به گزارش بن ایر هنرمندانی با پوشش و گریم ستارخان، ملاصدرا و شاه عباس در نمایشگاه بین المللی گردشگری قدم می زنند و كلوت های شهداد هم به كمك آمده اند تا جاذبه های گردشگری ایران معرفی شود.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، از روز سوم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار شده و تا روز ششم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
در سالن ۳۸ این نمایشگاه به اداره های كل میراث فرهنگی استانها اختصاص داده شده است. بازدیدكنندگان هنگام ورود به این سالن با نمایی از كافه لقانطه بعنوان نخستین كافه كلاسیك در ایران مواجه می شوند این كافه در واقع غرفه اداره كل میراث فرهنگی استان تهران را تشكیل داده است.
در این نمایشگاه می توان كاخ تچر را به رنگ سفید در غرفه استان فارس مشاهده كرد كه دكور غرفه استان فارس را تشكیل داده است. در این بخش از نمایشگاه چهار هنرمند كه لباس كریم خان زند، لطفعلی، شاپور ساسانی و ملاصدرا را پوشیده اند راه می روند و اگر كسی سوالی درباره این شخصیت های تاریخی داشته باشد، آنها را راهنمایی كرده و این شخصیت های استان فارس را معرفی می كنند. با این اقدام آنها به بازدیدكنندگان یادآوری خواهند كرد كه چه شخصیت هایی متعلق به این استان هستند.
اما همان جا رو به روی این غرفه، ستارخان و باقرخان هم با همان گریم و پوشش اما به رنگ همان مجسمه هایی كه در موزه مشروطه می توان دید، حضور دارند و افرادی كه در نگاه اول تصور می كنند مجسمه آنها به نمایش گذاشته شده، با حركت این افراد شگفت زده می شوند. این اقدام را اداره كل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی انجام داده و در كنارش تبریز را بعنوان پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ معرفی می كند. در این غرفه گروه های موسیقی و آیینی به اجرای مراسم می پردازند و افراد زیادی را در حال تهیه كردن فیلم و عكس به دور خود جمع می كنند اما رحیم عظیمی هنرمند معلولی كه كارهای مینیاتوری اش به شهرت رسیده هم در محدوده استان آذربایجان شرقی هنرش را به معرض دید می گذارد. در این بخش بازدید كنندگانی كه تا كنون از همه جاذبه های آذربایجان شرقی دیدن نكرده اند با استفاده از نرم افزار ۳۶۰ درجه ای سفری به این استان خواهند داشت.
كلوت های شهداد در تهران
قزوینی ها هم با نمایش مار و عقاب و پرنده های مختلف تلاش كرده اند پرنده نگری را در غرفه استان به نمایش بگذارند و بگویند كه این استان ظرفیت پرنده نگری هم در كنار بناهای تاریخی، سوغات و طبیعت گردی اش دارد. كرمانی ها هم ماكت كلوت های شهداد را به نمایش گذاشته اند و هر روز عصرانه گردشگری برگزار می كنند تا به این بهانه به اجرای برنامه های آیینی و شاد بپردازند.
در هنگام بازدید از نمایشگاه هر از گاهی صدای ساز و دهل از گوشه گوشه سالن ۳۸ به گوش می رسد و نشان داده است كه گروهی از هنرمندان آیینی به اجرای مراسم پرداخته اند. به سرعت دور این هنرمندان را بازدیدكنندگان می گیرند و به هرچند كوتاه فیلم هایی از اجرای این برنامه ها تهیه می كنند. یكی از استانهایی كه به اجرای چنین مراسمی می پردازد استان كهگیلویه و بویراجمد است كه رقص دستمال آنها معروف است گاهی هم كرمانشاهی ها و ایلامی ها و بختیاری های خوزستان به اجرای مراسم می پردازند و زمانی كه بازدید كنندگان به خوزستان می روند متوجه می شوند كه در بخش مركزی غرفه نمادی از یك بنای تاریخی طراحی شده است. این بنای تاریخی الگو گرفته از موزه آبادان است و اگر كسی سر بچرخاند متوجه می گردد كه همان اطراف عكسی از موزه آبادان به نمایش گذاشته شده است. این مكان محل پذیرایی از میهمانان منطقه آزاد اروند و اداره میراث فرهنگی خوزستان است.
امسال هر یك از اداره های میراث فرهنگی استانها تلاش كرده اند كه از المان های میراثی و یا نمادهای استانشان در طراحی غرفه ها استفاده كنند مانند استان گلستان كه خانه گلی را با یك حیاط پر از برگ درختان خشك شده و حوض وسط آن طراحی نموده و میهمانان ویژه اش را به طبقه دوم غرفه می برد و یا استان گیلان كه معماری خانه های سنتی استان و بخش شهرستانهای رودسر، كلاچای و لاهیجان را پیاده كرده و به جهت اینكه مردم را با خانه های گیلان آشنا كند ماهی شور و صنایع دستی استان را به نمایش گذاشته است.
یزد هم با همكاری شهرداری شهر یزد نماد خویش را كه بادگیر است در المان غرفه به كار گرفته و توانسته خانه های سنتی اردكان، بافق و خاتم و میبد را در طراحی غرفه پیاده كند می توان میهمان كرسی های برگزار شده در این غرفه شد و از شیرینی های یزدی این استان چشید.
بختیاری ها هم در استان چهارمحال و بختیاری طراحی لباس چوقا را برای تزئین غرفه انتخاب كرده اند و دو شیر سنگی وظیفه شناساندن ظرفیت تاریخی و باستانی این استان را در كنار لاله های واژگون به عهده دارد.
گران ترین شیرینی ایران در استان مركزی
لرهای لرستان هم تلاش كرده اند تا غرفه خویش را با نماد قلعه فلك الافلاك طراحی نمایند ولی آنها هم مانند ایلامی ها كه می خواستند قلعه والی را بسازند، نتوانستند موفق شوند و آن را به نمایش بگذارند بعضی از استانهای دیگر هم در طراحی غرفه به اندازه استان های دیگر ابتكار به خرج نداده اند در این میان استان اصفهان تلاش كرده تا عالی قاپو را در مركز داشته باشد اما شباهت كمی به این بنای تاریخی دارد با این وجود حضور كریم خان زند، شیخ بهایی و میرداماد بازدیدكنندگان را راغب می كند تا در كنار آن ها و كالاسكه ای كه دوچرخه به آن متصل است عكس بگیرند.
استان مركزی هم دور تا دور غرفه را با طراحی قلعه نظامی محصور كرده است شهر قدیم اراك سلطان آباد نام داشته كه در آن وجود قلعه های نظامی شهره بود بنابراین از این المان برای معرفی استان مركزی بهره برده شده است اما شاید تا كسی سوال نكند متوجه این مورد نشود بنابراین سردیس شخصیت ها و مشاهیری همچون امام خمینی(ره)، دكتر قریب، پروفسور حسابی، امیركبیر و... به نمایش گذاشته شده است. در این قلعه نظامی گرانترین شیرینی ایران كه همان جوزغندی است را می توان تست كرد و از آن چشید.