افزایش موارد مسمومیت کبدی با مصرف اسپیرولینا
به گزارش بن ایر، رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به افزایش موارد مسمومیت کبدی ناشی از مصرف بی رویه فرآورده اسپیرولینا، اخطار داد.
به گزارش بن ایر به نقل از ایفدانا، مرجان کریمی اظهار داشت: طبق گزارش های ثبت شده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپیرولینا با سفارش افراد ناشی باعث بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده و نمونه های مشابه در سایر کشورها هم مشاهده شده است. وی عنوان کرد: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور بر اساس بروز عارضه صدمه کبدی به دنبال مصرف فرآورده اسپیرولینا با سفارش باشگاه های ورزشی و افراد ناشی دریافت شده است. کریمی ضمن اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها، اظهار داشت: گزارشات نشان داده است در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ صدمه کبدی ناشی از این فرآورده ثبت شده است. وی ادامه داد: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک هم آگاه باشند. رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده های سلامت اضافه کرد: گرچه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می تواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد. وی با اشاره به اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است، اظهار داشت: باآنکه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، صدمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود. کریمی تصریح کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک هم ممکنست در تعدادی افراد آلرژی بوجود آورد و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. بنابراین از مصرف خودسرانه و مصرف فرآورده های بدون مجوز این جلبک باید اکیداً اجتناب گردد.
بطور خلاصه، مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک هم آگاه باشند. وی ضمن اشاره به این که احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است، عنوان کرد: اگرچه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، لطمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب