BonAir
بن ایر

گزارش مهر از یك نمونه موردی در اقتصاد مقاومتی

ساخت آغازین شهر زیرزمینی جدید خاورمیانه توسط چوپان ایرانی

ساخت آغازین شهر زیرزمینی جدید خاورمیانه توسط چوپان ایرانی

بن ایر: در شرایطی كه این روزها احداث مركز اقامتی میلیاردها تومان هزینه دارد؛ یك مرتع دار برای آغازین بار در خاورمیانه مبادرت به ساخت شهر زیرزمینی در استان سمنان كرده كه كاربری اقامتی و گردشگری دارد.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، شهرهای زیرزمینی زیادی در كشور وجود ندارد اما همان هایی كه تا كنون كشف شده اند یكی از مهمترین جاذبه های میراثی كشور هستند كه توریستهای داخلی و خارجی زیادی از آنها بازدید می كنند مانند شهر زیرزمینی سامن در همدان و یا شهر زیرزمینی اویی در كاشان. بازدیدكنندگان چند متر به زیر زمین می روند و می بینند كه در سالهای دور گذشتگان چطور پایین تر از سطح زمین شرایط زندگی را به دلایل مختلف برای خود فراهم می كرده اند. شهرهایی كه در و دیوار آنها از خاك و گل بوده و هیچ نوری نداشتند اما مردم می توانسته اند ماهها در آنجا زندگی كنند.
حالا اما نمونه چنین میراثی را یك مرتع دار به وجود آورده است. آن هم با كاربری اقامتی در شرایطی كه احداث یك مركز اقامتی كوچك میلیاردها تومان هزینه دارد و وارد كردن تجهیزات این مراكز اقامتی با مشكلات تحریم مقابل ایران مواجه میگردد. بهرام نیك اقبال معدن دار گرمساری است كه چند سال پیش مرتع ۴۰۰ هكتاری پدری اش را در دست گرفت تا فكری به حال آن كند. او علاقه زیادی به مطالعه علوم مختلف همچون زمین شناسی دارد از مدتها پیش فكر احداث یك اقامتگاه و منطقه گردشگری برای خودش و خانواده اش بود. تا اینكه یك سال پیش تصمیم گرفت نقطه ای از زمین پدری اش را كنده و زیر زمین برود. او تصمیم گرفت زیر آنزمینی كه صدها گوسفند در آن نگهداری می شدند، فضای دیگری احداث كند. نیك اقبال بدون اینكه هیچ شهرزیرزمینی دیگری را ببیند و یا با مدیران مراكز اقامتی و بوم گردی صحبتی داشته باشد، این ایده خودرا پیاده كرده است.
در این راه از چهار هزار و ۳۰۰ كارگر در طول یك سال بهره برد تا آن طرحی كه در ذهنش داشته را پیاده كند. طرح او یك قلعه روی زمین و یك اقامتگاه داخل زمین بود. آن هم در عمق ۸ تا ده متری زمین. چون تنها در این عمق است كه هم اكسیژن كافی وجود دارد و هم خطر ریزش در اثر كندن زمین وجود نخواهد داشت.
او با روش های سنتی مبادرت به حفر زمین كرد. تا جایی پیش رفت كه حالا پس از یك سال توانسته یك شهر و یا اقامتگاه بزرگ در زیر زمین احداث كند.این شهر زیرزمینی دارای ۱۵ اتاق است كه هر كدام حدودا ۵ نفر در آن می توانند اقامت داشته باشند. هر كدام از اتاق ها دارای هواكش است. یك سالن اجتماعات و یك سرچشمه طبیعی با راهروهایی كه هر كدام با مهندسی خاصی به وجود آمده اجزای تشكیل دهنده این اقامتگاه زمینی هستند. در راهروها كه رد تیشه های دستی مشخص است، حفره هایی برای گذاشتن صنایع دستی و پی سوز و چراغ به وجود آمده است. در این اقامتگاه یك راه مخفی یا خروجی اضطراری باز وجود دارد كه از آن فقط مالك خبر دارد و معمار این شهر.
برای دیدن این شهر می توان زمینی مسیر تهران به گرمسار را طی كرد. قطار تهران مشهد در ایستگاه یاتری در شهرستان آرادان در فاصله ۲۰ دقیقه ای تا گرمسار و دو ساعته تا تهران، می توان پیاده شد و از آنجا در مدت ۲۰ دقیقه به جایی رسید كه هر بازدیدكننده ای تصوری از آن نخواهد داشت. گذشتن از زمین های كشاورزی و رسیدن به دروازه قلعه ای كه با ورود هر توریست آتش های دو طرف آن روشن می شود، به هر فردی یادآوری می كنند كه وارد دنیای جدیدی شده است. دنیای بهرام فارغ از هیاهوی جهان. اینجا موبایل كمتر آنتن می دهد تا جایی كه هر كسی ترجیح می دهد آنرا كنار بگذارد. ساختمانهایی كم و بیش پراكنده كه هر كدام نماد چیزی هستند مثل اتاقكی كه به شكل قلعه های ساسانی تولید شده است و یا استخر بزرگی كه دور تا دورش پوشیده است.
یكی از بناهای قدیمی باقی مانده در این مرتع ساختمانی است كه صد سال قدمت دارد و نیك اقبال آنرا به رستورانی تبدیل نموده كه چند اجاق و تنور دارد چون قرار نیست گردشگران غذایی كه روی گاز پخته شده، بخورند. آنها در این رستوران سنتی روی نمد می نشینند به همان سبك مردم قدیمی شهرستان آرادان. اصلا مقرر است كه نیك اقبال فرهنگ خودشان را به گردشگران نشان دهد بنا بر این........
در این شهر یا قلعه مقرر است كه چند شتر جای بگیرند تا مسافران سوارش شده و مسیری را كه نیك اقبال و خانواده اش پیش بینی كرده اند را طی كنند. مسافران تا ۱۲ شب در بارانداز می نشینند و چای آتشی می خورند و با شتر به اقامتگاه زیرزمینی خود برمی گردند. غیر از این برنامه های دیگری باز در دست اجرا دارند می خواهند با اسب به استقبال مسافران بروند و آنها را با دیدنی های اطراف این شهر زیرزمینی آشنا كنند. در نزدیكی این شهر زیرزمینی رودخانه های نمكی وجود دارد. رودخانه لات ورگی فصلی است و هر چند وقت یك بار بلورهای نمكی كنار این رودخانه رنگی احداث می شوند و جلوه ای زیبا به این منطقه از بیابان های استان سمنان می دهند.
او می خواهد نام این شهرزیرزمینی را كه به سبك یك قلعه تولید شده قلعه پنهان بهرام بگذارد تا شبیه به نام قصر بهرام باشد. از بالای یك تپه بلند می توان قصر بهرام را در دوردست دید كه در سیاه كوه واقع شده است. درواقع این جا شبیه به یك اكوكمپ بیابانی خواهد بود چون مقرر است همه مواد غذایی آن هم ارگانیك باشد و از گاز و مواد شوینده باز استفاده نشود. نیك اقبال و خانواده اش از همه مسئولان استان دعوت كرده اند تا كارشان را از نزدیك ببینند. اداره كل محیط زیست، بهداشت، میراث فرهنگی استان سمنان و سایر نهادها از این مكان بازدید و این اقدام را تایید نموده اند.
این منطقه را شاخ دروازه گرمسار یا انتهای كویر مركزی ایران می نامند. بنا بر این جاذبه های گردشگری زیادی در این اطراف وجود دارد. رشته كوه البرز نزدیك است. می توان مسافران را چند ساعته با اقلیم متفاوت سمنان آشنا كرد. در عرض چند ساعت از كویر گرم سمنان به بیابان های گرمسار رفت و از آنجا به دامنه های سرد البرز رسید. كویر جندق هم در نزدیكی همین جاست نیك اقبال یك بار كویر مركزی را از همین جا با ماشین و موتور بعنوان آغازین گروه طی كرده و به جندق رسیده است. در این صورت با كمتر از ۵ ساعت می توان وارد بهترین رمل های ماسه ای شد.
نیك اقبال می گوید: «شعار ما این است كه همه با هم كار نماییم و همه با هم غذا بخوریم ما میخواهیم به مردم شهرهای دیگر و حتی گردشگران كشورهای دیگر یاد بدهیم كه مهمانوازی و سبك زندگی ایرانی چیست و چگونه روستاییان با هم زندگی می كنند. »

1397/08/30
14:57:17
5.0 / 5
5691
تگهای خبر: توریست , ساختمان , سنتی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳