BonAir
بن ایر

میشل كازانوا درگذشت

میشل كازانوا درگذشت

به گزارش بن ایر ایران شناس، دیرینه شناس و کاوشگر شهر سوخته - در سن ۶۰ سالگی، بر اثر کرونا دارفانی را وداع گفت.


نصیر اسکندری - عضو هیات علمی گروه دیرینه شناسی دانشگاه تهران - که یکی از دانشجویان دکتری میشل کازانوا در دانشگاه لیون فرانسه هم بوده؛ با بیان این خبر در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: میشل کازانوا که از مقطع لیسانس تا دکترای خویش را در رشته دیرینه شناسی در دانشگاه سوربن فرانسه تحصیل کرده و در طول زندگی خود برای اعتلای فرهنگ ایران تلاشهای زیادی انجام داده بود، در سن ۶۰ سالگی، دوم دی (۲۲ دسامبر) بر اثر کرونا درگذشت.
او با بیان اینکه کازانوا یک ایران شناس بود که سال ها در دانشگاه های لیون و سوربن فرانسه و در دپارتمان شرق شناسیِ این دانشگاه ها، دیرینه شناسی بخصوص دیرینه شناسی ایران را تدریس می کرد، یکی از صاحب نظران در ارتباط با دیرینه شناسی ایران بود و افزود: او دو سال در محوطه «شهر سوخته» کاوش کرد و مقالات گوناگونی درباره ی شهر سوخته، تمدن جیرفت و تولید و تجارت ظروف مرمری و زیورالات سنگ های نیمه قیمتی عصر مفرغ ایران منتشر نمود و بر برهمکنش های فرهنگی ایران در عصر مفرغ تاکید داشت.
وی ضمن اشاره به این که آن دیرینه شناس فرانسوی در سال ۱۳۷۰ (۱۹۹۱ میلادی) پراکندگی ظروف مرمری ایران و خاورمیانه را در چارچوب یک کتاب منتشر کرد، اضافه کرد: کازانوا کتابی را هم در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) درباره ی اشیای لاجوردی عصر مفرغ در ایران و خاور نزدیک منتشر نمود.
این مدرس دانشگاه جدید ترین تالیف کازانوا را کتاب پرارزش «عصر مفرغ ایران» دانست که شامل مجموعه مقالاتی از همایشی با این همین عنوان است که در سال ۱۳۹۳ در کشور فرانسه به همت ایشان برگزار گردید و کتاب آن در سال ۱۳۹۸ منتشر گردید.
اسکندری با تکیه بر این که میشل کازانوا یک ایراندوست بود که به فرهنگ ایران احترام می گذاشت و همیشه از آن تعریف و تمجید می کرد، اضافه کرد: وی شاگردان زیادی در فرانسه پرورش داد که روی فرهنگ و تمدن ایران کار کردند.
او با تکیه بر این که کازانوا تمایل داشت مناطقِ شمال غرب ایران و فرهنگ عصر آهن آذربایجان را مطالعه کند، افزود: این دیرینه شناس چندین سال در منطقه قفقاز کاوش و فرهنگ های عصر آهن منطقه قفقاز در کشور آذربایجان و شمال غرب ایران را مطالعه کرد و چندین کتاب و مقاله در این حوزه منتشر نمود.
میشل کازانوا و جبرییل نوکنده در ترنگ تپه در جلگه گرگان
این بازدید با هدف امکان سنجی برای شروع طرح بازبینی ترنگ تپه در چارچوب پروژه مشترک ایران و فرانسه بود



منبع:

1399/10/05
01:03:33
5.0 / 5
1304
تگهای خبر: تولید , فرهنگ , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵