مرمت مناره نادرشاهی در حرم امام علی (ع) بعلاوه عكس
به گزارش بن ایر معاون صنعتی هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات از آخر عملیات مرمت مناره جنوبی ایوان تاریخی حرم امام علی (ع) در شهر نجف اطلاع داد. این مناره سه قرن پیش، در زمان نادرشاه افشار به دست هنرمندان ایرانی ساخته شده بود.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، محمد كریمی اظهار داشت: خشت های مسی صدمه دیده حرم مطهر علوی كه در زمان نادرشاه و به دست استادكاران ایرانی با روكشی از طلا پوشانده و نصب شده بود، بعد از قرن ها دوباره توسط متخصصان كشورمان مرمت می شود.
به قول او، طرح مرمت خشت های مطلای ایوان نجف در سه فاز تعریف شده كه با اتمام عملیات مرمت بخش جنوبی و گلدسته آن، فاز نخست این پروژه هم به آخر رسید.
كریمی با بیان این كه پیشرفت فیزیكی كل این طرح به بیشتر از ۳۵ درصد رسیده است، اضافه كرد: بزودی عملیات اجرایی فاز دوم كه شامل مرمت خشت های بخش شمالی و گلدسته شمالی ایوان است، آغاز می شود.
معاون صنعتی هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: فاز سوم و پایانی این طرح شامل بخش مركزی، سردر ورودی و تاج ایوان است.
وی با بیان این كه پیش بینی می شود عملیات ترمیم دو فاز باقی مانده ظرف یكسال و نیم آینده به آخر برسد، اضافه كرد: تدابیری اندیشیده شده است تا در زمان اجرای طرح، در روند تشرف زائران به حرم مطهر خللی تولید نشود.
كریمی اظهار داشت: طلای مورد نیاز این طرح با همت خیرین عراقی و عتبه مقدسه علوی تأمین می شود و استادكاران ایرانی مسؤولیت اجرای آنرا برعهده دارند.
به قول او، در این طرح خشت های صدمه دیده بعد از كدگذاری از ایوان جدا و بعد از ترمیم، با روكشی از نیكل و سپس طلای اهدایی حرم مطهر به قطر ۱۰ تا میكرون آبكاری شده و دوباره در محل خود نصب می شود.
كریمی افزود: مجموع كل خشت های به كار رفته در ایوان نجف به حدود ۲۵ هزار قطعه در ابعاد و اشكال مختلف از ساده تا خشت های منقش، میناكاری شده و دارای كتیبه و خطاطی می رسد كه تا كنون حدود ۶ هزار و۵۰۰ خشت مرمت شده است.
آستان مقدس علوی به مناسبت آخر فار نخست این طرح، از خادمان ایرانی كه در پروژه ترمیم مناره های حرم مطهر علوی فعالیت می كردند، تجلیل نمود.
فاتح الكرمانی از اعضای شورای آستان مقدس علوی در این رابطه اظهار نمود: به منظور ارج نهادن به تلاش های تعدادی از خادمان داوطلب و نیكوكار ایرانی كه بدون هیچ حقوقی در خدمت حرم مطهر حضرت امیرالمومنین (ع) مشغول اند مراسمی را برای تقدیر از این عزیزان برگزار كردیم. این خادمان "افتخاری" در پروژه ترمیم مناره های حرم مطهر فعالیت می نمایند كه هم اكنون مراحل متعددی از پروژه را به انجام رسانده اند.
به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، بنای صحن و سرای حرم مطهر علوی و ایوان نجف به سال ۱۰۳۸ هجری و به دوران شاه عباس صفوی و شیخ بهایی باز می گردد. شیخ بهایی كه از نوابغ روزگار خود به شمار می آمد و عالم به تمام فنون و علوم دوران بوده، دو مناره ایوان را به گونه ای طراحی كرد كه از زمین تا اتاقك اذان، دارای ۶۳ پله باشد كه نشانگر سن مبارك حضرت امیر (ع) است.
بر مبنای شواهد تاریخی، نادرشاه افشار در سال ۱۱۵۵ هجری، تمام گنبد حرم مطهر علوی و مناره ها و ایوان را با خشت های مسی كه روكشی از طلا داشتند، آذین كرد. در تاریخ آمده است كه نادرشاه با به خدمت گرفتن ۲۰۰ هنرمند و جزیه های دوران حكومت خود و بهره از توانایی های كشور پهناور ایران آن هنگام، در كمتر از یك سال، این پروژه عظیم را به آخر رسانده و از آن هنگام همچنان این آذین به زیبایی، خودنمایی كرده و بر روحانیت و صفای این مكان مقدس افزوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب