BonAir
بن ایر

بهترین كلكسیون موزه هلند در موزه ملی ایران

بهترین كلكسیون موزه هلند در موزه ملی ایران

بن ایر: رییس موزه درنتس هلند آثار نمایشگاه كلكسیون نمایش داده شده درنمایشگاه ˮباستان شناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتسˮ را جزو بهترین برنامه های و نمایشگاه های هلند در خارج از كشور خود دانست.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، هارولد ری توپان كه در نشست برگزاری نمایشگاه "باستان شناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس" در موزه ملی ایران صحبت می كرد، با مثبت ارزیابی كردن تجربه نمایشگاه های دو طرفه ایران و هلند اظهار نمود: در شرایطی كه تنش های سیاسی به اوج خود رسیده فرهنگ می تواند نقش مهمی را در این بین ایفا كند، در واقع تاثیر فرهنگی در این شرایط به همسویی ملت ها می انجامد.
او از ترجمه نسخه اول كاتالوگ نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" در هلند به زبان عربی عذرخواهی نمود و اظهار داشت: نسخه های كاتالوگ دوم و سوم نمایشگاه به زبان فارسی تهیه می شوند.
او همینطور از بازدید ۸۰ هزار نفری گردشگران از نمایشگاه "ایران: مهد تمدن: در هلند اطلاع داد و اظهار داشت: حدود ۹۹ درصد از بازدیدكنندگان متعلق به كشور هلند بودند كه ۷۰ درصد آنها را نواحی غربی هلند مانند آمستردام شامل می شدند. یك درصد باقیمانده هم اكثراً ایرانی هایی بودند كه از كشورهایی مانند انگلیس و فرانسه برای دیدن این آثار به هلند و استان درنته رفته بودند.
*تحریم اقتصادی امریكا تاثیری برا فرهنگ ایران ندارد
محمدرضا كارگر - مدیر اداره كل موزه ها هم - درباره برگزاری این نمایشگاه و تاثیر آن در جذب گردشگری خاورمیانه اظهار داشت: این نمایشگاه دارای ظرفیت های زیادی است حتی تورهای داخلی و خارجی می توانند از آن بهره مند شوند، شاهد این اتفاق زمانی است كه یك اتفاق فرهنگی رخ می دهد و در رسانه ها منعكس می نماییم و در ادامه مردم تمایل به دیدن آن پیدا می كنند. در موزه لوور شاهد صف های طولانی بودیم.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای تورهای خارجی این طور اتفاق می افتد كه موزه آن را اجرا می كند و گردانندگان ان تور ها باید چنین برنامه هایی را در دستور كار قرار دهند، بازدید از نمایشگاه هلند هم اساساً در برنامه آنها قرار می گیرد. انجمن های تورگردانان و آژانس هایی كه تور وارد ایران می كنند مجریان آن هستند و اساساً در نظر دارند كه این نمایشگاه به مدت شش ماه در دو فصل گردشگر پذیر پاییز و بهار برقرار است.
كارگر در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره آثار فرهنگی و تاثیر تحریم ها در برگزاری این نمایشگاه ها هم افزود: این تحریم ها تحریم های جهانی و سازمان ملل نیست، یك كشور تصمیم گرفته و همه كشورها را در بر نمی گیرد.
وی ادامه داد: از جانب دیگر این تحریم ها اقتصادی می باشد و حوزه فرهنگ را در بر نمی گیرد. ازاین رو حتی تحریم های آمریكا هم حوزه فرهنگ را در بر نمی گیرد.
به نقل از او اثر موزه ای نمایشگاهی همگی مصونیت حقوقی و دیپلماسی دارند و بالاترین مقام هر كشور هنگام برگزاری نمایشگاه در كشورش نامه ای می نویسد كه اثار میهمان در نمایشگاه از هر حیث مصونیت دارد.
اگر سیاست موفق نشد، شاید فرهنگ پیروز شود
كورنلیس بیل معاون استانداری استان درنته در هلند هم اظهار نمود: ما به آزادی فرهنگی موزه ها باور داریم و بر این اساس می توانیم اهدافمان را پیش ببریم برگزاری نمایشگاه هلند در ایران فرصتی را به وجود آورده تا اثارمان را در یكی از مهم ترین تمدن های غنی دنیا یعنی ایران به نمایش بگذاریم. برای ما مایه خرسندی است كه موزه ملی ایران با درنتس همكاری می كند.
وی افزود: زمانی كه از من درخواست شد همراه هیئت موزه به ایران به ایران بیایم به سرعت موافقت كردم، بسیار خرسندم كه آثار تاریخی و باستانی هلند را می توانیم در ایران نمایش دهیم.
وی با اشاره به نمایش نقاشی هایی از معتبر ترین نقاشان صاحب نام موزه درنتس در موزه ملی ایران، اظهار داشت: امیدوارم بازدیدكنندگان زیادی از این موزه بازدید كنند، سیاست پیچیدگی های خاص خویش را دارد اما ما استان كوچكی هستیم كه درگیر این مسائل نمی شویم اگر سیاست نتوانسته موفق باشد شاید فرهنگ بتواند در این زمینه كاری انجام دهد.
روزانه ۵ هلندی به موزه ملی می آیند
جبرییل نوكنده، مدیر كل موزه ملی ایران هم در پایخ به پرسشی در مورد هزینه بیمه و انتقال آثار به ایران اظهار نمود: بیمه آثار، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل زمینی از فرودگاه امام تا موزه ملی ایران، عكاسی آثار توسط موزه درنتس پرداخت گردید و هزینه معماری داخلی، ساخت ویترین و امنیت بر عهده موزه ملی ایران گذاشته شد و موزه درنتس سخاوتمندانه در این زمینه كمك كرد.
او با بیان این كه برای نمایشگاه هلند اسپانسری نداریم و كانالوگ نمایشگاه توسط كانون اتومبیل رانی انتشار یافت، افزود: درآمدهای به دست آمده از محل فروش بلیط مستقیم به خزانه داری دولت واریز می گردد.
به قول وی بیش از ۷۲۰ میلیون تومان موزه لوور در تهران درآمد داشت، اما اسپانسر نمایشگاه لوور هیچ پولی دریافت نكرد.
نوكنده اظهار داشت: از زمان برگزاری نمایشگاه ایران مهد تمدن در هلند، از خرداد امسال روزانه به صورت متوسط ۵ تا ۱۰ توریست هلندی به موزه ملی ایران می آیند، آنها بهانه حضورشان را پس از دیدن آثار ایران در موزه درنتس هلند مطرح می كنند.



1397/07/11
12:10:09
5.0 / 5
4918
تگهای خبر: آثار تاریخی , بلیط , تاریخی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳