدکنندگان خارجی بوده است و بعد از آن شهر تفریحی آنتالیا با ۱۲.۸ میلیون بازدیدکننده قرار دارد. در صورتیکه اِدرنه، شهری در شمال غربی ترکیه در مرز بلغارستان و یونان، پذیرای ۴.۶ میلیون توریست بوده است.
بر اساس آمار رسمی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، این کشور در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۴.۶ میلیون توریست خارجی جذب کرد که نسبت به سال قبل ۸۰.۳ درصد افزایش داشته است.
اگر شهروندان ترکیه ای که در خارج از کشور زندگی می کنند نیز به این تعداد اضافه شود، شمار ورودی ها به ترکیه در سال ۲۰۲۲ به ۵۱.۴ میلیون نفر می رسد که فاصله اندکی با رقم ۵۱.۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ و پیش از همه گیری کرونا دارد.
«مهمت نوری ارسوی» ـ وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه ـ اظهار کرده که انتظار می رود تعداد ورودی های خارجی به این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۶۰ میلیون برسد، قبل از آن که در سال ۲۰۲۸ به ۹۰ میلیون برسد. او همین طور چشم انداز درآمدهای گردشگری ترکیه را در پنج سال آینده، ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام نموده است.
آمارهای ارائه شده همین طور نشان میدهد تعداد توریستهای خارجی وارد شده به ترکیه تنها در ماه دسامبر ۲۰۲۲ نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۲۰۲۱ با ۲۷ درصد افزایش به ۲.۴ میلیون نفر رسیده است. موسسه آمار ترکیه (TurkStat) اعلام نموده درآمد گردشگری در سه ماهه چهارم سال قبل میلادی با ۲۲.۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۱۱.۳۷ میلیارد دلار رسیده است.
ارز خارجی حاصل از درآمد گردشگری نقشی حیاتی برای اقتصاد ترکیه ایفا می کند؛ برای اینکه برنامه اقتصادی جدید دولت بر برگرداندن کسری منابع مالی، اولویت دادن به صادرات، تولید و سرمایه گذاری و در عین حال مهار تورم فزاینده تمرکز دارد.
کاهش ارزش «لیر» ترکیه یکی از محرک های اصلی گردشگران اروپایی و عرب در سال قبل برای انتخاب این مقصدِ سفر بوده است. «لیر» در مقابل دلار آمریکا در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۴ درصد و در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۳۰ درصد نزول ارزش یافت، اما در سه ماهه آخر ثابت ماند.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با تأکید بر اینکه دولت بجای تمرکز بر مناطق مجاور، کار خودرا در حوزه تنوع بخشی به بازار گردشگری و کارهای تبلیغاتی گسترش خواهد داد، اظهار داشت: «هر مقصدی که ترکیش ایرلاینز به آن پرواز می کند، بازار هدف ما است. ما بازارهای متمرکز جدیدی را در محدوده تنوع محصول تشکیل داده ایم و شاهد افزایش بسیار چشم گیر مسافران در این بازارها خواهیم بود.»
«ارسوی» به ویژه به آمریکا اشاره نمود و اظهار داشت: «در سال قبل از یک میلیون بازدیدکننده از ایالات متحده فراتر رفتیم. هدف ما میزبانی از ۱.۷ یا ۱.۸ میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳ است. ما همین طور بر کشورهای آمریکای جنوبی، اسکاندیناوی، خلیج فارس و خاور دور تمرکز خواهیم کرد. مزیت دیگر این کشورها آنست که آنها از یک مقصد دور افتاده می آیند، بدین سبب باتوجه به میانگین اقامت طولانی تر، پول بیشتری خرج می کنند.»
منبع: روزنامه های حریت و دیلی صباح، چاپ ترکیه




منبع:

1401/11/13
16:31:14
5.0 / 5
387
تگهای خبر: پرواز , توریست , تولید , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳