اجرای 45 پروژه مرمتی در استان مركزی
بن ایر: مركزی مدیر كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مركزی از اجرای چهل و پنج پروژه مرمتی در سال 98 در استان آگاهی داد.
بر طبق اعلام روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، علیرضا ایزدی اظهار داشت: در سال قبل 22 اثر فرهنگی تاریخی استان در لیست میراث ملی به ثبت رسید که از این تعداد هشت اثر در حوزه میراث غیرمنقول، دو اثر در حوزه میراث صنعتی، چهار اثر در حوزه میراث منقول، سه اثر در حوزه میراث طبیعی و پنج اثر در حوزه میراث ناملموس است.
وی میدان ارگ اراک، کاروانسرای حاجی آباد زرندیه و خانه های با ارزش تاریخی نظیر خانه پراخودی مقدم و اعتصام الملک آشتیان را همچون آثار و بناهای ثبت شده در لیست میراث ملی دانست و اضافه کرد: شرکت ماشین سازی اراک راه اندازی شده در دهه چهل شمسی از مهمترین صنایع کشور است که در همایش میراث صنعتی کشور در ماهشهر در لیست آثار ملی به ثبت رسید.
ا️یزدی اظهار داشت: در سال 98 بیش از 45 پروژه مرمتی با اعتباری بیش از 14 میلیارد ریال اجرا شد که از مهمترین آنها می توان به مرمت گنبد مسجد جامع ساوه، خانه محسنی اراک و نیز گنبد امامزاده سهل بن علی(ع) آستانه اشاره نمود.
وی بیان کرد: کف سازی راسته بازار اراک با همکاری شرکت توزیع برق اراک انجام شد و با همکاری شهرداری اراک و با تخصیص اعتباری بیش از 20 میلیارد ریال مرمت بازار تاریخی اراک شروع شده است.
ایزدی با اشاره به اینکه تهیه طرح جامع مرمت و احیاء بازار تاریخی در دست تکمیل نهایی قرار دارد، اضافه کرد: این طرح در سه ماهه اول سال 99 تکمیل می شود.
وی اظهار داشت: عملیات پژوهشی کاوش معماری دست کند زیرزمینی محله ترخوران شهر تفرش با همکاری شهرداری تفرش در سال 98 انجام شد. این محوطه تاریخی با ارزش مجموعه ای از معماری دست کند زیرزمینی است که گستره قابل توجهی از شهر تفرش را در برمی گیرد و مربوط به قرون میانی اسلامی است و کاوش این محوطه در سال 99 ادامه خواهد یافت.
مدیر کل میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به عملیات اجرایی راه اندازی موزه استانی شهر اراک با زیربنای هشت هزار متر مربع و با اعتباری بیش از 25 میلیارد ریال که در حال انجام می باشد، اظهار داشت: این پروژه در سال 99 نیز ادامه خواهد یافت، همین طور موزه بزرگ اراک موزه جامع استانی است که از بخش های مختلف و خدمات جنبی گوناگونی برخوردارست و برنامه ریزی شده تا سال 1400 به بهره برداری برسد.
وی اظهار داشت: در سال 98 دو مورد مجوز مجموعه داری در زمره مجموعه های مردم شناسی در شهرستان تفرش صادر و تعداد 40 سکه اشکانی و الیمایی استان در حوزه آثار منقول فرهنگی و تاریخی مرمت شد.
️مدیر کل میراث فرهنگی استان مرکزی اظهار داشت: با ساماندهی 130 اثر منقول تاریخی فرهنگی دیگر؛ تعداد کل آثار منقول ساماندهی شده به 5450 اثر رسید و با اینکار کل آثار منقول استان ساماندهی شده است.
ایزدی افزود: عرصه و حریم هفت اثر تاریخی و طبیعی استان نیز همچون تکیه خلیل جهان بیگ و آب انبار میرزا حسین عاملی در شهرستان ساوه مصوب و ابلاغ گردید.
منبع: بن ایر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب