BonAir
بن ایر

عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با بن ایر مطرح كرد:

تورهای گردشگری از سرگرفته شد

تورهای گردشگری از سرگرفته شد

به گزارش بن ایر عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با بیان از سرگیری تورهای گردشگری بعد از سه ماه تعطیلی رسمی، اظهار داشت: با وجود آن كه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز رسمی برای بازگشایی و از سرگیری فعالیتهای گردشگری را صادر كرده است اما نگران برخوردهای محلی و انتظامی هستیم.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، هشدارهای وزارت بهداشت برای خودداری از سفرهای غیرضروری در شرایط کرونا همچنان برقرار است، با این وجود وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باور دارد اگر خدمات سفر از تاسیسات دارای مجوز دریافت شود، اوضاع را بهتر می توان مدیریت کرد و البته به این شکل، از صنعت توریسم حمایت کرد.
از زمانی که انتشار کرونا در ایران تایید شد حدود یکصد روز می گذرد، از آن وقت تا کنون خیلی از فعالیتهای گردشگری متوقف شده بود. هرچند که سفرها به تایید پلیس راه و استانداری ها در تعطیلات نوروز و عید فطر متوقف نشد، باآنکه در قیاس با گذشته کاهش قابل توجه داشت.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا با آخر ماه رمضان، به تاسیسات گردشگری اجازه بازگشایی داد و حتی مردم را به طبیعت گردی تشویق کرد. حدود یک هفته پیش هم رئیس جمهور اجازه بازگشایی موزه ها را صادر کرد.
حالا سهند عقدایی، تورگردان و فعال گردشگری خبر ازسرگیری تورها را در تعطیلات نیمه خردادماه با رعایت پروتکل های بهداشتی به ایسنا داده است.
او اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بعد از آن که رسما اجازه فعالیت به تاسیسات گردشگری و تورها را داد، یکسری پروتکل های بهداشتی ابلاغ نمود که مطابق آن می توان تور اجرا کرد. ما از نیمه خردادماه تورها را از سر می گیریم، هرچند که نگران برخورد نیروهای محلی و انتظامی هستیم.
این تورگردان در پاسخ به این سؤال که آیا اجازه رسمی به آژانس های مسافرتی برای اجرای تور داده شده است، اظهار نمود: دفاتر خدمات مسافرتی مطابق بند ب (اجرای تور) اجازه رسمی برای اجرای تور دارند، هرچند با وجود چنین مجوزی در سال های گذشته و در شرایط عادی، بسیار شاهد برخوردهای سیلقه ای بوده ایم، بخصوص در مقابل گردشگر داخلی. آن زمان که کویر مرنجاب را به روی تورها بستند، هیچ ممنوعیت و یا محدودیتی رسمی برای اجرای تور در آن منطقه اعلام نشد، اما به محض ورود اتوبوس های گردشگری، برخورد و توقف ها شروع می شد.
عقدایی در پاسخ به این پرسش که با وجود هشدارها و اخطارها برای سفر نرفتن، آیا این آمادگی وجود دارد که تور به شکل دسته جمعی برگزار شود؟ اظهار داشت: قبلا در مقاله های علمی این مورد را بررسی نموده بودیم که اقتصاد کشورها تحمل قرنطینه صد در صد را ندارد و باید تعادلی بین سفر و سلامت برقرار شود، همین نتیجه ای که اینک خیلی از کشورها به آن رسیده اند، در اروپا که ویروس کرونا تلفات بالایی به نسبت کشور ما داشته، سفرها با رعایت پروتکل های بهداشتی از سر گرفته شده است، ضابطه ای هم در ارتباط با این که سفرها حتما کاری باشد و تفریحی نباشد، تعیین نکرده اند. باید در نظر گرفت مردم بعد از دوران قرنطینه به سفر نیاز دارند و سفر بخشی از زندگی مردم شده است. نتیجه ای که بیشتر کشورها گرفته اند این است که سفر را با رعایت یکسری پروتکل، باردیگر برقرار کنند.
وی اضافه کرد: طبیعتا وقتی از خانه خارج می شویم یک درصد ریسک را پذیرفته ایم، اگر پروتکل ها را رعایت نماییم، آن ریسک را کاهش داده ایم. این خطرات همیشه در زندگی و سفرهای ما جاری بوده است، مثل آنفلوآنزا، بیماری های گوارشی هنگام سفر، تصادف رانندگی و دزدی، همه این ها نه تنها بخشی از ریسک سفر، بلکه زندگی است.
این تورگردان درباره چگونگی اجرای تور دسته جمعی در شرایط کرونا و این که آیا پروتکلی برای اجرای تور از جانب وزارت میراث فرهنگی و توریست تعریف شده است، اظهار نمود: معاونت گردشگری مشخصا برای تورهای گردشگری، پروتکلی تعریف نکرده است، اما برای تمام اجزای سفر، پروتکل دارد که تورها بر همان اساس اجرا می شود. معمولا پیش از اجرای تور با بخش هایی که مقرر است خدمات دهند، تماس گرفته می شود تا از اجرای این پروتکل ها در آن مکان، مطمئن شویم. البته که بازرسی و کنترل ها درباره چگونگی رعایت پروتکل های بهداشتی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری می باشد و آژانس های مسافرتی، توان و امکان این کار را ندارند.
وی افزود: ظرفیتی که ما در آژانس خود برای تورهای کمپینگ تعریف کرده ایم، بین ۱۰ تا ۱۵ نفر است. تورهای دسته جمعی هم با ۲۰ تا ۲۲ نفر ظرفیت برگزار می شود، حدودا ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت تورهای سابق.
عقدایی درباره استقبال از تورهای گردشگری، اظهار داشت: متقاضی برای این تورها وجود دارد، ولی نه به اندازه سال های گذشته، مثلا ما با ۳۰ درصد ظرفیت گذشته تور اجرا می نماییم، به این مفهوم اگر قبلا ۲۰ تور اجرا می شد حالا به اندازه شش تور تقاضا وجود دارد.
این فعال گردشگری درباره برنامه ریزی متولیان گردشگری برای توزیع و مدیریت سفرها، در شرایط کرونا، اظهار نمود: نه تنها در این زمان که کووید-۱۹، جهانی را درگیر کرده که در زمان های دیگر هم شاهد چنین برنامه ریزی نبودیم. مگر در تعطیلات مهم نوروز چنین برنامه ریزی دارند که الان داشته باشند؟! بطور قطع جریان دهی سفر اقدام موثری می تواند باشد اما متولی فقط بخشنامه می دهد و بعد هم اعلام می کند ۲۴ ساعته آماده باش است که اگر شکایتی بود، رسیدگی کند. درحالی که پیش از آن باید اقداماتی را انجام دهد.
عقدایی در ادامه به هشدارها و اخطارهای که هم اکنون کم اثر شده اند، اشاره نمود و اظهار داشت: با شیوع کرونا در جهان و به تبع ایران، مسئله ای ناشناخته را در دهه اخیر تجربه می نماییم که بیشتر رفتارها در این دوران بخصوص رفتارهای بهداشتی از ترس بوده است. حالا بشر به این نتیجه رسیده که ترس را باید کنار بگذارد و بیشتر رعایت کند؛ چون که برای مدت طولانی نمی توان با ترس زندگی کرد. ازاین رو دیده می شود پیام های ترس در میان مردم کمتر خریدار دارد. بهتر است به جای ترساندن مردم از روش ها و آموزه های دیگر استفاده شود، مثل آنچه باید در جریان سفر انجام دهند.



1399/03/10
22:46:42
5.0 / 5
2387
تگهای خبر: توریست , توریسم , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳