BonAir
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بن ایر

کلانه و شلکینه دو نان محبوب کردها

کلانه و شلکینه دو نان محبوب کردها

بن ایر: «کلانه» و «شِلکینه» دو نان ـ غذای محلی کردستان است که در گذشته در فصل بهار تهیه می شده اما امروز به سبب محبوبیت بین مردم در تمام روزهای سال دردسترس است و حتی مغازه هایی مخصوص برای فروش «کلانه» در شهر وجود دارند.


امیر صادقی ـ کارشناس مردم شناسی کردستان ـ در گفت و گو با ایسنا، درباره ی «کلانه» اظهار داشت: «کلانه» جزو نان ـ غذاهای محلی استان کردستان است که در گذشته در فصل بهار پخته می شد. «کلانه» با سه نوع گیاه طبخ می شود که در فصل بهار می رویند؛ کنیوال، پیچک و ساقه پیازچه.
او اضافه کرد: برای تهیه «کلانه» خمیر نان را اندازه نان لواش پهن می کنند و روی نصف آن یکی از سه گیاه نام برده را می ریزند و سپس لایه خالی را روی لایه پرشده می گذارند و کلانه را روی ساج می گذارند و هردو طرف آنرا روی ساج می پزند. وقتی «کلانه» آماده شد، روی بشقاب با کره محلی چرب و سرو می شود و بطور معمول با ماست و دوغ خورده می شود.


صادقی افزود: این نان خیلی برای ذائقه غذایی کُردها مطلوب است و بسیار پرطرفدار است، به شکلی که امروزه در تمام فصول پخته می شود و در دسترس مردم قرار دارد. گلخانه هایی برای پرورش پیازچه داریم و در فصل های دیگر سال این نان با پیازچه پخته می شود. در شهر نیز در خیابان فردوسی سنندج که رابط بین بافت قدیم و جدید شهر است، بیش از ۱۰ مغازه «کلانه فروشی» داریم.
این کارشناس مردم شناسی کردستان با اشاره به اینکه «شلکینه» یکی دیگر از نان ـ غذاهای محلی کردستان است، توضیح داد: «شِل» در زبان کُردی معنای همان «شُل» را می دهد. برای طبخ این نان از آرد، زردچوبه، تخم مرغ و نمک استفاده می نمایند و پس از مخلوط این مواد، مایه آبکی به دست می آید که آنرا با ملاقه روی ساج می ریزند. این مایه روی ساج پخش می شود و شکل های مختلفی به خودش می گیرد. این نان سفت نیست و خیلی نرم است.


بگفته صادقی این دو نان ـ غذا در لیست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.




منبع:

1402/02/22
21:01:16
5.0 / 5
501
تگهای خبر: كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵