BonAir
لینک دوستان بن ایر
بن ایر

دفاع سید محمد بهشتی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی

دفاع سید محمد بهشتی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی

بن ایر: رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: رسانه های ما امروز دچار سوء تفاهم شده اند و اگر در جایی نشانه ای می بینند آن را باور می كنند، این اتفاق رخ داده چون مسئولان و پایگاه های میراث فرهنگی اطلاع رسانی نمی كنند.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، سید محمد بهشتی كه چهارشنبه 25 بهمن در نشست یك روزه پایگاه های میراث ملی و جهانی سخن می گفت، ادامه داد: اطلاع رسانی نكردن اقدامات مهم و خوب یعنی سرمایه اجتماعی ما ضعیف شده است، در حالیكه یكی از طریق های تامین اطلاع رسانی این است كه باید تولید مطلب شود.
او با اشاره به شرایطِ گذشته در پایگاه های میراث فرهنگی و معدود پایگاه های میراث جهانی كه فعالیت ها در آن ها بسیار محدود بود، اظهار نمود: در چغازنبیل فقط می توانستیم نگهبانی دهیم، امكان انجام هیچ كاری را نداشتیم، اگر قرار بود اقدامی صورت گیرد فقط اقدامات پژوهشی، مرمتی و كاوش بود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با تاكید بر ضرورت حضور همه جانبه كارشناسان میراث فرهنگی در محوطه ها و پایگاه های مهم كشوری، انجام حفاظت، مرمت، معرفی وپژوهش را لازم و ملزوم یكدیگر در این دفاتر پژوهشی دانست و اظهار داشت: آنها باید به صورت توام با یكدیگر صورت گیرد.
او یكی از توصیفات اولیه در مورد تولید پایگاه های میراث فرهنگی توسط یك كارشناس میراث فرهنگی خارجی را«الگویی یگانه برای میراث فرهنگی» بیان كرد و اضافه كرد: آثاری كه در پایگاه ها تولید میشود ظرفیت زیادی دارند، پایگاه ها می توانند در عمل جهانی و بین المللی باشند كه نه فقط اثری جهانی تلقی شوند بلكه فعالیت شان در كشورهای مختلف باشند، آنها استاندار دارند و باید با پژوهشگران همكاری كنند.
وی با تاكید بر ضرورت داشتن پژواك جهانی برای دستاوردهای جهانی اظهار داشت: این پایگاه ها نتایج علمی دست اول دارند و آخرین حرف ها در حوزه های علمی و فنی و مرمتی را باید از تخت جمشید و پاسارگاد شنید.
او با اشاره به اینكه مهمترین سهم تربیت نیروی انسانی، متخصصان و كارشناسان پایگاه ها بودند اضافه كرد: در هیچ جا به اندازه پایگاه ها برای تربیت نیروی انسانی تلاش نشد.
وی با اشاره به این كه شرایط در گذشته به گونه ای بود كه پایگاه ها را به رسمیت نمیشناختند و هیچ ردیف بودجه ای به آنها اختصاص نمی یافت و حتی هزینه ها برایشان نهادینه نشده بودند، ادامه داد: اما اكنون خوشبختانه این كار انجام می گردد و بودجه هم به تشكیلات پایگاه ها اختصاص پیدا می كند.
او با اشاره به اینكه در گذشته تلاش زیادی شده بود كه پایگاه ها فعال نباشند اظهار داشت: شنیدن چیزی كه در پایگاه ها رخ میدهد اكنون یك سوپرایز است هرچند كه این سورپرایز خوشحال كننده میتواند باشد اما معتقدم این سوپرایز زیاد هم خوب نیست، اكنون پشت درهای بسته كار می نماییم و كسی هم از آنها خبر ندارد در حالیكه این اتفاقات سرمایه ماست.
بهشتی با تاكید بر این كه میراث فرهنگی بدون سرمایه اجتماعی پیش نمی رود باید درباره آن اطلاع رسانی كرد، اضافه كرد: در دوره ای كارشناسان را از حضور در رسانه ها ممنوع كردند اما متاسفانه این روند ادامه دار شده است.
او كار كردن در عالی قاپور را به مثابه تعمیر خانه ندانست و اضافه كرد: تعمیر یك اثر منحصر به فرد است و آنقدر اهمیت دارد كه وقتی توضیحی درباره آن داده نمی گردد، مسئولان همان حوزه مانند من، فكر می كنند كه دارند دیواره های عالی قاپور را رنگ می كنند!
بهشتی ادامه داد: رسانه های ما امروز دچار سوء تفاهم شده اند و اگر در جایی نشانه ای می بینند آن را باور می كنند. این حرف یعنی سرمایه اجتماعی ما ضعیف شده است، در حالیكه یكی از طریق های تامین اطلاع رسانی است كه باید تولید مطلب شود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: خبرنگار گناه ندارد وقتی درباره اطلاعات نگفته ی مسئولان پایگاه های میراث فرهنگی چیزی نمی داند به مطالب غیرواقع اعتماد كند. باید به او كمك كنید و در رسانه ها حضور داشته باشید.



1396/11/26
16:00:20
5.0 / 5
4443
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲