BonAir
بن ایر

دبیر فراكسیون گردشگری مطرح كرد؛

جایگاه ایران در دیپلماسی گردشگری كجاست؟

جایگاه ایران در دیپلماسی گردشگری كجاست؟

یزد دبیر فراکسیون گردشگری مجلس با انتقاد از وضعیت دیپلماسی گردشگری کشورمان، تحول اساسی در ساختار سفارت خانه ها متناسب با توسعه اقتصاد گردشگری را خواهان شد و اشاره کرد: تا زمانی که در ساختار سیاسی و ایجاد زیرساخت های استانها چنین مسائلی مطرح است، نمی توانیم منتظر معجزه باشیم.


«محمد صالح جوکار» در نشست هم اندیشی با فعالان گردشگری استان یزد که با حضور وزیر میراث شب گذشته در استانداری یزد برگزار شد، به تاثیر مشکلات تورم، کاهش ارزش پول ملی و کرونا در تعطیلی و رکود گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: ۲۲ هزار شغل در این حوزه را بواسطه رکود گردشگری از دست دادیم که این مسئله به تنهایی یک فاجعه است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس ضمن اشاره به غیرقابل تحمل بودن لطمه های وارده به بخش گردشگری و نبود مصوبات اجرائی در این خصوص، اظهار داشت: برای حل این مشکلات، خود دولت هم زیر بار نرفت.
جوکار با تکیه بر این که لازم است درباب نجات گردشگری فکری اساسی شود، اظهار نمود: جوامعی مانند جامعه هتلداران هم اکنون کشش کافی ندارد و افراد مجرب نیز گردشگری را رها کرده اند و این صنعت در آینده ای کوتاه، خالی از آدم های مدیر و مجرب می شود.
این نماینده مردم به ظرفیت بالای گردشگری یزد اشاره نمود و اظهار داشت: در وضعیت فعلی بحث تحریم ها وجود دارد و لازم است که سند تحولی در این حوزه تدوین شود.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، راهبردها تدوین شده و این زیرساختها باید فراهم گردد، اظهار داشت: یزد دارای فرودگاه بین المللی است ولی پایه ی فعایت آن، گردشگری نیست و حتی یک پرواز بین المللی ندارد.
این مسئول با طرح این سوال که آیا این شهر جهانی استانداردهای لازم را دارد؟ خاطرنشان کرد: در زمینه معرفی یزد اقدامی نشده و علاوه بر آن در حوزه دیپلماسی گردشگری جایگاه مشخصی نداریم و حتی سفارت خانه های ما تغییری مطلوبی در این رابطه نداشته اند.
وی با تکیه بر این که تحول اساسی در ساختار سفارت خانه ها الزامی است، اظهار داشت: ما رایزن گردشگری نداریم و تا زمانی که در ساختار سیاسی و ایجاد زیرساخت های استانها چنین مسائلی مطرح است نمی توانیم منتظر معجزه باشیم.
وی ضمن اشاره به یزد بعنوان نخستین استان تدوین کننده سند توسعه گردشگری، بیان نمود: یزد می تواند در این حوزه، استان پایلوت در کشور شود.
جوکار ضمن اشاره به ضعف در حوزه پژوهش و آموزش، اظهار داشت: گردشگری قوانین استثنا لازم دارد به صورتی که بتواند محورها و خاصیت های اساسی هر استان را بطور مجزا در برگیرد.
وی به لزوم در نظر گرفتن توسعه روستاها و احیای روستاهای هدف نیز اشاره نمود و اظهار داشت: دولت باید برنامه خودرا در این مورد ارائه کند و از ظرفیت فراکسیون گردشگری استفاده نماید.
این نماینده مجلس به بافت تاریخی یزد و لزوم توجه ویژه به آن نیز اشاره نمود و با تکیه بر استفاده این بخش از ظرفیت های مردمی، اظهار داشت: اگر درباب تسهیلات و معوقات مربوط به احیا و بهسازی بافت تاریخی همکاری بیشتری شود، می توان انگیزه بیشتری نسبت به بازبینی در این عرصه داشت.
وی با بیان اینکه اقتصاد گردشگری باید محور توسعه آینده یزد شود، تصریح کرد: توسعه آلاینده ها و ایجاد شغل و صنایع به نفع بشریت نیست و جامعه را به سمت سخت افزاری شدن سوق داده است.
دبیر فراکسیون گردشگری مجلس به لزوم مدیریت دولت و هدایت و نظارت در اینباره اشاره نمود و اظهار داشت: باید دولت در این مسئله ورود و مدیریت کند.
جوکار همین طور خواهان افزایش و ارتقای جایگاه اداره کل میراث فرهنگی یزد متناسب با شهر جهانی شد.


«محمدرضا صباغیان بافقی» نماینده مردم مهریز، بهاباد، بافق، خاتم و ابرکوه نیز در این جلسه ضمن گلایه از این که عدالت در گردشگری رعایت نمی گردد، اظهار داشت: پنج شهرستان حوزه انتخابیه بنده شامل بخش های محروم استان است که خود این نوع محدوده بندی هم گویای بی عدالتی است که از گذشته تحمیل شده اما مسئله غفلت از ظرفیت های گردشگری تعدادی از شهرستان توجیهی ندارد.
وی به تعدد آثار تاریخی شهرستان های محرومی مانند بهاباد اشاره نمود و اظهار داشت: تا حالا یک وزیر به شهرستان بهاباد نیامده و گویا مردم این مناطق هیچ مشکل و انتظاری از مسئولان خود ندارند.
صباغیان با بیان اینکه این شهرستانها کمتر مورد توجه وزرا و مسئولان قرار می گیرند، از مقام عالی وزارت گردشگری خواست تا ظرفیت های گردشگری این مناطق را دریابند و به وعده های خود در این خصوص عمل کنند.



1399/11/05
13:38:50
0.0 / 5
1287
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳