گزارش بن ایر؛
ماجرای آثار تاریخی صندوق امانات یك ایرانی در اروپا
به گزارش بن ایر مدیركل حقوقی وزارت میراث فرهنگی درباره خبر كشف آثار تاریخی از صندوق امانات یك ایرانی در بانكی اروپایی اظهار داشت: این فرد خاطی سال قبل دستگیر شد و الان با قید وثیقه آزاد است.
گروه فرهنگ: روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه، پایگاه خبری پلیس به نقل از سردار هادی شیرزاد رئیس پلیس بین الملل ناجا از کشف تعدادی اشیا عتیقه از جنس طلا و نقره در یکی از کشورهای اروپایی اطلاع داد و گفت برپایه اعلام اینترپل یک کشور اروپایی، یکی از بانکهای آن کشور قصد بازسازی بانک و بازگشایی صندوق امانات داخل بانک را داشته و به صاحبان صندوق های امانات هم اطلاع داده که قصد بازگشایی صندوق ها را دارند.
سردار شیرزاد در گزارش خود اظهار داشته بود: در این جریان متوجه شده اند صاحب یکی از صندوق ها، تعدادی اشیا عتیقه را از جنس طلا و نقره در صندوقش نگهداری می کرده است. با عنایت به اهمیت موضوع، با بررسی های کارشناسی توسط کارشناسان مجرب میراث فرهنگی، مشخص شد اشیا متعلق به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی؛ و صاحب صندوق هم یک شهروند ایرانی است.
رئیس پلیس بین الملل ناجا همینطور اضافه کرده بود: بعد از اطلاع اینترپل، تهران از این مورد با استعلامات صورت گرفته از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشخص شد، اشیا موردنظر متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و درنهایت با هماهنگی مراجع قضائی تیمی از پلیس به محل سکونت متهم اعزام و نامبرده دستگیر شد. با هماهنگی های انجام شده، درخواست معاضدت قضائی برای استرداد اشیا باستانی تهیه، ترجمه و از کانال ارتباطی اینترپل و همینطور مجاری دیپلماتیک به مقامات آن کشور ارسال و مبحث استرداد اموال هم در حال پیگیری است.
ابراهیم شقاقی مدیرکل حقوقی وزارت میراث فرهنگی در اینباره به خبرنگار مهر اظهار داشت: اخیرا از جانب پلیس اینترپل یا پلیس بین الملل گزارشی به ما داده نشده است اما حدوداً سال قبل بود که خبر رسید یک ایرانی در صندوق امانات بانکی کشور اتریش، تعدادی آثار تاریخی پنهان کرده است. این فرد خاطی دستگیر شد و پرونده اش هم حالا در مرحله دادسرا قرار دارد. مالک صندوق مذکور با قرار وثیقه میلیاردی آزاد است.
وی اضافه کرد: این فرد حالا باید اثبات کند از چه طریقی این آثار را به دست آورده است؛ ارث خانوادگی بوده یا از ایران خارج شده و یا اینکه پیدایشان کرده است.
مدیرکل حقوقی وزارت میراث فرهنگی درباره سرنوشت اشیای یاد شده هم اظهار داشت: این اشیا باید به ایران برگردد تا اصالت آنها مشخص شود. در تصاویری که برای ما ارسال شد؛ کارشناسان حدس زدند این آثار ملی، و دارای اصالت هستند اما بررسی و نظر قطعی را منوط به برگشت این آثار و دیدن آنها از نزدیک اعلام نمودند. در اصل باید کارشناسان آثار تاریخی و باستانی روی اصالت یا تقلبی بودن این آثار نظر دهند. حالا این آثار توسط پلیس اینترپل توقیف شده و ما هم پیگیریم تا آنها را به ایران برگردانیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب