BonAir
لینک دوستان بن ایر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بن ایر

قیمت منطقی مرغ برای خریداران

قیمت منطقی مرغ برای خریداران

به گزارش بن ایر، قیمت منطقی مرغ برای مصرف کننده (با احتساب سود عادلانه) باید حدود ۳۶۰ هزار تومان باشد.


به گزارش بن ایر به نقل از خبر آنلاین، سید فرزاد طلاکش ضمن اشاره به وابستگی شدید صنعت دام و طیور به واردات اظهار داشت: بالاتر از ۸۵ درصد نهاده های دامی و بخش بزرگی از دارو و واکسن ها وارداتی است. مبنای اولیه دولت برای آزادسازی قیمت ها، ارز ۱۱۲ هزار تومانی بود، اما امروز این نرخ به ۱۴۵ هزار تومان رسیده است. این یعنی هزینه های تولید در کل زنجیره حدود ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده و قیمت منطقی مرغ برای مصرف کننده (با احتساب سود عادلانه) باید حدود ۳۶۰ هزار تومان باشد؛ در صورتیکه به سبب کمبود عرضه، حالا در بازار شاهد قیمت های بالای ۴۰۰ هزار تومان هستیم.
تسنیم نوشت: طلاکش عدم تعادل فعلی بازار را ناشی از سه عامل اصلی و محقق نشدن وعده های دولتی دانست:
۱. بحران نقدینگی: با ۵ برابر شدن هزینه ها بعد از آزادسازی ارز، دولت قول تأمین نقدینگی داده بود که عمل نکرد. هم اکنون دولت ۱۵ ماه بدهی ارزی به واردکنندگان دارد.
۲. تضعیف تولیدکنندگان کوچک: ۸۰ درصد مرغداران ایران (حدود ۱۹ هزار واحد) ظرفیت زیر ۳۰ هزار قطعه دارند. این تولیدکنندگان توان خرید دانه با قیمت های جدید را ندارند و بنابراین میزان جوجه ریزی در ماه های بهمن، اسفند و فروردین به شدت کم شده است.
۳. عدم اصلاح اعتبار کوپن ها: اعتبار یک میلیون تومانی کوپن ها برمبنای محاسبات قدیمی (ارز ۱۱۲ تومانی) است. با گران شدن مرغ، قدرت خرید مردم کم شده و سفره های پروتیینی با مشکل جدی روبه رو شده است.
وی در توضیح وضعیت فعلی بازار عنوان کرد: مرغداران به سبب مشکلات مالی، مرغ ها را با وزن کمتر و زودتر از موعد به کشتارگاه می فرستند تا هزینه دان کمتری بپردازند. از طرفی، به سبب گرانی شدید سایر محصولات پروتیینی، تقاضا برای مرغ به شدت افزایش پیدا کرده و این شکاف میان «تولید کم» و «تقاضای بالا»، نرخها را بصورت غیرمنطقی بالا برده است.
طلاکش با دفاع از موضع وزارت جهاد کشاورزی درباب عدم مداخله مقامات استانی در قیمت گذاری، اشاره کرد: تولید در همه استانها یکسان نیست و ۱۰ تا ۱۲ استان قطب اصلی تولید کشور هستند. وقتی مقامات استانی برای کاهش مقطعی قیمت فشار می آورند، بازار کلان کشور به هم می ریزد. این نوع مداخلات، «سرکوب تولید» است و در طولانی مدت سبب نابودی مرغداران و گرانی بیشتر می شود.
دبیر فدراسیون دام و طیور تاکید کرد: ایران جزو کشورهایی است که ناگزیر به تولید داخلی است. واردات مرغ و تخم مرغ به سبب محدودیت های لجستیکی، عمر کوتاه ماندگاری محصولات و حجم بالای نیاز کشور (۱، ۵ میلیون تن تخم مرغ و ۲.۵ میلیون تن مرغ)، حتی با دو برابر قیمت جهانی هم ممکن نیست. بدین سبب تنها راه، دفاع از تولید داخل است.
درخواست از دولت: کوپن ها را به روز کنید
طلاکش در آخر تصریح کرد: از دولت تقاضا داریم اعتبار کوپن ها را متناسب با نرخ فعلی ارز و تورم اصلاح نماید تا قدرت خرید مردم ترمیم شود. اگر اقتصاد سفره مردم تنظیم نشود، تولیدکننده هم صدمه دیده و امنیت غذایی کشور به خطر می افتد. ما نیازمند یک برنامه طولانی مدت و ثبات در تصمیم گیری هستیم تا هر ماه شاهد نوسان قیمت نباشیم.


منبع:

1405/02/25
13:34:37
0.0 / 5
49
تگهای خبر: آنلاین , تولید , خرید , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴