BonAir
بن ایر

تنها عضو ایرانی كارگاه آموزشی سیموست در چین:

میهمان نوازی ایرانیان نقطه قوت در برگزاری سیموست ۲۰۲۰ است

میهمان نوازی ایرانیان نقطه قوت در برگزاری سیموست ۲۰۲۰ است

به گزارش بن ایر مدعو ایرانی دومین ورك شاپ آموزشی سیموست در موزه علم و فناوری چین (CSTM) كه در بیجینگ چین برگزار شد، با اشاره به مهم ترین اهداف این كارگاه آموزشی، اشاره كرد: میهمان پذیری و ارتباطات اجتماعی بالای ایرانیان ظرفیت خوبی برای میزبانی كنفرانس كمیته بین‎المللی موزه‏‎ها و مجموعه‎های علوم و فناوری (سیموست) 2020 در ایران است.


الهه آرشیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه كارگاه آموزشی فوق با هدف ظرفیت سازی برای متخصصان مراكز و موزه های علم برگزار شده است، اظهار داشت: اولین ورك شاپ آموزشی سیموست در سال ۲۰۱۸ به میزبانی موزه علم و فناوری چین انجام شد.
وی در همین رابطه توضیح داد: شورای بین المللی موزه ها (ایكوم) در بخش سیموست، بسته به كشورهای شركت كننده، اعضا و آنچه در هر زمان اقتضا كند، ورك شاپ های آموزشی را برگزار می نماید كه این دفعه این كارگاه در بیجینگ چین انجام شد.
مدیر دپارتمان محتوا و آموزش مركز علمی انگاریوم (آسمان نمای دانشگاه فردوسی مشهد) اشاره كرد: سیموست غیر از اهداف سازمانی خودش، این مساله را پیگیری می كند كه فرهنگ علمی هر منطقه حفظ شود و در صورتیكه تاریخچه، ابزار و... در حیطه علمی دارد، آنرا به نسل های بعد انتقال دهد.
آرشیان اضافه كرد: از دیگر موضوعات مورد توجه سیموست این است كه هر موزه علم و فناوری خودرا نسبت به آنچه مردم باید در مورد علم و تكنولوژی بدانند موظف می داند؛ در كارگاه آموزشی سیموست هم این فرصت برقرار شد تا متخصصان موزه های علم از ۲۲ الی ۲۳ كشور دور هم جمع شوند، در این عرصه ظرفیت سازی كنند و به تبادل علم بپردازند.
وی افزود: تعداد جایگاه هایی كه تعیین شده بود، بین ۵۰ تا ۶۰ نفر بود و در واقع و با عنایت به گستردگی چین، نیمی از این ظرفیت این كارگاه آموزشی به موزه های علم و فناوری سراسر چین اختصاص یافته بود.
تنها مدعو ایرانی كارگاه آموزشی سیموست به میزبانی موزه علم و فناوری چین در پاسخ به اینكه ظرفیت ایران برای میزبانی سیموست ۲۰۲۰ را چطور ارزیابی می نماید، اشاره كرد: این مساله احتیاج به آمارگیری و داده های اولیه دارد و باید دید كه مثلاً كشور ما در زمینه فرهنگی، امكانات رفاهی، بودجه های اختصاص یافته به هر بخش و... چقدر ظرفیت برگزاری كنفرانس سیموست را دارد.
آرشیان اضافه كرد: نكته بسیار مهم اینكه ارتباط گیری برگزاركنندگان چینی با میهمان ها به سختی انجام می شد و افرادی بعنوان كاتالیزور در این عرصه فعالیت می كردند. این مسأله، یك سوژه فرهنگی و ملیتی است و به فرهنگ كشورها، زبان یا ذات غیرتوریستی برخی كشورها ارتباط دارد.
وی افزود: ما در ایران از این لحاظ مشكلی نداریم؛ چونكه برای دیگران احترام قائل می شویم و توانایی ارتباط گیری مؤثر را با عنایت به فرهنگ میهمان نوازی كه در كشور وجود دارد، داریم كه این مساله یك نقطه قوت در برگزاری سیموست ۲۰۲۰ به میزبانی موزه ملی علوم و فناوری ایران به شمار می آید. در عین حال در جریان كارگاه آموزشی كه در چین برگزار شد، آزادی عمل مخاطبان برای گشت و گذار در چین و نیز حمایت همه جانبه از میهمانان فوق العاده بود كه این مساله می تواند مورد توجه برگزاركنندگان سیموست ۲۰۲۰ قرار گیرد.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، چهل و هفتمین مجمع سالانه كمیته بین‎‏المللی موزه‏‎ها و مجموعه‎‏های علوم و فناوری (CIMUSET) در تاریخ ۱ تا ۷ سپتامبر (۱۰ تا ۱۶ شهریور ماه سال جاری)، با عنوان «سنت هایی برای آینده پایدار» در شهر كیوتوی ژاپن اجرا شد. در همین راستا، دومین كارگاه آموزشی سیموست نیز به میزبانی موزه علوم و فناوری چین (CSTM) از تاریخ ۱۸ تا ۲۵ نوامبر سال جاری (۲۷ آبان تا ۵ آذر ماه) برگزار شده و الهه آرشیان بعنوان تنها عضو مدعو از ایران در این كارگاه حضور داشته است.
گفتنی است در بیست و پنجمین كنفرانس عمومی شورای بین المللی موزه ها (ایكوم) در شهر كیوتوی ژاپن، موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران بعنوان میزبان نشست كمیته بین المللی موزه های علوم و فناوری (سیموست) در سال ۲۰۲۰ انتخاب شده است.




منبع:

1398/09/11
22:53:37
5.0 / 5
4594
تگهای خبر: آموزش , تكنولوژی , توریست , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳