گزارشی از یك موزه متفاوت
صدای گراهام بل را در موزه علم و فناوری بشنوید
بن ایر: صدای گراهام بل سپس ۱۴۰ سال و صدای فرمان مظفرالدین شاه جهت استفاده از گرامافون را می توان در كنار سایر اجزای موزه متفاوت علم و فناوری آن هم در ایام عید ۹۸ شنید.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، موزه علم و فناوری زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است كه می توان گفت با همه موزه های دیگر در تهران تفاوت می كند. در این موزه اگر هر ماه هم به آن سر بزنید می توانید یك سوژه و یا وسیله جدیدی را ببینید ضمن اینكه اینجا با همه موزه های دیگر فرق می كند. چون همه بازدیدكنندگان می توانند به همه وسایل آن دست بزنند و با آنها بازی كنند. در حقیقت ساختمان موزه كتابخانه موزه ملی ایران بوده كه تغییر كاربری پیدا كرده است. موزه علم و فناوری مانند موزه های دیگر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان وودیه دارد ولی همه روزها حتی روزهای تعطیل از ساعت ۸ بامداد تا ۴ پس از ظهر باز بوده و برای همه حتی سالخوردگان ۹۰ ساله یا كودك ۳ ساله هم جذاب هست. حالا در هر یك از بخش های موزه می توان دستاوردهای علمی ایران و جهان را مشاهده كرد از چگونگی پیدایش تلفن تا فهم آسان انرژی هسته ای.
در موزه علم فناوری می توان بلندترین بادگیر جهان را دید. اما ماكت این بادگیر در موزه گذاشته شده است تا با كولر سنتی ساخته شده توسط ایرانیان در سالهای گذشته آشنا شد. بلندترین بادگیر جهان حالا در شهر یزد قرار دارد و نامش دولت آباد است. آسیاب منحصر به فرد شهرستان خواف باز در اینجا قابل بازدید است آسیاب هایی كه حالا باز در این شهرستان كاربرد دارند و هنر ساخت آنها برای مناطق كویری بسیار ویژه است.
در كنارش یخچال هایی كه هیچ شباهتی با یخچال های امروزی ندارند و از كاهگل و اجر ساخته شده اند تا در گرمای تابستان آبی كه در خود نگه داشته اند را به شكل یخ به مردم زمانهای قدیم برسانند. كاركرد این یخچال ها هم برای بازدیدكنندگان بسیار جالب است و حتماً از راهنماهای با حوصله موزه درباره آن سوال می كنند. در تالار مربوط به تلفن باز از زمان پیدایش تلفن توسط گراهام بل با صدای او كه نخستین بار بوسیله خطوط تلفن پخش گردید، قابل شنیدن و دیدن است تا كامپیوترها و دستگاه های تایپ و موبایل های امروزی.
جالب اینجاست كه در این بخش بازدیدكنندگان با یك سوال مواجه می شوند كه در آینده چه نوع تكنولوژی در انتظارشان قرار خواهد گرفت. در بخش مربوط به وسایل جراحی هم كه از همه جالب تر است به علوم پزشكی اشاره می كند و اینكه در زمانهای گذشته از چه وسایل ابتدایی برای انجام جراحی ها و درمان بیماری های سخت استفاده می كردند. در تالار مربوط به انرژی هسته ای هم تمام آن چیزی كه مربوط به انرژی هسته ای است از تاثیرش در زندگی شخصی افراد تا جامعه و دنیا قابل فهم است آنطور كه حتی كودكان دبستانی هم موقع بازدید با آن آشنا گردند. بخش نور و عدسی های مربوط به نور باز جالب است اتاقی تاریك كه همه چیز به وسیله چشم انسان و عدسی های به كار رفته در دستگاه ها قابل دیدن است و هیجانی به مخاطب می دهد كه بزودی او را از این بخش موزه بیرون نخواهد كشاند.
این موزه فیل هم هوا كرده است فیلی كه لباس فضانوردی به تن دارد و بازدیدكنندگان می توانند ضمن عكس گرفتن با آن متوجه بی وزنی در فضا شوند. آنطور كه حتی فیل هم بی وزن رها در آسمان باشد! در این موزه نجوم، فیزیك، نور و رنگ، اجرام و وزن و تعادل همه و همه را می توان با ابزارهایی كه در اختیار بازدیدكنندگان قرار گرفته است به راحتی فهمید حتی بهتر از كتب درسی. بدین سبب برای بازدید از آن می توان به خیابان سی تیر رفت خیابانی كه در آن موزه های مختلف دیگری باز قرار دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب