BonAir
بن ایر

داستان روستایی كه سپس حمله غارتگران تغییر نام می دهد

داستان روستایی كه سپس حمله غارتگران تغییر نام می دهد

بن ایر: البرز روستاهایی دارد كه نام خیلی از آنها برای مردم نا آشناست، روستاهایی كه طبیعت بكر و دست نخورده آنها چشم هر بیننده ای را خیره می كند.


یكی از این روستاها جارو است، روستای سبز و خوش آب و هوایی كه در دل منطقه كویری اشتهارد جای خوش كرده و با وجود موقعیت خاصش هنوز تا حدی ناشناخته باقی مانده است.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، در مورد نامگذاری این روستا اینطور گفته شده كه گویا نام روستا در گذشته لویزان بوده و مردم آن در حاشیه كوه شاه مردان(یكی از كوه های شهرستان اشتهارد) زندگی می كرده اند.
در زمان قاجار این روستا توسط راهزنان و دزدان غارت می شود و روستانشینان دار و ندار خودرا از دست می دهند، اهالی روستای لویزان به جهت اینكه از خطر حمله دوباره دزدان در امان بمانند با یكدیگر متحد می شوند و با مخفی شدن در محل گذر دزدان به آنها حمله می كنند. این كار موجب شد اهالی این روستا به نام جارچیان یعنی حمله كنندگان معروف شوند و همین موجب شد سپس گذشت سال ها نام این روستا به جاران و در نهایت به جارو تغییر نام پیدا كند.
شغل اهالی این روستا در گذشته كوزه گری بود كه به زبان محلی دوره چی نامیده می شد، دوره چیان در سه نقطه از روستا كارگاه كوزه پزی داشتند و هربار كه پخت كوزه و سایر ظروف سفالی تمام می شد، دست سازه های خودرا برای فروش بار چهارپایان می كردند و به روستا و شهرهای اطراف می رفتند.
محمد خدایار دهیار روستای جارو در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: جارو روستایی كوهستانی در دل كویر است كه 256 خانوار در چارچوب 760 نفر در آن زندگی می كنند.
وی افزود: شغل اصلی ساكنان این روستا مثل بیشتر روستاهای كشور دامداری و كشاورزی است و ساكنان بیشتر به كشت انار و گردو و نگهداری دام سبك مشغول هستند.
ایشان سپس با اشاره به اینكه این روستا جزء روستاهای هدف گردشگری استان است، اضافه كرد: با فرهنگسازی و اطلاع رسانی مناسب، ساكنان این روستا بیشتر از گذشته گردشگرپذیر شده اند و به این نتیجه رسیده اند كه گردشگران با خود درآمدزایی به همراه دارند.
این مسئول اشاره كرد: برای نمایش خدمات مناسب به گردشگردان به دنبال ایجاد بوستان های روستایی در جارو هستیم و آلاچیق هایی در اطراف روستا به وجود آورده ایم تا گردشگران خصوصاً كوهنوردان بتوانند با برگزاری چادر، شب مانی داشته باشند.
خدایار با اشاره برخی مشكلات این روستا بیان كرد: متأسفانه ساكنان این روستا با كم آبی دست و پنجه نرم می كنند و هم اكنون با مدیریت درست است كه مشكلات را تا حدی رفع كرده ایم. به دنبال راه اندازی سیستم فاضلاب در روستا هستیم تا با تصفیه فاضلاب بتوانیم قسمتی از فضای سبز و باغات روستا را آبیاری نماییم.



1397/11/30
14:01:29
5.0 / 5
4464
تگهای خبر: خدمات , فرهنگ , كشور , گردشگران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴