BonAir
بن ایر

سرمایه گذاری مشاركتی سازمان زمین شناسی برای شناسایی مناطق با پتانسیل ژئوپاركی

سرمایه گذاری مشاركتی سازمان زمین شناسی برای شناسایی مناطق با پتانسیل ژئوپاركی

بن ایر: مسؤول مطالعات میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور از اقدام این سازمان برای تامین مالی مطالعات تخصصی و تفصیلی مربوط به شناسایی و پتانسیل یابی مناطق در زمینه ژئوپارك بوسیله سرمایه گذاری مشاركتی آگاهی داد.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، نازنین بدری با بیان این خبر اظهار نمود: با عنایت به هزینه بر بودن مطالعات تخصصی و تفصیلی مربوط به شناسایی و پتانسیل یابی مناطق در زمینه ژئوپارك، سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور در نگاهی جدید برمبنای وظیفه حاكمیتی خود مبادرت به تامین مالی مطالعات در چارچوب سرمایه گذاری مشاركتی در این زمینه خواهدنمود. این امر مستلزم اعلام آمادگی مناطق و تامین اعتبار سهم مشاركت كننده خواهد بود.
وی ادامه داد: قبل از این مناطق درخواست كننده بطور یك طرفه به تامین اعتبار برای انجام مطالعات مبادرت كرده و این امر هزینه زیادی را برای مناطق در برداشت. طبق رویكرد جدید، در صورت انجام صحیح فرایندها با نظارت سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور بعنوان تنها مرجع حاكمیتی مربوط به مطالعات و شناسایی ژئوپارك ها در كشور، مناطق می توانند فرآیند ژئوپارك شدن را در مدت زمان كوتاهی به نتیجه برسانند.
بدری اشاره كرد: حركت به سمت معرفی و ثبت یك ژئوپارك ابتدا توسط بخش حاكمیتی منطقه میزبان صورت پذیرفته و این كار در مرحله اول با سرمایه گذاری بخش دولتی شروع شده و در ادامه با جذب سرمایه گذار و فعال شدن جامعه محلی و بخش خصوصی ادامه خواهد یافت.
مسؤول مطالعات میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی اشاره كرد: با عنایت به ضرورت حركت منظم كشور در مقوله انجام مطالعات ژئوپارك ها و پرهیز از باردیگر كاری ها و حركت در راه درست فعالیتی، شایسته است فعالیت های تخصصی این حوزه به صورت هدفمند با نظارت سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور دنبال شود.
وی افزود: شكل گیری كارگروه ملی ژئوپارك های كشور با محوریت این سازمان و همكاری سازمان های حفاظت محیط زیست، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و كمیسیون ملی یونسكو، با تدوین برنامه های اصولی درباب شناسایی و معرفی پدیده های منحصربه فرد مناطق و نظارت بر اجرای پروژه های در رابطه با ژئوپارك در كشور (شناسایی/آموزش و پژوهش/بهره برداری/حفاظت) به این فعالیت ها نظام خواهد بخشید.
بدری اضافه كرد: مناطق مستعد بعد از درنوردیدن مراحل مقدماتی و آماده سازی بعنوان ژئوپارك مطابق با برنامه اصولی و صحیح می توانند برای ثبت ملی و سپس جهانی اقدام نمایند.
مسؤول مطالعات میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی اشاره كرد: بدون شك، توسعه گردشگری تخصصی و پایدار بوسیله ژئوپارك ها با فراهم كردن فرصت های جدید برای خیلی از روستاها و مناطق كم درآمد حیات باردیگر می دهد و سبب توسعه این نواحی شده و این سكونتگاه ها را پابرجا نگه می دارد. دارا بودن طرح جامع مدیریتی، حفاظتی و بهره برداری، ارائه تسهیلات و خدمات در سطح استانداردهای ملی و فراملی و مدیریت یكپارچه و هماهنگ و درگیر كردن جوامع محلی در این زمینه می تواند این مناطق را به مقصدی برای توسعه زمین گردشگری (ژئوتوریسم) و طبیعت گردی تبدیل كند.




منبع:

1398/08/10
14:09:59
5.0 / 5
4185
تگهای خبر: آموزش , تخصصی , توریسم , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴