در گفت وگو با بن ایر عنوان شد
كسی حالی از این بیمار محتضر نمی پرسد!
به گزارش بن ایر مركزی این روزها حدودا چیزی از صنعت توریسم باقی نمانده است، پیش از سال جدید، درست در روزهایی كه این صنعت خویش را برای رونق هر چه بیشتر آماده می كرد، سر و كله میهمان ناخوانده ای كه این روزها تبدیل به صاحبخانه شده است، پیدا شد و از همان روز تا امروز رمقی در جان گردشگری نگذاشته است.
گردشگری که روزی از آن بعنوان پولسازترین صنعت جهان یاد می شد، امروز به وضع اسفباری گرفتار شده است، وضعی که کسی را یارای تحمل آن نیست و هر روز هم حالش نسبت به روز گذشته وخیم تر می شود.
کرونا مجالی برای سفر باقی نگذاشته است، هفت ماه است که توری برگزار نشده، سفرها کاهش یافته و افرادی که در این شرایط دل به جاده می زنند، در واقع فقط برای عوض کردن آب و هوا سفر می کنند و در واقع کمکی به رونق گردشگری نمی کنند.
استان مرکزی هم با پتانسیل های خاص خودش بخصوص تعداد بالای روستاها، می تواند بعنوان مقصد طبیعت گردی و گردشگری روستایی شناخته شود و در طول سال های اخیر تلاش ها و برنامه ریزی هایی برای تحقق این هدف صورت گرفت، اما سال جاری طبیعت روی توریست به خود ندید، نوروز و بهار که همه در خانه ماندیم، تابستان هم که بسیاری مان جرات سفر رفتن نداشتیم و پاییز خوش آب و رنگ هم که از گردشگران بی نصیب ماند و همین مساله سبب شده است که اقتصاد این صنعت در استان مرکزی حدودا به زمین بخورد.
بسیاری از دفاتر خدماتی پاییز را فرصتی می دانستند که تورهای مسافرتی را به دل روستاهای زرد و قرمز هدایت کنند و رونق گردشگری را رقم بزنند، اما حال و روز این دفاتر این روزها اصلا خوب نیست و بطور قطع در ایام آینده هم وخیم تر می شود.
استان مرکزی دارای ۶۰ دفتر خدمات مسافرتی است که به قول رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان، ۱۴ دفتر به سبب شیوع کرونا تعطیل شده و غیرفعالند و باقی هم تنها سه چهار ساعت در روز فقط دفتر را باز می کنند، اما خبری از مسافر، توریست و تور و... نیست.
بیکاری بیشتر از ۱۲۰۰ نفر در حوزه خدمات مسافرتی استان مرکزی
رضا نظامی به ایسنا اظهار داشت: از اول اسفندماه ۱۳۹۸ تا امروز، دفاتر خدمات مسافرتی از نظر کاری تعطیلند و عملا درآمدزایی نداشته اند به صورتی که به صورت مستقیم ۲۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم بیشتر از هزار نفر در استان مرکزی از کار بیکار شده اند.
خسارت ۱۵ میلیاردی دفاتر مسافرتی
وی با اشاره به اینکه این دفاتر حداقل ۱۵ میلیارد تومان خسارت متحمل شده اند، اضافه کرد: متاسفانه تا این لحظه بسته های حمایتی دولتی برای صنعت توریسم و دفاتر خدماتی موثر نبوده و استقبالی هم صورت نگرفته و در واقع این تدابیر اثربخشی لازم را ندارد.
نظامی با اشاره به امهال بیمه تأمین اجتماعی، پرداخت هزینه حامل های انرژی، مالیات و... اظهار نمود: اعضای صنف دفاتر خدماتی هفت ماه درآمد نداشته اند و با این امهال مسلما مقروض تر می شوند. در واقع این امهال باید تبدیل به معافیت شود که متاسفانه سازمان های مربوطه زیر بار معافیت نمی روند تا حداقل با این معافیت بتوان مانع تعدیل نیرو شد.
وی خاطرنشان کرد: در بسته حمایتی جدید حوزه گردشگری اعلام شده است که تا آخر سال هزینه ها امهال شود، با این وضعیت در انتهای سال و حتی با فرض اتمام کرونا، دفاتر خدماتی به اندازه یک سالی که کار نکرده اند به دولت مقروض خواهند بود و مسلما در جامعه ای که هر روز به سبب مشکلات اقتصادی توان اقتصادی هم کاسته می شود، با شروع فعالیت این دفاتر در سال آینده و نبود توان اقتصادی بالا در جامعه مجدد دفاتر با مشکلات اقتصادی روبرو می شوند و در کنار آن باید مبالغ امهال شده در سال ۱۳۹۹ را هم پرداخت کنند.
وام ۱۲ میلیونی دردی را دوا نمی کند/دریغ از یک احوالپرسی ساده
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان مرکزی افزود: قرار بود پرداخت تسهیلات ۱۲ میلیون تومانی به ازای هر یک نفر پرسنل و مشروط بر حفظ پرسنل صورت گیرد، اگر هر پرسنل با همه هزینه ها، ماهانه سه میلیون تومان حقوق دریافت کند، این رقم برای ۶ ماهی که دفاتر عملا درآمدزایی نداشتند برابر با ۱۸ میلیون تومان بوده است، پس در واقع این وام ۱۲ میلیون تومانی با سود ۱۲ درصدی هم اثر مثبتی برای دفاتر نداشته است هرچند که استقبالی هم از آن صورت نگرفت.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه گردشگری در استان مرکزی جایی ندارد و ظرفیتی است که در سطح کلان مدیریتی استان و میراث فرهنگی فراموش شده است، اظهار داشت: به محض بروز مشکل در یک بخش از صنعت استان تمام مسؤلان برای رفع مشکل به سرعت ورود می کنند که اتفاقا اقدامی بسیار عالی است، اما گردشگری که صنعت خطاب می شود با وجود هفت ماه تعطیلی، تعدیل نیرو و بیکاری پرسنل که عموما خانم هستند و بیکاری آنها می تواند صدمه زا باشد کسی حتی احوالپرسی ساده هم از فعالان این عرصه نکرده و حتی فرصتی هم برای بیان مشکلات اختصاص ندادند که این روند نشانگر نبود هیچ دغدغه ای برای صنعت توریسم در استان است.
نظامی با تاکید بر اینکه مسؤلان به هیچ عنوان در این روزها خویش را درگیر مشکلات صنعت توریسم و دفاتر خدمات مسافرتی نکرده اند و حتی در جلسات هم دفاعی از ما صورت نگرفته است و این عدم دفاع سبب شده است که این صنف و صنعت دیده نشوند، بیان نمود: متاسفانه ادارات مربوط به صنعت توریسم با هر بار طرح مشکلات، خویش را در سایه تصمیمات کشوری می برند، اگر همه چیز به تهران و تصمیمات کشوری گره خورده است، پس فلسفه وجود این ادارات و مدیران چیست؟ هیچ اهتمامی جهت حمایت و همفکری با بخش خصوصی دیده نمی گردد.
وی خاطرنشان کرد: تعامل میراث فرهنگی با یکی دو دفتر خدماتی به مفهوم تعامل با صنف نیست، باید با نماینده صنف دفاتر خدمات مسافرتی ارتباط برقرار شود ولی متاسفانه گویی ۶۰ دفتر خدمات مسافرتی تعطیل شده در این استان وجود ندارد، مسلما ما فعالان این دفاتر مشکلات جهانی را درک می نماییم، اما حداقل انتظار این بود که با نماینده بخش خصوصی تعاملی در جهت کاهش این بحران صورت گیرد.
شرط و شروط برای یک بخشنامه
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان مرکزی با اشاره به بخش نامه ابلاغ گردیده از جانب معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: طبق یک بند از این بخش نامه به جهت تسهیل شرایط دفاتر متضرر شده از کرونا، دفاتر مسافرتی که طبق آئین نامه باید در اماکن تجاری و اداری فعالیت کنند، می توانند به جهت کاهش هزینه ها در اماکن دارای موقعیت اداری هم فعالیت داشته باشند، اگر مدیران اعلام می کنند که تابع تصمیمات کشوری هستیم باید این بخش نامه را اجرایی کنند، اما معاونت گردشگری استان، نامه ای ارسال می کند که مبحث موقعیت اداری چنانچه از نظر قوانین در رابطه با شهرداری ها بلامانع باشد، مورد تایید است.
وی اضافه کرد: مسلما در زمان صدور این بخشنامه از جانب وزارتخانه رایزنی و هماهنگی با شهرداری های صورت گرفته است که اگر این امر در تهران صورت نگرفته باشد، در صدور بخش نامه تخلف صورت گرفته، اما اگر رایزنی صورت گرفته است، پس چرا اداره کل میراث فرهنگی چوب لای چرخ دفاتر می گذارد و مساله قوانین شهرداری ها به میان می آید؟ متاسفانه این شرط گذاری ها جهت پشتیبانی از دفاتر خدمات مسافرتی صدمه دیده نیست چونکه بطور قطع شهرداری موافقت نمی کند یک کسب و کار تجاری در کنار یک واحد مسکونی فعالیت کند.
سفرها به سمت سفرهای مسئولانه و هوشمند سوق یابند
نظامی در مورد انجام سفرها اظهار نمود: برخی سفرها امکان دارد سبب شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ شود که باید جلوی آن گرفته شود، بنابراین باید سفرها به سمت سفرهای مسئولانه و هوشمند سوق یابند. سفرهای انفرادی را باید تا حد امکان جلوگیری کرد و مردم به سمت سفرهای گروهی هدایت شوند، در سفرهای انفرادی امکان نظارت بر رعایت و اجرای پروتکل های بهداشتی وجود ندارد، اما در سفرهای گروهی از جانب دفاتر خدمات مسافرتی می توان چتر نظارتی را گسترش داد چونکه دفاتر آئین نامه سفرهای هوشمند را دارند که می توان پروتکل ها و فاصله گذاری در جریان سفر، اقامت و... را در چارچوب این آئین نامه اجرایی کرد.
وی تصریح کرد: مسلما اگر سفرها به این سمت هدایت شود، می توان یک صنعت را نجات داد. سفرهای گروهی می تواند دفاتر، اقامتگاه ها، هتل ها و... را فعال کند.
گلایه از برخی شرکت های تأمین کننده خدمات
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان مرکزی با ابراز گلایه از برخی شرکت های تأمین کننده خدمات، اظهار داشت: متاسفانه در این شرایط، شرکت های هواپیمایی و ریلی باوجود اینکه شاهد هستند که دفاتر خدماتی در چه وضعیتی قرار دارند، اما راسا مبادرت به بلیط فروشی می کنند. در اراک انجمن کوشش کرد که قطار فدک برای مسیر اراک-مشهد فعال شود چونکه ضمن منفعت برای شهر و شهروندان منافع اقتصادی برای دفاتر خدمات مسافرتی داشت، اما متاسفانه شرکت فدک با نصب بیلبورد در شهر و عرضه شماره تماس و آدرس سایت مستقیما مبادرت به فروش بلیط کرد.
نظامی خاطرنشان کرد: اگر مسؤلان نمی توانند حمایتی از این دفاتر کنند حداقل می توانند از چنین اقداماتی در شهر جلوگیری نمایند تا سنگ اندازی در کار دفاتر خدمات مسافرتی افزایش پیدا نکند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب