BonAir
بن ایر

معاون گردشگری:

دستور تسهیلات جدید كرونا ابلاغ نشده است

دستور تسهیلات جدید كرونا ابلاغ نشده است

به گزارش بن ایر معاون گردشگری اظهار داشت: دستورالعمل مربوط به استفاده از تسهیلات جدید كرونا هنوز ابلاغ نشده است.


حدود دو هفته از اعلام موافقت دولت با پرداخت تسهیلات جدید به بخش گردشگری و صنایع دستی برای جبران خسارت های ناشی از ویروس کرونا می گذرد اما فعالان این حوزه به ایسنا می گویند نه بانک ها از این بخشنامه و مصوبه جدید دولت اطلاع دارند و نه سازمان های امور مالیاتی و تأمین اجتماعی و نه حتی وزارت نیرو، و میزان بدهکاری و جرایم آنها از بابت تاخیر در پرداخت این هزینه ها همچنان درحال افزایش است، برخی هم با تهدید قطعی آب، برق و گاز روبه رو شده اند. از سویی تعدیل نیرو و بیکاری در این بخش درحال افزایش است، هرچند آمار دقیقی وجود ندارد اما معاون گردشگری حدود یک ماه قبل از بیکاری دو سوم نیروهای گردشگری اطلاع داده بود.
ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره بی اطلاعی این بخش ها از بسته جدید حمایتی به ایسنا اظهار داشت: دستورالعمل تسهیلات جدید برای جبران خسارت های ناشی از کرونا هنوز ابلاغ نشده است، و درحال چانه زنی و پیگیر ابلاغ آن هستیم. از سویی، درحال گردآوری و تکمیل اطلاعات واحدها برپایه فرمول بنگاه محور هستیم.
او چند روز بعد از تصویب بسته جدید دولت در پشتیبانی از گردشگری و اظهارنظرهایی درباره ناکارآمدی این حمایت ها با عنایت به همکاری ضعیف سایر سازمان ها و وزارتخانه ها در اجرای حمایت های پیشین، تاکید کرده بود: هیچ دستگاه دولتی یا عمومی تا آخر سال نباید برای گرفتن طلب یا هزینه ای به سمت فعالان گردشگری بیاید.
علی ربیعی ـ سخنگوی دولت ـ ۱۵ مهر از موافقت هیات دولت با پرداخت تسهیلات جدید به بخش گردشگری با عنایت به صدمه گسترده آن اطلاع داد. مقرر بود بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلا دریافت شده است تا آخر سال ۱۳۹۹ امهال شود. همینطور اجازه داده شد پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال ۹۹ و هزینه آب، برق و گاز سال ۹۹ و هزینه های مالیاتی سررسید سال ۹۹ تا آخر سال جاری مهلت داده شود. با پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای صدمه دیده حوزه گردشگری با محوریت بنگاه موافقت هم شد.
علی اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ هم در توضیح جزئیات این بسته حمایتی می گوید: «در بسته حمایتی جدید، بازپرداخت وام هایی که واحدهای گردشگری در گذشته دریافت کرده بودند به اشتغال و درآمدزایی منوط بود، که برپایه حق بیمه تقسیط ها صورت می گرفت. حالا که به علت انتشار کرونا این امکان وجود ندارد، بازپرداخت ها هم امهال شده اند.»
او درباره تفاوت تسهیلات جدید با وام قبلی (۶ تا ۱۴ میلیون با نرخ سود ۱۲ درصد)، توضیح می دهد: «تسهیلات قبلی اشتغال محور بود که با توجه با شرایط پیش آمده به واسطه کرونا شرایط دریافت آن برای خیلی از فعالان گردشگری امکان پذیر نبود. آن چه ما روی آن تاکید داشتیم و نهایتا مصوب شد، بنگاه محور بودن تسهیلات جدید است.»
مونسان درباره تسهیلات حمایتی جدید در گردشگری اظهار می کند: «از محل منابع مصوب ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا برای کسب وکارهای صدمه دیده از کرونا، تسهیلاتی در نظر گرفته شد. تآسیسات گردشگری شامل هتل های یک تا پنج ستاره، هتل آپارتمان ها، واحدهای پذیرایی، متل ها، میهمان پذیرها، اقامتگاه های سنتی و بوم گردی ها، دفترهای خدمات مسافرتی و گردشگری، راهنمایان گردشگری، مؤسسات آموزشی و پژوهشی گردشگری، ارزیابان عامل تطبیق و شرکت های ارزیابی تأسیسات گردشگری، شرکت ها و مؤسسات حمل و نقل گردشگری شش رسته ای هستند که با ثبت نام در سامانه کارا می توانند تسهیلات ۱۲درصدی را دریافت نمایند.»
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می افزاید: مرجع تأیید و بررسی متقاضیان در پرداخت تسهیلات جدید، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواهد بود و بعد از تأیید این وزارتخانه، سامانه به صورت خودکار بر مبنای فرایند و ضوابط تعریف شده در دستورالعمل ابلاغ گردیده، مبلغ تسهیلات بانکی را که مشمول متقاضی می شود تعیین می کند. میزان تسهیلات بر مبنای درجه، امکانات، مساحت و میزان خسارت ورادشده به واحد تعیین خواهد شد.»
ولی تیموری، معاون گردشگری پیشتر اظهار داشته بود: بازپرداخت این تسهیلات تا آغاز اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تنفس دارد. افرادی که در چارچوب بسته حمایتی قبلی، تسهیلاتی را گرفته بودند در صورت تقاضا می توانند مابه التفاوت مبلغ قبلی را باردیگر دریافت نمایند.
بسته حمایتی که قبلا برای جبران خسارت ناشی از کرونا به صنعت توریسم اختصاص داده شد شامل وام با هدف حفظ اشتغال به ارزش ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان با نرخ سود ۱۲ درصد بود که با انتقادهای بسیاری همراه شد. بعضی از فعالان گردشگری همچون راهنمایان تور واجد دریافت این وام شناخته نشدند. برخی از بنگاه های گردشگری هم معتقدند این وام بیشتر از آن که از صنعت توریسم و مشاغل این بخش محافظت کند، آنرا بدهکارتر خواهد نمود. از طرفی با توقف سفرهای گروهی و تورها، بازپرداخت این وام با عنایت به دوره تنفس کوتاه مدتی که دارد، امکان پذیر نخواهد بود. علاوه بر این با موفقت دولت امهال هزینه های جاری آب، برق و گاز، مالیات و حق بیمه کارفرمایی به مدت سه ماه آغاز شیوع کرونا برای پشتیبانی از این بخش درنظر گرفته شد که به قول فعالان گردشگری، سازمان های امور مالیاتی و تأمین اجتماعی و اداره های آب، برق و گاز در اجرای آن کارشکنی داشتند.




منبع:

1399/07/27
21:13:01
5.0 / 5
1854
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱